Naapuriopas Niko Kettunen

NIKO KETTUNEN
Helsinki, Kahvikortteli

"Hiekkaranta, pienvenesatama, rantakahvilat ja -ravintolat kutsuvat viihtymään. Rannalla on kiva käydä, siellä on aina elämää.”

Kokemuksia Kahvikorttelista

Olen asunut Kahvikorttelin Arabicassa talon valmistumisesta asti, vuodesta 2017. Muutimme tänne nelihenkisen perheeni kanssa Vartiokylästä, jossa vierähti 15 vuotta. Asuimme rivitalossa ja kaipasimme asumisen helppoutta - kesämökillä puuhaa riittää lähes ympäri vuoden, joten kotona arjen pitää sujua. Uudiskohteet eivät olleet meille entuudestaan tuttuja, mutta päätimme mennä katsomaan miltä sellainen voisi näyttää. Ihastuimme esittelyssä valoisiin materiaaleihin ja kaikkeen uuteen. Löysimmekin Kahvikorttelista, silloin vielä rakenteilla olevasta talosta, juuri meille sopivan asunnon. 

Kahvikorttelin alueella on parasta loistavat kulkuyhteydet, hyvät palvelut ja upeat ulkoilumahdollisuudet. Vakiokohteitamme ovat Uutelan luontopolut ja rantakalliot tai Kallvik. Nautimme myös rantabulevardista kahviloineen ja ravintoloineen. Metro on meille tärkeä päivittäiseen kulkemiseen. Myös kesämökkimatkamme alkaa idän suunnasta, joten sijainti on meille mieleinen..

Katso Nikolta usein kysytyt kysymykset.

Kysy asuinalueesta tai asunnon ostosta. Lähetä viesti Nikolle.

Kysymykset ja lähettäjän sähköpostiosoite lähetetään Naapurioppaan sähköpostiin. Tiedot tallentuvat teknisistä syistä myös YIT:n järjestelmään. Tietoja käytetään vain palvelun toiminnan varmistamiseen eikä niitä tallenneta YIT:n asiakasrekisteriin. 

Nikon parhaat Kahvikortteli-tärpit 

ALUE JA YMPÄRISTÖ

”Alueelta löytyy sekä metsää että metro. Se on melko harvinainen yhdistelmä. Aito luonto on lähellä, mutta kulkuyhteydet ovat silti loistavat.

”Hiekkaranta, pienvenesatama, rantakahvilat ja -ravintolat kutsuvat viihtymään. Rannalla on kiva käydä, siellä on aina elämää.

”Merielämästä pääsee nauttimaan ilman omaa venettäkin. Vesibussilla voi tehdä retken vaikkapa Söderskärin majakkasaarelle.

PALVELUT

Alueella on erinomaiset lähipalvelut. Läheltä löytyy mm. kirjasto, uimahalli, Vuotalo ja kauppakeskus Kolumbus.

”Kauppakeskukset Easton ja Itis kaikkine palveluineen ovat myös lähellä.

”Golfin harrastajat pääsevät kätevästi läheiseen Vuosaari Golfiin pelaamaan.

TALO JA ASUNTO

”Yhtiössämme asuu kaikenikäisiä ihmisiä. Kahvikorttelin alue sopii mielestäni kaikille.

” Tuntuu siltä, että rakennus on laadukkaasti tehty. 

Nikolta usein kysyttyä

Minkälaista on asua uudella, rakentuvalla asuinalueella?

Rakennustyöt eivät haittaa millään lailla. Eniten tietysti mietityttää millaiseksi alue tulee tulevaisuudessa muodostumaan.


Pääseekö asuntoa katsomaan jo rakennusvaiheessa?

Pääsimme käymään muutaman kerran ennen asunnon valmistumista. Ne olivat odotettuja tapahtumia. Havaitsimme kerran, että väliovia ei oltu vaihdettu kuten olimme sopineet, mutta seuraavalla käynnillä asia oli korjattu. Sopimalla ajan erikseen, pääsimme paikalle myös sisustussuunnittelijan kanssa.


Miten muutostyöt sujuivat?

Teetimme jonkin verran muutostöitä. Osa oli valmiiksi valittavista vaihtoehdoista ja osan halusimme muuttaa omien mieltymysten mukaisiksi. Kaikki muutostyöt onnistuivat hyvin. Joitakin sähkömuutoksia olisimme halunneet tehdä, mutta se ei ollut enää mahdollista rakentamisen tuossa vaiheessa.


Onko uuden asunnon kanssa ollut huonoja kokemuksia?

Ainut asia mitä itse mietin on ilmastoinnin balanssi. Se ei ollut aluksi aivan kohdallaan, joissain asunnoissa oli todella kylmä. Silloin olisi toivottu nopeampaa reagointia.


Saako YIT:ltä apua vielä rakennuksen valmistumisen jälkeenkin?

Tunnettu iso kumppani on luotettava valinta. Uskoisin, että kaikki asiat hoituu. Mielestäni ei kannata pelätä suotta, että uudiskohde olisi jotenkin huono.

Kartta ja palvelut

Määränpää: