• Workery+
  • Ajankohtaista
  • 30.3.2021

Turvallisesti toimistolla – Workery+:n ilmanpuhdistimet poistavat virukset sisäilmasta

Voiko toimistotila pysyä vapaana haitallisista bakteereista ja viruksista? Paljon on kiinni omasta toiminnastamme, mutta sen lisäksi myös teknologia voidaan valjastaa virustentorjuntaan. Workery+:ssa ilmanpuhdistus on huippuluokkaa.

Maaliskuun alussa Helsingin Sanomat julkaisi artikkelin, jossa kuvattiin tieteellisin kokeiden ja mallinnusten kautta, miten virukset leviävät sisätiloissa. Jutussa kuvataan miten aerosolit eli mikroskooppisen pienet pisarat lentävät ilmassa, kun ihminen puhuu, yskii tai hengittää. Ja mitä enemmän aikaa kuluu, sitä enemmän huonetilaan kertyy aerosoleja.

Tartuntariskien pienentämiseen on erilaisia mahdollisuuksia. Turvavälien ja maskien lisäksi riskiä pienentää ilmanvaihdon lisääminen joko tuulettamalla tilaa riittävän usein tai lisäämällä koneellisen ilmanvaihdon tehoa. Ilmanvaihto poistaa verrattain hyvin hiukkaspitoista ilmaa ja tuo tilalle puhdasta. Tilannetta voi entisestään parantaa mekaanisilla ilmanpuhdistimilla, jolloin erillistä tuulettamista ei tarvita – ne sekä puhdistavat että sekoittavat ilmaa, jolloin ilman aerosolipitoisuudet laimenevat.

Uusissa Workery+ -toimitiloissa on otettu käyttöön järeät keinot haittavirusten torjumiseksi, ja ilmanpuhdistimet ovat siinä työssä olennaisessa asemassa. Tiloissa käytetään Genanon innovatiivisia ilmanpuhdistimia, jotka poistavat VTT:n mukaan bakteerit ja virukset sisäilmasta 99,999 -prosenttisesti.

”Workery+ -konsepti lähti liikkeelle pitkälti turvallisuuden kehittämisestä. Tilojen terveellisyys ja turvallisuus on taattava, jotta yritykset voivat harkita paluuta toimistoihin. Esimerkiksi käyttämämme Genanon ilmanpuhdistusratkaisu on toistaiseksi käytössä muun muassa joissakin sairaaloissa. Me olemme varustaneet Workery+:n tilat näillä tehokkailla puhdistimilla, neuvotteluhuoneita ja avotyöskentelytiloja myöten”, kertoo johtaja Anders Stenbäck uusia palveluita ja tuotteita kehittävästä yksiköstä YIT:llä.

Kuvaus Genanon ilmanpuhdistimen teknologiasta

Kuvaus Genanon ilmanpuhdistimen teknologiasta

Hygienia ja ergonomia korkealla tasolla

Uudet terveyttä edistävät ratkaisut eivät Workery+:ssa rajoitu vain hengitysilmaan. Myös tilasuunnittelussa on huomioitu terveys ja turvallisuus, esimerkiksi riittävä väljyys, ergonomiset kalusteet ja desinfiointipisteet. Hygienian korkeaa tasoa pitävät yllä myös kosketusvapaat hanat, kahvat ja valokatkaisimet.

”Kaikkia valoja ja hanoja ohjataan liikesensoreilla. Lisäksi työpisteet, -tuolit ja -tasot sekä sermit on käsitelty antimikrobisella pintakäsittelyllä, samoin neuvottelutilat ja muutkin paikat, joissa ihmiset istuvat tai viettävät aikaa”, sanoo Stenbäck.

Kuten jokainen korona-aikana etätöitä paiskinut tietää, kotioloissa ergonomia ja työasennot eivät aina ole parhaat mahdolliset. Workery+:ssa ergonomia on otettu tosissaan: jokainen Workery+:n jäsen voi halutessaan käyttää säädettävää sähköpöytää ja valita käyttöönsä joko satulatuolin tai selkä- ja käsinojallisen työtuolin.

Turvallinen paluu toimistolle

Vaikka etätyössä on omat hyvät puolensa, moni odottaa jo paluuta toimistoympäristöön, jossa olosuhteet tehokkaaseen ja hedelmälliseen vuorovaikutukseen ovat usein kotia optimaalisemmat.

”Monissa yrityksissä on korona-aikana huomattu, että jos emme koskaan näe toisiamme, uusien ideoiden löytäminen ja inspiraation hakeminen on vaikeampaa. Me teemme parhaamme, jotta yritykset saavat käyttöönsä tilat, joissa voidaan työskennellä turvallisesti ja luoda uutta yhdessä”, Stenbäck vakuuttaa.

Vasta tulevaisuus näyttää, miten työn tekeminen lopulta muuttuu – millainen rooli toimistoilla tulee jatkossa olemaan, miten mahdollisiin uusiin pandemioihin varaudutaan, jatkammeko osin etätöissä ja millaisia uudenlaisia tilavaihtoehtoja työntekijät tarvitsevat. Nämä ovat kysymyksiä, jotka vaikuttavat myös Workery+ -konseptin kehitystyön taustalla.

Ensimmäinen Workery+ avautui loppukeväästä 2021 Helsingin Vallilaan, osoitteeseen Sturenkatu 16.

Teknologialla ja tilasuunnittelulla lisää turvallisuutta

Pyydä tarjous tai varaa etätapaaminen Workery+ palvelusta

Lataa Workery+ hinnasto

Kiinnostuitko työtiloistamme? Ole meihin yhteydessä!

Nora Lallukka
Sales Manager, Workery+
Aatu Luoto
Sales Manager, Workery+