Tulevaisuuden Mölymäki on entistä monipuolisempi

Mölymäen alueella rakentaminen etenee vauhdilla. Jotta alueen kehityksessä on helpompi pysyä mukana, kokosimme tähän blogitekstiin alueen nykyiset kuulumiset sekä tulevaisuuden tuulet. Haastattelimme Kuopion asuntomyynnin rautaista asiantuntijaa, myyntipäällikkö Sari Pietiläistä.

Hei Sari! Kertoisitko, mitä Mölymäelle kuuluu juuri nyt?

No mutta hei! Mölymäelle kuuluu oikein hyvää, kiitos vain kysymästä. Kaartokatu 46:n asumisoikeusasunnot valmistuivat uusista taloista ensimmäisenä viime kesäkuussa. Pari kuukautta myöhemmin valmistuneen Kuopion Kohauksen kodit on myyty loppuun. Kuopion Viserrys on rakenteilla ja seuraavia taloja suunnitellaan täyttä vauhtia. Kiirettä pitää mutta sehän tässä onkin hauskaa!

Mikä Mölymäellä asumisessa on parasta asukkaan näkökulmasta?

Mölymäellä asukkaat nauttivat rauhallisesta elämästä noin kilometrin päässä keskustasta. Torille kävelee vain vartin. Sijainti on siis mitä mainioin! Mölymäelle mahtuvat kaikki: vuokralaiset, oman kodin ostajat, yksineläjät, pariskunnat ja perheet. Kun elämäntilanne muuttuu, on helppoa muuttaa alueen sisällä, sillä koteja löytyy erilaisiin tarpeisiin. Kaikki ovat tervetulleita!

Mölymäki-blogi_Mölymäen-kehitys.jpg

Millainen on Mölymäen tulevaisuus?

Mölymäellä viihdytään hyvin myös tulevaisuudessa. Harrastusmahdollisuudet ovat hyvät ja palvelut lähellä! Jo nyt 500 metrin etäisyydeltä löytyy niin kauppa, apteekki, ravintola, kuntosali, alakoulu kuin päiväkotikin. Kun rakentaminen etenee, myös palvelut lisääntyvät, kun kysyntä kasvaa.

Onko keskuskentän uudistuksesta jotain uutta kerrottavaa?

Keskuskentän uudistus etenee kaupungin suunnitelmien mukaan. Stadionia parannetaan samalla kun ympäristö kehittyy. Jalkapallostadionista on tulossa 6000-paikkainen, joten sen paikkamäärä kasvaa reippaasti. Stadionin arvioitu valmistuminen on vuonna 2024 – mutta aika kuluu hujauksessa, joten sehän on jo ihan pian!

Mölymäki-blogi-Viserryksen-paikka-stadionille-pain.jpg

Mitä muutoksia alueelle on tulossa rakentamisen lisäksi?

Tulevien liikennejärjestelyiden myötä alueen läpiajavan liikenteen määrää vähenee, sillä YIT:n rakentamien talojen välistä kulkeva Kaartokatu tullaan rauhoittamaan julkiselle ja kevyelle liikenteelle. Yksityisautot ajavat kadulla vain mennessään parkkihalliin. Asukkaiden arki on huomattavasti mukavampaa, kun autot säilytetään maanalaisessa parkkihallissa piilossa katseilta. Jalankulkuympäristö ja pihat on varattu viihtymiselle!

Kiitos haastattelusta Sari ja oikein ihanaa päivänjatkoa!

Kiitos kiitos! Mölymäestä on aina mukava puhua.