Energiatehokas ja muutenkin ilmastoystävällisempi koti

Uusi YIT Koti mahdollistaa ekologisen elämäntyylin

Energiatehokkuus, tiiviys, harkittu pohjaratkaisu sekä kierrättämisen helppous ovat uuden kodin etuja. Nyt panostamme myös maalämpöön ja alamme rakentaa puukerrostaloja!


Miksi YIT Koti on ympäristön kannalta fiksu valinta?

 

  Uudiskohde on energiatehokas

Tänä päivänä talot rakennetaan jatkuvasti tiukkenevien rakennusmääräysten mukaisesti. Ne pitävät paremmin lämpöä, ovat tiiviimpiä ja hyödyntävät modernia talotekniikkaa, jolloin lämmitysenergian tarve on vähäisempi kuin vanhoilla taloilla. Lisäksi nykyaikaiset kodinkoneet kuluttavat niukemmin sähköä ja vesikalusteet vähemmän vettä kuin aiemmin.

Asunnon energiatehokkuutta kuvaa energialuokka ja uudiskohteista saat myös energiatodistuksen.

 

  Tiivis rakentaminen ja harkittu pohjaratkaisu vähentää päästöjä

YIT suunnittelee ja rakentaa talot osaksi kaupunkiympäristöä hyvien julkisten liikenneyhteyksien varrelle, jolloin pärjäät myös ilman omaa autoa. Yleensä lähellä on myös monipuoliset palvelut ja kauppaan voi poiketa kävellen. Polkupyöräilyä helpottaa hyvin suunnitellut pyörävarastot. Useissa taloyhtiöissä on myös mahdollisuus sähköauton lataamiseen.

Pienemmän kodin lämmitys kuluttaa vähemmän energiaa. YIT Kotien fiksujen pohjaratkaisujen ansiosta kaikki tarpeellinen saadaan sopimaan monesti vähempiinkin neliöihin etenkin, kun talon yhteiset tilat ja piha-alue mahdollistavat esimerkiksi tavaroiden säilytyksen, pyykkihuollon ja oleskelun myös oman kodin seinien ulkopuolella.

 

  Tehokas kierrättäminen ja vedenkulutuksen seuranta

YIT Kodit on suunniteltu niin, että ekologisen elämäntyylin toteuttaminen on mutkatonta esimerkiksi kierrättämisen osalta. Jätteiden lajittelu on huomioitu asunnoissa ja kierrättäminen tehty helpoksi taloyhtiön jätepisteellä.

Uusissa asunnoissa on huoneistokohtainen vesimittari, jolloin maksat vedestä vain käyttösi mukaan. Kun säästeliäs vedenkäyttö tuntuu kukkarossa, se motivoi uusiin käyttötottumuksiin. YIT Kodissa näet vedenkulutuksesi suoraan YIT Plus -palvelussa päivän tarkkuudella, mikä auttaa entisestään kulutuksen järkeistämisessä.

 

Päästötön maalämpö YIT Koteihin

Joihinkin uusiin YIT Koteihin rakennetaan taloyhtiön lämmitysjärjestelmäksi maalämpö, joka on puhtaudessaan ylivoimainen. Maalämpö on käytännössä päästötöntä ja jos maalämpöjärjestelmän tarvitsema sähkö on tuotettu uusiutuvilla luonnonvaroilla, ei talon lämmittäminen kuormita luontoa lainkaan!

Maalämmön avulla saadaan lämmitettyä asuntojen lisäksi myös taloyhtiön käyttövesi kuten kaukolämmölläkin, mutta päästöttömästi ja edullisemmin.

 

  Puurunkoiset kerrostalot säästävät ilmastoa ja aikaa

Olemme alkaneet rakentaa betonista tehtyjen talojen ohella puukerrostaloja. Puu on uusiutuvana materiaalina ekologinen ja sen keveys mahdollistaa moduulien työstämisen kuivissa sisätiloissa ja kuljettamisen valmiina rakennustyömaalle. Siksi puurunkoiset YIT Kodit ovat ilmastoystävällisyyden lisäksi laadukkaita, viihtyisiä ja valmistuvat yllättävän nopeasti.

Löydä sinulle sopiva koti

Etsitkö uutta omaa kotia? YIT:n taidolla rakennetut asunnot ovat ihastuttaneet lukemattomia kodinostajia yli sadan vuoden ajan.

Kattavasta myytävien asuntojen ja uudiskohteiden valikoimasta voit hakea asuntoja juuri sinulle mieleiseltä alueelta.