Suurin osa Triplaan muuttaneista on tyytyväisiä sekä Keski-Pasilaan asuinpaikkana että YIT Kotiinsa

Triplan YIT Kodeissa on asuttu pian jo kahden vuoden ajan.

Uskomatonta, mutta totta: Keski-Pasilan Triplan YIT Kodeissa on asuttu pian jo kahden vuoden ajan.
Aika tunnetusti kiitää, kun on hauskaa!

Triplan ensimmäiset YIT Kodit valmistuivat vuoden 2019 lopussa ja viimeiset syyskuussa 2020.
Triplan kylätalo Greijan avajaisia taas juhlittiin lokakuussa 2020.

Triplan asukkaisen käyttöön tarkoitettu Greija sijaitsee asunto-osakeyhtiöiden väliin jäävällä piha-alueella, joka on avoin kaikille kaupunkilaisille.

Greijan kuten koko Triplan YIT Kotien suunnittelussa on pyritty yhteisöllisyyteen. Tavoitteena on ollut se, mitä koko Helsingin kaupunkikin haluaa edustaa: maailman sujuvin arki.

Kahden vuoden rajapyykin lähestyessä, on hyvä aika kysyä: onko tavoite saavutettu, ja miltä Helsingin toisessa keskustassa asuminen on maistunut?

Triplan kuntosali.jpg

Triplan pyöräkellari.jpg

Triplan pyykkitupa.jpg

Asukkaat lähes 90-prosenttisesti tyytyväisiä YIT Koteihinsa

Ylivoimaisesti suurin osa Triplaan muuttaneista on tyytyväisiä sekä Keski-Pasilaan asuinpaikkana (76 vastaajaa 79:stä) että YIT Kotiinsa (70 vastaajaa 79:stä)*.

Erityisen tyytyväisiä triplalaiset ovat asuntonsa sijaintiin Triplan kauppakeskuksen välittömässä läheisyydessä (72 vastaajaa), sijaintiin lähellä kattavia joukkoliikenteen palveluja (69), Helsingin keskustaa (61) sekä Keskuspuistoa (52).

Sijaintiin liittyvien seikkojen lisäksi runsaasti tyytyväisiä ääniä keräsivät myös oman kodin pohjaratkaisu (47), kodin ikkunoista avautuvat näkymät (47), asunto-osakeyhtiön yhteiset saunatilat (46), oman kodin parveke (43) sekä oman kodin materiaalit (38) sekä kylätalo Greija ja oma talonmies (molemmat 29).

Avoimissa vastauksissa YIT Kotien asukkaat kiittivät erikseen myös hyvää äänieristystä, asumisen helppoutta, teknisiä ratkaisuja sekä YIT Plus -portaalia.

Kaikille edellä mainituille tunnustusta antaa myös Triplan asukasaktiivi ja ensimmäisten joukossa Triplaan muuttanut Riitta Närhi.

”Parveke, näkymät, Keskuspuisto, Jani-talonmies”, Närhi luettelee seikkoja, joista erityisesti pitää Triplan YIT Kodissaan. ”Kauppakeskuksen läheisyys on myös iso etu. On ihanaa, kun ostoksilla käymiseen ei tarvitse autoa. Uskon, että kauppakeskuksesta nauttii tulevaisuudessa vielä enemmän, kun koronapandemiasta päästään lopullisesti eroon.”

Tyytymättömyyttä Tripla asukkaissa puolestaan oli herättänyt erityisesti koirien ulkoiluttaminen sisäpihalla sekä alueella tapahtuva roskaaminen. Närhi tosin epäilee, ettei roskaaminen ole täysin tahallista.

”Teoriani on, että tuuli kuljettaa roskia sisäpihalle joskus pitkänkin matkan päästä.”

Triplan YIT Kodit.jpg

Yhteisöllisyyden urbaanit muodot Triplassa

Triplan asukkaiden käytössä on digitaalinen palvelu YIT Plus, joka toimii asukkaiden virtuaalisena kanavana keskustella keskenään. Vilkas keskustelu viriää milloin roskien lajittelusta tai ideasta kilpailuttaa parvekelasien pesu yhteishankintana. Myös hyvää palautetta saanut korttelin oma talonmies tiedottaa Plussassa, milloin hän siirtää aurinkotuolit talven tieltä sisälle ja antaa ohjeita tavaralainaamon käyttöön.

Asukkaat pitävät huolta kotiympäristöstään ja kirjoittavat huomioita yhteisestä ympäristöstä.

Asukkaat kohtaavat Triplassa myös kasvokkain. YIT:n toimesta aloitettu asukastoiminta korona-ajan jälkeen on herännyt eloon. Asukkaista koostuva kerhotiimi ideoi erilaista toimintaa ja kylätalo Greijassa kokoonnutaan nyt yhteen teekupillisen äärellä. 

”Taloyhtiöissä on paljon halukkuutta yhteisöllisyyteen, mutta valitettavasti korona on hidastanut toiminnan liikkeelle lähtemistä. Nyt tilanne näyttää kuitenkin jo valoisammalta”, Närhi iloitsee.

 

Tripla-faktat:

Syksyllä 2019 avautuneen Mall of Triplan palveluiden lisäksi Triplan asukkailla on mahdollisuus tilata palveluita – kuten siivous, muuttoapu, pyykkihuolto, lasten tai lemmikkien hoito, catering- tai ruokapalveluita – suoraan kotiinsa YIT Plussan palvelutorin kautta.

YIT Plus palvelee asukkaita myös keskustelukanavana ja sen kautta tilataan saunavuoro tai Greija ainoastaan omaan käyttöön.

Triplan asukkailla on lähes katkeamaton sisäyhteys Mall of Triplan päivittäistavara-, erikoiskauppa-, ravintola-, kahvila- ja viihdepalveluihin, pysäköintitiloihin sekä Pasilan rautatieasemalle – ja sieltä lentoaseman kautta jopa mihin päin maailmaa tahansa.

Pasilan rautatieaseman kautta on arvioitu kulkevan vuonna 2025 130 000 matkustajaa ja 900 junaa päivässä.

Junien lisäksi Triplan joukkoliikennekeskus tarjoaa helpot yhteydet myös raitiovaunujen, bussien ja tulevan metron välillä.

Myytävät asunnot 

Myytävät asunnot Triplassa

YIT Plus

*Triplan YIT-kotien asukkaille suunnattu kysely, johon vastasi lokakuun 2021 aikana 79 vastaajaa.