Ytimessä

Tulevaisuuden elävät, toimivat ja kestävät kaupungit rakennetaan yhdessä. Johtavana kaupunkikehitysyrityksenä haluamme käydä sidosryhmiemme kanssa jatkuvaa keskustelua kaupunkien tulevaisuudesta. Tervetuloa mukaan rakentamaan huomisen kaupunkeja!

Pahoittelemme, ei tuloksia tällä hakukriteerillä.

Vartin kaupunki -podcast: Keskusteluja kaupunkiympäristöjen tulevaisuudesta

Keskusteluja kestävistä kaupunkiympäristöistä – ja miten niitä rakennetaan! Vartin kaupunki -podcastin ensimmäisellä tuotantokaudella elämää 15 minuutin kaupungissa tarkastellaan tutkijoiden ja tekijöiden kanssa muuttoliikkeen, kaupunkirakenteen, liikenteen, työn, kodin ja kaupan näkökulmista. Toisella tuotantokaudella pureudutaan siihen, miten tämä kaikki rakennetaan. Toinen tuotantokausi julkaistaan syyskuussa 2021. 

Podcastin kuunneltavissa tällä sivulla ja useimmissa podcast-sovelluksissa (Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Breaker, Overcast, Pocketcasts, RadioPublic). Tervetuloa kuuntelemaan!

Podcastin ensimmäistä kautta juontaa kestävästä kaupunkikehityksestä vastaava johtajamme Juha Kostiainen. Toisella kaudella YIT:n Infrarakentamisen johtaja Anne Piiparinen, Liikenneinfran johtaja Aleksi Laine sekä podcastin host Pirita Tiusanen vaihtelevat vuoroja.

Katso kaikkien jaksojen kuvaukset ja lataa Kestävät kaupunkiympäristöt -barometri täältä.

Vartin kaupunki -podcastin kausi 2

Jakso 1: Miten kaupungit vastaavat moninaisiin liikkumisen tarpeisiin?

Jakso 2: Mistä kaupungit saavat energiansa tulevaisuudessa?

Jakso 3: Onko yksityisestä rahoituksesta hyötyä kunnille ja kaupungeille?

Jakso 4: Onko rakentaminen uuden sukupolven ala?

#kaupunki2020

Tutustu asiantuntijoidemme johdolla siihen, miten tulevaisuuden kaupunkeja rakennetaan sekä millaisia kaupungit ovat tänään ja huomenna!

Verkkokauppa muuttuu: palvelulliset nettikaupat tulevat

Kaupallinen johtaja Pirjo Aalto kertoo kaupan muutoksesta nettikaupan kehittyessä.

Lähiöiden tulevaisuus 2020-luvulla

Kaavakehityspäällikkö Karoliina Hartiala kertoo, miten lähiöt kehittyvät 2020-luvulla ja miksi on tärkeää, että lähöitä ja niiden arvoa kehitettäisiin ja ylläpidettäisiin.

Raideliikenne 2020-luvulla

Väylärakentamisen johtaja, Jarkko Salmenoja, kertoo miten hiilidioksidipäästöjen vähentämistavoitteet avittavat kiskoliikenteen kehittämistä.

Taloyhtiöiden korjausvelka kasvaa – mikä neuvoksi?

YIT Talon Tekniikan toimitusjohtaja Sampo Kautto uskoo, että tehtyjen peruskorjausten laajuus ja oikeat energiaratkaisut ovat ratkaisevassa asemassa asumiskustannusten nousun hillinnässä.

Digitalisaatio rakennusalalla 2020-luvulla

YIT:n asumisen kehitysjohtaja Marko Oinas kertoo, miten digitalisaatio ja rakentamisen teollistuminen tulevat etenemään 2020-luvulla.

Asumisen tarpeet moninaistuvat: Toive helppoudesta

Asiakkuuksista ja asumisen palveluista vastaava johtaja Pekka Helin uskoo, että 2020-luvulla kuluttajien asumisen tarpeet tulevat moninaistumaan. Kaikkia asukkaita yhdistää toive helppoudesta.