Oma loma-asunto tekee lomailusta vaivattomampaa

Talviloma houkuttelee valkeiden rinteiden ja talvisten luontoelämysten äärelle. Suomen suurimman hiihtokeskuksen, Ylläksen seitsemän tunturia tarjoavat monenlaisia mahdollisuuksia lomaluun. Ylläkseltä löytyy muun muassa Suomen laajin latuverkosto ja pisimmät rinteet.

Lomailua helpottaa, kun on oma asunto, jonne mennä ja josta löytyy kaikki tarvittava valmiina, jolloin ennättää keskittyä paremmin rentoutumiseen. Suomen eteläisimmän tunturikohteen saavuttaa helposti junalla tai lentäen. Myös omalla autolla pääsee sujuvasti perille.

Tekemistä tarjolla vuoden ympäri

Ylläksen alueella riittää moneksi vuodeksi tekemistä sekä uusiin aktiviteetteihin ja luontoon tutustumista. Aikuisille ja lapsille järjestetään muun muassa hiihto-, lumilautailu- ja Telemark-kouluja. Ylläksellä voi harrastaa myös vapaalaskua luonnonlumella lähituntureilla sekä lumikenkäilyä, moottorikelkkailua ja talvipyöräilyä.

Talviurheilun lisäksi Ylläs tarjoaa aktiviteetteja myös muina vuodenaikoina. Gondolihissillä pääsee kulkemaan kahden kilometrin matkan Ylläksen huipulle, jossa voi kesäisin kiertää esimerkiksi esteetöntä historiapolkua. Frisbeegolfiin voi tutustua 18 korin kentällä ja sitä on helppo kokeilla vaikkei laji olisi itselle entuudestaan tuttu.

Luonnosta voi nauttia vaellusretkillä, luontopoluilla, pitkospuureiteillä sekä maastopyöräillen. Tarjolla on opastettuja retkiä, mutta Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa voi hyvin tehdä myös omia vaelluksia ja sieltä löytyy perheille suunnattuja reittejä. Vaelluksilla pääsee nauttimaan puhtaasta ilmasta, luonnon hiljaisuudesta ja halutessaan voi piipahtaa kahvitauolle erämaakahvilaan. Loma-arkea helpottaa myös alueen eri ravintolavaihtoehdot.

Lapland Hotel Saagasta löytyy myös pieni kylpylä, jonne pääsee rentoutumaan. Aina syyskuussa voi nauttia Kino Ylläksen elokuvista ulkoilmassa ja talvisin lähistölle rakennetaan Jäähotelli, jossa on yöpymismahdollisuuden lisäksi jäänäyttely ja jääravintola, vinkkaa Heidi Laukkanen, YIT:n asuntomyynnistä.

ylläs.jpg.jpg

Oma asunto tuo vaivattomuutta

Oma loma-asunto tekee lomailusta helppoa, kun henkilökohtaisia tavaroita ei tarvitse kuljettaa edes takaisin ja esimerkiksi urheiluvälineille löytyy hyvät varastotilat. Loma-asunto voi toimia myös omana kakkoskotina, jossa onnistuu myös etätyöskentely. YIT:n Ylläksen loma-asunnot sijaitsevat Suomen pisimmän laskettelurinteen vieressä, joten vaihto vapaalle on helppoa ja nopeaa.

Chalets loma-asunnot ovat täysin kalustettuja ja varustettuja omistusasuntoja. Yhteistiloista löytyy myös varasto polkupyörille sekä suksien huoltotila. Halutessaan asunnon voi vuokrata edelleen, kun ei itse siellä lomaile ja tuotoilla voi kattaa lomahuoneiston kuluja.

”Noin puolet myydyistä asunnoista on vuokrauspalvelussa silloin, kun omistajat eivät niitä itse käytä. Vuokrauksen voi antaa esimerkiksi Lapland Hotelsin hoidettavaksi ja omat tavarat säilöä irtaimistovarastoon”, Laukkanen kertoo.

”Kun on oma tukikohta, niin lomalla ehtii keskittyä olennaiseen ja paikalle voi tulla kätevästi suoraan ruokakaupan kautta”.

Tutustu Ylläksen Loma-asuntoihin

Katso myös:

Loma-asunnot Rukalla

Loma-asunnot Vierumäellä