Kuulumisia Kohauksesta: Knuutilat

”Kallaveen suunnalta nouseva aurinko, valon määrä ja hiljaisuus”, vastasi Kirsi Knuutila kysymykseen, mikä on ollut erityistä uudessa kodissa.

Oivallinen kaupunkikoti

Tuotteen paras suositus on, kun myyjä hankkii sen itse! Tämä pätee myös Kohauksen kotien suhteen. YIT:n asuntomyynnin myyntineuvottelijana Kirsi Knuutila esitteli asuntoa useampaan kertaan, kunnes ihastuikin siihen itse. 

– Ajatus asunnon ostamisesta kypsyi ajan kanssa. Näen työssäni paljon erilaisia asuntoja erilaisilla pohjaratkaisuilla, ja tämä alkoi tuntua tosi kivalta. Hinnan lisäksi ostopäätökseeni vaikutti se, että asunto soveltuu tulevaisuudessa mahdollisesti sijoitusasunnoksi. Kuopiossa on paljon vuokrakaksioita, kolmioita vuokramarkkinoilla on selvästi vähemmän. Pienempi makuuhuone sopii vaikka etätyöhuoneeksi. Pienessä huoneessa avaruuden tuntua luovat kahteen suuntaan avautuvat ikkunat ja opaalilasinen pariovi, Kirsi kertoo.

Kohaus_Knuutila_ruokailuryhmä_940x530_web.jpgRuokailuryhmän vierestä avautuu ovi koko kodin levyiselle lasitetulle parvekkeelle.

Muuttolaatikoita ja kodin stailausta

Kirsi Knuutila muutti teini-ikäisen tyttärensä ja Wiljami-koiran kanssa Mölymäellä sijaitsevan Kohauksen saunalliseen, 63,5 neliön kolmioon vajaa kuukausi sitten. Kirsi antoi tyttärelleen vapaat kädet huoneensa sisustamiseen. Huonetta hallitsee nyt iso vuode, joka toimii myös sohvana kavereiden kyläillessä. 

– Olemme innoissamme kodin sisustamisesta, jota teemme kaikessa rauhassa, vähän kerrallaan. Sohvaakin saamme odotella vielä jonkin aikaa. Tämä huoneisto oli aiemmin stailattu malliasunto. Sain stailauksesta hyviä ideoita sisustamiseen, Kirsi toteaa ja kertoo malliasunnon olevan nyt ylemmässä kerroksessa. 

Asumisen ensituntumat

 Uuden kodin kaikki ihanuudet selviävät lopullisesti vasta asumisen aikana. Kohauksessa asunnon hyvä varustetaso, kuten integroidut kodinkoneet ja todella hiljainen liesituuletin, saavat Kirsiltä kiitosta.

– Kohauksessa käytetyt materiaalit ja niiden laatu erottivat kohteen vastaavista tarjolla olevista kerrostalokodeista. Olohuone on kokonsa puolesta helppo kalustaa, ja kodissa on kivasti kaappitilaa. Säilytystilaa löytyy myös tilavasta häkkivarastosta.  

Kohaus_Knuutila_avokeittiö_940x530_web.jpgUuden kodin avokeittiössä on ilo kokkailla!

Hiljainen Mölymäki

Nimestään huolimatta Mölymäki on rauhallinen asuinalue. Rakennuskannan kerroksellisuus miellyttää Kirsin silmää: kerrostalojen lisäksi Mölymäellä on idyllisiä puurakenteisia pientaloja. Kallavesi pilkahtelee esiin siellä täällä. 

– Alue tulee muuttumaan tulevaisuudessa paljon. Täällä on kuitenkin jo nyt viihtyisää. Kupsin peleihin on todella lyhyt matka. Keskustassa sijaitsevalle työpaikalle pääsee kävellen ja torillekin on vain noin puolitoista kilometriä. Tuntuu hyvältä iltapimeällä tulla uuteen kotiin, Savon Sanomat Areenan kupeeseen, Kirsi kuvailee kotimatkaansa.

Kurapisteestä iso plussa

Koiran omistajana Kirsi on kokenut alueen ulkoilureitit monipuolisiksi. Hän kehuu kovasti myös alakerran porraskäytävässä olevaa kurapistettä.

– Koiran kanssa voi tehdä vaihtelevia lenkkejä moneen eri suuntaan kulkeville rauhallisille lenkkipoluille. Lähellä sijaitseva Valkeisenlampi on mielestäni yksi Kuopion keskustan helmistä.

Kohauksen kurapiste on älyttömän hyvä keksintö! Kotiin tullessa kurapisteellä on helppo putsata sekä koiran tassut että omat tossut.

Kuvat: Kirsi Knuutila

 

Kiinnostuitko Kohauksen kerrostaloasunnoista?

Katso muuttovalmiit kodit täältä. Voit myös soittaa meille numeroon 040 713 0777 ja sopia yksityisesittelyn sinulle sopivaan ajankohtaan.