Teknologialla ja tilasuunnittelulla lisää turvallisuutta

Moni pohtii nyt, onko paluu toimistoon turvallista. Workery+:ssa niin tieto- kuin terveysturvallisuus on viety pykälää korkeammalle tasolle.

”Tilojen turvallisuus ja terveellisyys on taattava, jotta yritykset ja niiden työntekijät voivat palata toimistoihin. YIT:n Workery+ -toimitilakonsepti on lähtenyt liikkeelle pitkälti juuri turvallisuuden kehittämisestä”, toteaa johtaja Anders Stenbäck YIT:n palveluita kehittävästä yksiköstä.

Workery+ -konseptissa yritys tekee sopimuksen työtiloista halutulle määrälle työntekijöitä, maksaa tilasta käytön mukaan ja saa joustavalla sopimuksella vuokrattua omat tilat, avotyöskentelypisteitä tai sopivan yhdistelmän näistä kahdesta. Stenbäck korostaa, että kun käytettävissä on sekä yksityisiä toimistoja että yhteiskäyttötiloja, tieto- ja muun turvallisuuden merkitys on erityisen tärkeää.

Kyberturvaa valvotaan säännöllisesti

Workery+:n tiloissa työskentelevillä on käytössään mobiilisovellus, joka toimii muun muassa jäsen- ja kulkukorttina. Sillä varataan myös työpisteet ja neuvotteluhuoneet yhteiskäyttöisistä tiloista.

”Tunnistautuminen on olennaista, sillä se auttaa pitämään yleisen turvallisuustason korkealla ja varmistaa, ettei tiloihin pääse asiattomia henkilöitä”, Stenbäck kertoo.

Omaan käyttöönsä vuokratuissa lukittavissa toimistohuoneissa yritykset voivat turvallisin mielin pitää luottamuksellista tietoa, jota ei haluta muiden ulottuville. Toimistohuoneiden lisäksi esimerkiksi neuvottelutilat on äänieristetty, eikä kokoushuoneiden lasiseinissä on näköesteteippaukset.

Workery+ kiinteistöjen kyberturvallisuus on auktorisoitu wifi-yhteyksiä myöten. Ulkopuolinen selvittäjä arvioi asiaa säännöllisesti.

”Kumppanimme Netox valvoo, että asiat on paikan päällä järjestetty siten, etteivät yritysten tiedot voi vuotaa toisilleen. Esimerkiksi langattomat yhteydet on salattu päästä päähän, ja tulostimet toimivat niin, että saat sovelluksellasi vain omat paperisi ulos koneesta.”

Tiloissa hyödynnetään myös innovatiivisia kiinteistöteknologian sovelluksia. YIT:n, KONEen, Nokian, Caverionin, Haltonin ja Netoxin yhteinen KEKO-ekosysteemi pyrkii parantamaan kiinteistöjen mukavuutta, tuottavuutta ja ympäristöystävällisyyttä sovittamalla teknisten järjestelmien datan yhteiselle alustalle. Workery+ :ssa käytettävä älykäs kiinteistöteknologia onkin siivittänyt sen voittoon kansainvälisen Smart Building Global Award - palkinnon saajaksi.

”Tavoitteemme on yhdistää erinomainen palvelukonsepti ja uusi teknologia maailmanluokan asiakaskokemukseksi”, Stenbäck painottaa.

Myös hygienia ja ergonomia korkealla tasolla

Workery+:n turvallisuusratkaisut eivät kuitenkaan rajoitu vain teknologiaan. Myös tilasuunnittelussa on huomioitu turvallisuus ja terveys, esimerkiksi riittävä väljyys, ergonomiset kalusteet ja desinfiointipisteet. Jokainen Workery+:n jäsen voi halutessaan käyttää säädettävää sähköpöytää ja valita käyttöönsä joko satulatuolin tai selkä- ja käsinojallisen työtuolin.

”Toimipisteessämme on kosketusvapaita hanoja ja valokatkaisimia. Lisäksi työpisteiden tasot ovat antimikrobiset. Neuvottelutiloja ja muita paikkoja, joissa ihmiset istuvat tai viettävät aikaa, siivotaan ja desinfioidaan säännöllisesti”, lisää Stenbäck.

Terveysturvallisuus ulottuu Workery+:ssa hengitysilmaan asti. Tiloissa käytetään Genanon innovatiivisia ilmanpuhdistimia, jotka poistavat VTT:n tutkimuksen mukaan bakteerit ja virukset sisäilmasta 99,999 -prosenttisesti.

Workery+ on palkittu uraauurtavasta konseptista ja voittanut ”Smartest Building in the world 2021” -palkinnon kansainvälisessä Real Estate Future proof -kiinteistötapahtumassa.

Ensimmäinen Workery+ avautui toukokuussa 2021 Helsingin Vallilaan, osoitteeseen Sturenkatu 16. Tutustu siihen täällä. Sen myötä Workery+ verkostoon kuuluu nyt jo neljä toimipistettä.

Turvallisesti toimistolla – Workery+:n ilmanpuhdistimet poistavat virukset sisäilmasta