Paluumuutto kerrostaloon

Heinin perhe vaihtoi omakotiunelman kerrostaloon

Korpelan nelihenkinen perhe kaipasi ympärilleen elämää ja palveluita. Uusi koti löytyi kerrostalosta, joka sijaitsee Arabianrannan lapsiystävällisellä alueella.


Omakotitalon työt ja rauha eivät tuntuneetkaan hyvältä

Esikoisen vauvavuotena helsinkiläinen Korpelan perhe alkoi haaveilla muutosta omakotitaloon ja pian toive toteutui. Kolmikerroksinen talo rauhallisella asuinalueella oli aluksi unelmien täyttymys, mutta lopulta siivoaminen, pihan hoito ja lumityöt kävivät liian raskaiksi. Neljä vuotta talossa asuttuaan perhe ryhtyi etsimään uutta kotia.

– Piti tunnustaa, ettemme olekaan omakotitaloihmisiä. Lisäksi alue oli vähän liiankin rauhallinen ja elämä kävi tylsäksi, kertoo Heini, jonka perheeseen kuuluvat myös mies Tatu, tyttäret Amanda, 5, ja Olivia, 1,5 sekä Arska-kissa.

Paluumuutto kerrostaloon

Perheelle oli selvää, että uusi koti sijaitsisi kerrostalossa hyvien kulkuyhteyksien päässä Helsingin keskustasta. Neliöitä tuli olla noin sata ja huoneita keittiön lisäksi neljä. Ennen omakotitaloon muuttoa perhe asui Arabianrannassa, ja sieltä löytyi myös perheen uusi koti rakennusvaiheessa olevasta YIT:n uudiskohteesta.

Alueessa viehättää Heinin mukaan sen lapsiperheystävällisyys ja hyvät palvelut.
– Kaikki pihat ovat yhteiskäytössä, mikä on lasten kannalta tosi kiva juttu. Täällä tutustuu muihin helposti ja ilmapiiri on ystävällinen. Meri on lähellä ja ympärillä on paljon ulkoilumaastoa. Lasten päiväkotiin on vain muutaman minuutin kävelymatka ja lempparikampaamokin löytyy alueelta, hän kertoo.

paluumuutto-kerrostaloon.jpg


TUTUSTU YIT KOTEIHIN

Sisustusratkaisut oman maun mukaan

Heinin mukaan oli todella tärkeää, että perhe pääsi vaikuttamaan tulevan kodin sisustusratkaisuihin jo suunnitteluvaiheessa. Tämä onnistui hyvin, koska perhe osti asunnon riittävän aikaisessa vaiheessa. He halusivat keittiöön ehdottomasti oman maun mukaiset kodinkoneet ja huoneisiin jo ennestään toimiviksi koetut kaapistot. Ylimääräinen vaatehuone tarjosi tarvittavaa säilytystilaa ja lastenhuoneeseen valittiin hyvin äänieristävät seinät sekä ovi.

– Uudessa kodissa ihastuttivat etenkin toimiva pohja ja Arabianrannan hienoin taloyhtiön piha, johon tulee viljelylaatikoita, leikkipaikkoja ja kuntoilutelineitä. Oma pieni sauna ja lasitettu parveke olivat isoja plussia, sanoo Heini.

lastenhuoneeseen-valittiin-aanieristavat-seinat+ovi.jpg

Yhteiset tilat ja palvelut helpottavat elämää

Korpelat ovat asuneet uudessa kodissaan joulukuusta lähtien ja koko perhe on tyytyväinen – jopa vaalea parkettilattia on odotettua hienompi. Lapset viihtyvät ja nukkuvat hyvin uudessa huoneessaan ja ulkoilevat mieluusti kotipihalla uusien ystäviensä kanssa.
– Päivittäin mietin, miten kiva on olla takaisin Arabianrannassa. Tuskailimme vanhan alueen ja talon kanssa liian monta vuotta, Heini sanoo.
Arkea sujuvoittavat asukkaiden yhteiset tilat kuten iso ulkoiluvälinevarasto, jossa perhe säilyttää lastenrattaita ja sähköpolkupyöriään.

Taloyhtiöllä on myös yhteiskäyttöisiä sähköautoja, jollaisen muutoin autoton perhe vuokraa tarvittaessa. Autojen varaus hoituu näppärästi maksuttoman YIT Plus -sovelluksen kautta, jonne tulevat myös taloyhtiötä koskevat tiedotteet.
– Taloyhtiössä on myös mieletön yhteistila, jonka voi varata vaikkapa lasten synttärijuhlia varten. Myös yhteisen saunan voi varata omaan käyttöön ja jopa siivouspalveluja voi tilata YIT Plus -palvelun kautta. Tämä on helppoa arkea meille kaikille, Heini tiivistää.

yhteiset-tilat-ja-palvelut-helpottavat-elamaa.jpg


Etsi myytäviä asuntoja

Korpelan perheen mielestä paluumuutossa Arabianrantaan kerrostaloon oli paljon plussaa:

  • Alueen lapsiperheystävällisyys ja hyvät palvelut viehättävät
  • Sisustusratkaisuihin vaikuttaminen jo suunnitteluvaiheessa.
  • Kodinkoneet oman maun mukaan.
  • Pihat on yhteiskäytössä ja niihin tulee viljelylaatikoita, leikkipaikkoja ja kuntoilutelineitä.
  • Oma pieni sauna ja lasitettu parveke ovat isoja plussia.
  • Arkea sujuvoittavat asukkaiden yhteiset tilat kuten iso ulkoiluvälinevarasto ja mieletön yhteistila, jonka voi varata vaikkapa lasten synttärijuhlia varten.
  • Taloyhtiöllä on yhteiskäyttöisiä sähköautoja.

Löydä sinulle sopiva koti

Etsitkö uutta omaa kotia? YIT:n taidolla rakennetut asunnot ovat ihastuttaneet lukemattomia kodinostajia yli sadan vuoden ajan.

Kattavasta myytävien asuntojen ja uudiskohteiden valikoimasta voit hakea asuntoja juuri sinulle mieleiseltä alueelta.

Ota yhteyttä