Asemanmäen pysäköintilaitos, Järvenpää

Rakensimme Järvenpään keskustassa sijaitsevaan vanhaan parkkihalliin yhden kerroksen lisää, ja lopullisena tuloksena on 83 uutta parkkipaikkaa asiakkaille. Parkkihalli oli koko rakentamisen ajan käytössä.

Korotimme Järvenpään keskustassa vanhan parkkihallin, joka on valettu 1980-luvulla. Alun perin kolmikerroksiseen parkkihalliin lisättiin yksi kerros lisää, julkisivut päivitettiin ja runkorakenteita vahvistettiin samalla. Rakensimme pysäköintilaitokseen myös hissin. Hankkeen vaativuusluokka oli vaativa. Parkkihalli oli koko rakentamisen ajan käytössä.

Lopullisena tuloksena on 83 uutta parkkipaikkaa asiakkaille. Pysäköintilaitoksen kokonaisala on yli 2 000 neliömetriä. Hanke alkoi vuoden 2022 toukokuussa ja valmistui tammikuussa 2023.

Asemanmäen pysäköintilaitos on osa Järvenpään bulevardikorttelia.

Kyseessä oli YIT:n infra-segmentin ensimmäinen sekajätteetön pilottityömaa, jossa haluttiin kierrättää mahdollisimman pitkälle kaikki syntyvä jäte. Ennen projektia täytyi suunnitella huolellisesti, miten lajittelu käytännössä tapahtuu.

Sekajätteettömyydessä onnistuttiin erittäin hyvin, sillä hankkeessa sekajätettä syntyi ainoastaan vain 2 % kaikesta jätteestä. Tässä onnistuttiin muun muassa sähköisen lajittelusuunnitelman, monikielisten lajitteluohjeiden, opastemerkattujen keräysvälineiden sekä eri sähköisten kanavien ja muiden asiantuntijapalveluiden avulla.

Asemanmäen pysäköintilaitos on yksi YIT:n teollisen rakentamisen kohteista, jossa on ollut käytössä edistynyt, digitaalinen Teollisen rakentamisen järjestelmä. Se auttaa työnjohtoa töiden suunnittelussa. Työmaan vaiheistus suunniteltiin tahtiaikataulun mukaan. Tahtiaikataulua käytiin viikoittain läpi urakoitsijoiden kanssa, jolloin tuotanto saatiin tehokkaammaksi.

Tahtituotanto mahdollisti sen, että kaikki näkivät koko ajan, missä mennään ja mitä tullaan tekemään. Teollisen rakentamisen järjestelmän avulla pystyttiin näkemään paremmin kokonaiskuva koko rakentamisprosessista ja reagoimaan tuleviin töihin yhdessä aliurakoitsijoiden kanssa, jotta pystyttiin varmistamaan projektin valmistuminen.

Tahtituotanto aikatauluttaa materiaalitoimitukset työmaalla

Pysäköintiratkaisut

Tiedot

Projektin nimi
Asemanmäen pysäköintilaitos
Asiakas
KOy Järvenpään Asemamäen Paikoitustalo
Kaupunki
Järvenpää
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2023
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Infra