Lomailijan ykköstukikohta on samalla tulonlähde

Keväthanget kutsuvat! Pitäisikö repäistä ja ostaa lomaosake – tai ainakin vuokrata kelomökki pohjoisesta? - YIT:n Chalets-loma-asuntokonsepti pesee vanhat vaihtoehdot monipuolisuudellaan, kuittaa YIT:n asiakkuuksista ja asumisen palveluista vastaava johtaja Pekka Helin.

Miksi YIT:n loma-asunnon ostaminen on kannattava siirto?


YIT:n valmiit Chalets-loma-asunnot ovat täysin kalustettuja ja varustettuja omistusasuntoja, jotka on suunniteltu nimenomaan vapaa-ajan käyttöön. Mutta silloin, kun asuntoa ei itse käytä, sen voi kätevästi vuokrata muille.

Kuulostaa helpolta – mutta miten lienee käytännössä?

Ensinnäkin oma loma-asunto tekee lomailusta helppoa, kun henkilökohtaisia tavaroita ei tarvitse kuljetella edestakaisin – esimerkiksi lasketteluvälineille löytyy vain omistajan käytössä oleva varasto. Jokaisessa huoneistossa on myös lukollinen kaappi omille keskeisille tavaroille.
Chalets-loma-asunto on suunniteltu niin, että myös vuokralaiselle jää säilytystilaa yllin kyllin, joten ne ovat erittäin houkuttelevia vuokrakohteita.

Mutta miten edelleenvuokraus onnistuu?

Joissakin kohteissa on tarjolla vuokrapooli, jota kautta loma-asunnon voi antaa vuokrattavaksi. Yhä useampi asiakas vuokraa asuntoaan itse eri vuokrauspalvelujen kautta. Molemmissa tapauksissa voi ottaa itselleen haluamansa ajat ja antaa loput ajankohdat vuokralle ja saada ihan mukavasti lisätuloa sitä kautta.

Kerro lisää Chalets-suunnittelusta – arkkitehti ja sisustussuunnittelija ovat siis suunnitelleet koko konseptin nimenomaan vapaa-ajan käytön näkökulmasta?

Juuri näin. Konsepti lähtee kompaktista tilankäytöstä – esimerkiksi Chalets-kolmio on noin 60 neliötä ja sisältää varmasti kaiken tarpeellisen. Käytettävyys on etusijalla, ihan eteisestä lähtien – se kestää trafiikin laskettelumonoilla tai golfkengillä. Yhteistiloista löytyy myös varasto polkupyörille sekä suksien huoltotila. Fiksu yksityiskohta: matkalaukuille oma säilytyspaikka.

Entä sitten huoltopuoli – siivous ja muu ylläpito?

Kaikissa Chalets-kohteissa löytyy paikallisia yrittäjiä, joiden kautta järjestyy liinavaate- ja siivouspalvelut. Chalets-asunnot ovat aina osa taloyhtiötä, jolla taas on oma huolto järjestettynä taloyhtiön alueille.

Chalets-konsepti on lanseerattu jo yli 20 vuotta sitten ja se on levinnyt tasaisesti uusiin kohteisiin – mikä on suosion salaisuus?

Näkisin, että Chalets-asunto on vaikkapa laskettelua harrastavan perheen oma tukikohta – mutta sen voi aina myös vuokrata muille. Tiedämme, että asiakkaat usein näkevät Chalets-asunnon sijoituksena elämänlaatuun ja perheen yhteiseen aikaan.

Ja Chalets-konsepti joustaa perheen tarpeiden mukaan?

Ehdottomasti. Chalets-asunto sopii perheelle, jolla on pieniä lapsia – mutta toisaalta myös senioripariskunnalle, jonka lapset ovat jo lähteneet kotoa. Tosin lapsuudesta asti kohteissamme käyneet usein tulevat aina vaan takaisin!

Uutena lisämausteena on sitten vielä etätyömahdollisuus?

No, me mietimme etätyöasioita jo 2000-luvun alussa ja halusimme mahdollistaa työnteon Chalets-asunnosta käsin. Kussakin asunnossa on kaksi etätyöpistettä ja toimivat nettiyhteydet – ja varmasti oma rauha keskittyä luonnon helmassa.

Ruka_Olohuone_1.jpg

Chalets-loma-asunto – neljä ässää vapaa-ajalle:

  • Muuttovalmiit loma-asunnot myydään sisustuspaketin kanssa
  • Sisustuspaketti sisältää kaiken tarvittavan: huonekalut, valaisimet, kodinkoneet, verhot ja muut tekstiilit, astiat ja aterimet
  • Kaikkiin loma-asuntoihin on mahdollista saada vuokrauspalvelu, jolloin palvelukumppani vastaa kaikista käytännön toimista (avaimet, siivous, liinavaatteet)
  • Voit saada vuokratuottoa, kun et itse lomaile!

Tutustu YIT:n loma-asuntoihin

Lue myös: Oma loma-asunto tekee lomailusta vaivattomampaa