Myytävät asunnot Espoonkartanossa

Espoonkartano – kulttuurimaisemiin kohoava kotikylä

Historiallinen miljöö
Historiallinen miljöö
Luonto ympärillä
Luonto ympärillä
Juna ja Kauklahden palvelut lähellä
Juna ja Kauklahden palvelut lähellä

Esittelyssä pian

Video

Tutustu alueeseen

 • Kuninkaallinen historia

  Kuninkaallinen historia

  Kuningas Kustaa Vaasa perusti Espoonkartanon vuonna 1556. Kuninkaankartanon kausi päättyi 1600-luvulla, ja se läänitettiin 1625 marsalkka Gustav Hornille. Isonvihan aikana (1700–1721)  tila pääsi rappeutumaan, kunnes maaherra Anders Henrik Ramsayn osti sen vuonna 1756. Tila vaihtoi omistajaa 1800-luvulla muutaman kerran. Vuonna 1914 Esbogård Aktiebolag hankki kartanon  omistukseensa. Yrityksen pääomistaja oli todellinen valtioneuvos August Ramsay. Nykyään yrityksen omistavat hänen perillisensä, ja he hoitavat tilaa edelleen. Lue lisää Museoviraston sivuilta

 • Tammimetsiä ja kiviholvisiltoja

  Tammimetsiä ja kiviholvisiltoja

  Mankin ja Järvikylän nykymuotoinen asutus on peräisin keskiajalta, jolloin Kartanonkosken vesivoimaa hyödynnettiin saha- ja myllytoimintaan. Sahan mukaan nimetty, edelleen käytössä oleva Sågbro-kiviholvisilta on rakennettu 1770-luvulla. Se voi olla Suomen vanhin silta. Toisen siltavanhuksen, myllyn yhteydessä olevan Qvarnbron vieressä on tammea kasvava Parkskogen. Kesän vehreydessä, auringonvalon siivilöityessä latvustosta, metsikkö tuo mieleen Keski-Euroopan linnoja ympäröivät taianomaiset metsät.

 • Ainutlaatuinen Espoonkartano

  Ainutlaatuinen Espoonkartano

  Myllyn naapurissa, kukkulan päällä on valtakunnallisesti arvokas Espoonkartanon päärakennus. Nykyisen muotonsa päärakennus sai 1914–1915. Pohjakerroksen holvattujen kellareiden arvellaan olevan peräisin aiemmasta päärakennuksesta, 1600-luvun barokkilinnasta. Rakennuksen omistava Esbogård Ab vuokraa taloa juhla- ja tapahtumakäyttöön.  

 • Finnsinmäen uusi kylä

  Finnsinmäen uusi kylä

  Idylliseen maaseutumaisemaan suunniteltujen pientalojen rakentaminen alkaa alustavan arvion mukaan vuonna 2022. Viihtyisät pientalot muodostavat turvallisen pihapiirin leikkiin ja oleskeluun. Naapureina ovat Finnsinmäen vanha kestikievari ja kansanopisto, kartano viljelyksineen, tallien hevoset laitumineen. Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi ja saat tiedon ennakkomarkkinoinnin alkamisesta ensimmäisten joukossa!

 • Ulkoilua luonnonhelmassa

  Ulkoilua luonnonhelmassa

  Hyvin säilyneen Kuninkaantien varrella tuntuu astuvansa ajassa taaksepäin! Kävelymatkan päässä ovat Hansavalkaman kehuttu jalkapallokenttä, -halli, urheilupuisto ja Espoon Golfseuran greenit. Alueelta on lyhyt matka Keskuspuiston hiljaisiin metsiin, jossa voi samoilla, hiihtää, pyöräillä ja käydä marjassa sekä sienessä.

 • Hyvät yhteydet ja lähipalvelut

  Hyvät yhteydet ja lähipalvelut

  Julkiset kulkuyhteydet Kehä III:n tuntumassa ovat hyvät, ja paikallisbussin pysäkki on lähellä.  Hansavalkamaan on noin kilometri, juna-asemalle ja kauppoihin noin puolisentoista kilometriä. Kauklahti on ainoana espoolaisena kaupunginosana saanut Suomen Kotiseutuliiton Vuoden kaupunginosa -tunnustuksen. Paikka tunnetaan pikkukaupoistaan: kukka- ja lihakaupasta, leipomosta, kahvilasta sekä apteekista. Fiskarsiin ja Mathildedaliin verratulla alueella toimii ruokamarketteja, päiväkoteja, kouluja, terveyskeskus, asukaspuisto Palttina ja kirjasto.

 • Viljeltyjä peltoaukeita ja talousmetsää

  Viljeltyjä peltoaukeita ja talousmetsää  

  Espoonkartano ja sen yli 500 hehtaarin tilukset ovat yksityisomistuksessa. Tila kuuluu vuonna 1909 perustetulle Esbogård Ab:lle, joka harjoittaa alueella maa- ja metsätaloutta. Peltoja on yli 100 hehtaaria ja metsää on noin 300 hehtaaria. Espoonkartano on aina ollut maanviljelyksen edelläkävijä, ja se tunnetaan korkealaatuisen kotimaisen ruoan tuottajana. Espoonkartanossa kasvanutta viljaa voi hyvinkin olla myös sinun voileivässäsi.

Kartta ja palvelut

Määränpää:

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko?

Lähetä yhteystietosi, niin saat lisätietoja näistä kodeista.

Minua kiinnostaa
Espoonkartano
Kyllä kiitos, sähköpostiini saa lähettää viestejä YIT Kodeista ja asumisesta sekä tietojani käyttää sähköiseen suoramarkkinointiin. Antamalla luvan varmistat, että saat tietoa sinua kiinnostavista kodeista ja pääset varaamaan asunnon ensimmäisten joukossa.

YIT Asuntomyynti

YIT Asuntomyynti, Helsinki
Mall of Tripla, Pasilan Asema-aukio 1 , 00520 Helsinki
*Puhelun hinta 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min kotimaan puheluista