Energiatehokas toimitila on ilmastoviisas valinta

Energiatehokas ja ilmastoystävällisempi toimitila

Uuden tai korjausrakennetun toimitilan etuja ovat energiatehokkuus, rakenteiden tiiviys, tilojen tarkoituksenmukaisuus, moderni talotekniikka ja hyvä sijainti.


Miksi uudet toimitilat on ympäristön kannalta fiksu valinta? 

1. Uudiskohde on energiatehokas

Tänä päivänä talot rakennetaan jatkuvasti tiukkenevien rakennusmääräysten mukaisesti. Ne pitävät paremmin lämpöä, ovat tiiviimpiä ja hyödyntävät modernia talotekniikkaa, jolloin lämmitysenergian tarve on vähäisempi kuin vanhemmilla taloilla. Lisäksi nykyaikaiset koneet kuluttavat niukemmin sähköä ja vesikalusteet vähemmän vettä kuin aiemmin.  

2. Tiivis rakentaminen ja harkittu ratkaisu vähentää päästöjä

YIT:n kehittämät ja rakentamat toimitilat ovat osa kaupunkiympäristöä hyvien julkisten liikenneyhteyksien varrella, jolloin töihin voi tulla myös ilman omaa autoa. Polkupyöräilyä helpottaa pyörävarastot. Kiinteistöissä on myös mahdollisuus sähköauton lataamiseen. Fiksujen toimitilaratkaisujen ansiosta kaikki tarpeellinen saadaan sopimaan monesti pienempiinkin tiloihin. 

3. Päästötön maalämpö ja maakylmä

YIT:n uusiin omaperusteisiin toimitilakohteisiin rakennetaan aina lämmitysjärjestelmäksi maalämpö, jos se vain on mahdollista. Kesällä järjestelmä toimii jäähdytykseen ja talvella lämmitykseen. Kun maalämpö- ja maakylmäjärjestelmää käytetään uusiutuvilla luonnonvaroilla tuotetulla sähköllä, lämmitys ja jäähdytys on käytännössä päästötöntä. Lisäksi järjestelmän hyvä hyötysuhde (COP) tarkoittaa, että lämmityksen ja jäähdytyksen energiakustannukset ovat lähes poikkeuksetta kaukolämpöä/-kylmää edullisemmat. Järjestelmän avulla lämmitetään myös käyttövesi päästöttömästi ja edullisesti.

4. Älykäs rakennus on vastuullinen

Älykkyydellä ja datalla luomme ihmislähtöisempiä ja joustavampia toimistoja sekä kestävämpää rakennettua ympäristöä. YIT:n Smart Building -konsepti kohentaa kiinteistöjen mukavuutta, tehokkuutta, tuottavuutta ja ympäristöystävällisyyttä sovittamalla kiinteistön teknisten järjestelmien datan yhteiselle alustalle. Älyrakennusten hyödyt tuodaan kiinteistön omistajien, ylläpidon ja käyttäjien ulottuville. 

Lue lisää