Tuulivoimapuiston jännitystyöt, Ruotsi

Jännitimme suuren tuulivoimapuiston perustukset Ruotsissa 702 kallioankkurilla.

Toimitimme ja jännitimme 702 kallioankkuria täsmälleen sovitussa aikataulussa. Kallioankkurit valmistettiin Suomessa ja kuljetettiin Ruotsiin muutamassa päivässä. Valmistimme parhaimmillaan neljän tuulivoimalan perustusten ankkurit viikossa. 19 punoksen kallioankkurit olivat keskimäärin 17,5 metriä pitkiä. Kohteen tuplakorroosiosuojatut punosankkurit kestävät vähintään tuulivoimalan suunnitellun käyttöiän.

Riskien minimoimiseksi ankkuroinnin yksityiskohdat ja työmenetelmät tulee päättää ajoissa suunnittelun aikana. Projektin aikana syntyneisiin muutoksiin reagoimme lyhyellä varoitusajalla; pystyimme tuotannossa muuttamaan ankkureiden pituutta jopa samana päivänä.

Kohteessa teimme ankkurireikien poraukset, vesimenekkikokeet, tarvittavat kallion tiivistysinjektoinnit, ankkureiden kiinni-injektoinnin ja jännityksen jälkitöineen.

Toteutimme projektissa myös kokonaisuudessaan uuden tuulivoimapuiston perustustyöt Pohjois-Ruotsissa vuonna 2019-2021.

YIT:n jännitysyksikkö tarjoaa asiantuntijapalveluita ja erityisurakointia kaikkiin kohteisiin, joissa rakentamisvaihtoehtona ovat jännitetyt rakenteet. Tuulivoimaloissa jännitysyksikkö on yleensä mukana aina suunnitteluvaiheesta alkaen. Jännitystöiden osalta toimituskokonaisuus voi vaihdella yksittäisten ankkureiden toimituksesta kokonaistoimitukseen, joka sisältää kallion porausta sekä ankkureiden toimituksen, asennuksen ja niiden jännityksen. Suunnitteluvaiheessa tutkitaan myös kallion laatu ja tehdään koeankkuroinnit.

Jännitystyöt

Jännitys pitää tuulivoimalat pystyssä

Tiedot

Projektin nimi
Stavro
Asiakas
Stavro Vind AB
Kaupunki
Örnsköldsvik
Maa
Sweden
Valmistumisvuosi
2021
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Infra