Myytävät asunnot ja uudiskohteet Jyväskylän Tourulan Pajalassa

Tourulan Pajala – moderni osa Jyväskylän ydinkeskustaa

Kaikkialle kävellen
Kaikkialle kävellen
Puistoja ja luontoa
Puistoja ja luontoa
Kestävää ekoviisautta
Kestävää ekoviisautta

Esittelyssä pian

 • Moderniksi osaksi ydinkeskustaa

  Rakennamme Tourulan Pajalan muuntuvaksi kaupunginosaksi vanhan kivääritehtaan hengessä. Kuten kivääritehtaan tuotanto muuntui aikanaan pikakivääreistä traktoreiksi, koko alue tulee muuntumaan mukavaan ihmisten yhdessäoloon.

  Tourulan Pajalasta tulee moninainen hybridikaupunginosa koteineen, työpaikkoineen, palveluineen ja puistoineen.

 • Yksilöllinen ja yhteisöllinen

  Tourulan Pajala muuntuu moneksi –  sinulle sopivaksi. Monimuotoinen asuminen, työpaikat ja palvelut luovat perustan yhteisöllisyyteen, jonka sielu, sydän ja aikakerrostuman ydin on kivääritehdas ja tehtaanjohtajan suojeltu asuinrakennus.

  Tourulan Pajalan arkkitehtuurin määrittää viereinen valtakunnallisesti arvokas Kivääritehtaan rakennettu ympäristö. YIT Kodit, työpaikat, pihat ja puistot muodostavat vanhan tehdasympäristön ympärille yhteisöllisiä viihtyisiä kaupunkitiloja, joissa voit aistia entisajan kylätunnelmaa.

 • Puistokorttelissa jalava, poppeli, pyökki ja saarni ovat läsnä muun muassa kuvioina julkisivujen perforoidussa metallissa

  Viihtyisä ja vetovoimainen

  Päivitämme tehdasmiljöön omaleimaisen tyylin moderneilla vaikutteilla ja yhdistämme sen saumattomaksi osaksi Jyväskylän keskusta-aluetta.

  Aloitamme kantakaupunkimaisten kortteleiden rakentamisen asuintaloista, maanalaisista pysäköintitiloista, niiden päälle tulevista pihoista. Näiden jälkeen aloitamme toimitilojen rakentamisen.

 • Puistokortteliin tulee neljä asuinkerrostaloa. Luvassa on monipuolinen kotivalikoima yksiöitä, kaksioita ja erikokoisia perheasuntoja.

  Palveluihin kävellen ja pyörällä

  Tourulaan on helppo tulla kaikkialta. Lähipalvelut kauppoineen ja lounaspaikkoineen ovat naapurissa. Tourukeskus on reilun viiden minuutin kävelyn päässä. Keskustan monipuolisten palveluiden luokse ja Matkakeskukseen kävelee vajaassa vartissa. Myös kauppakeskus Seppä ja Kankaan alue ovat lähellä.

  Sijainti on mainio myös autoilijoille: Nelostien ja Vaajakosken moottoritien kainalosta ajaa esimerkiksi lentokentälle noin 20 minuutissa.

 • Hoidettuja puistoja ja rakentamatonta luontoa

  Kauppojen ja ravintoloiden lisäksi Tourulan Pajalaan tulee moninaisia tiloja yhdessä olemiselle ja tekemiselle. Kivääritehtaan johtajan talo ja siihen liittyvä Pajapuisto tulee alueen sydämeksi.

  Tourulan Pajala sijaitsee Jyväsjärvelle antavan törmän päällä. Viihtyisistä korttelipuistoista on lyhyt matka Tourujoen rannalle ja järveä kiertävälle Rantaraitille.

 • Kestävää kaupunkikehitystä

  Tourulan Pajala luo modernit puitteet ekoviisaalle kaupunkielämälle, jonne teemme monia kestävän asumisen mukaisia ratkaisuja. Olemme sitoutuneet vähintään puolittamaan YIT asuintalojen materiaalipäästöt vuoteen 2030 mennessä ja tähtäämme YIT Kotien hiilineutraaliin lämmittämiseen. Lue lisää ympäristöteoistamme.  

  Autopaikat tulevat pääosin maanalaiseen pysäköintihalliin. Liikenneratkaisut edistävät jalankulkua, pyöräilyä ja joukkoliikenteen käyttöä, sillä alue yhdistää kevyen liikenteen reitit Seppälästä keskustaan ja Matkakeskukseen.

 • Ajassa muuntuva Kivääritehdas

  Vuonna 1927 valmistunut Kivääritehdas on osa suomalaista historiaa ja alueen tunnettu maamerkki. Klassistisen tehtaan on suunnitellut puolustusvoimien rakennustoimiston arkkitehdit. Tehtaan läheisyydessä on suojeltu kivääritehtaan johtajan asuinrakennus.

  Tourulan Kivääritehtaan alue kuuluu Sotatarviketeollisuuden alueet -nimiseen valtakunnallisesti arvokkaaseen rakennettuun ympäristöön. Nykyään kivääritehtaassa on toimitilojen lisäksi täyden palvelun liikuntakeskus ja parturi-kampaamo.

Kartta ja palvelut

Määränpää:

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko?

Lähetä yhteystietosi, niin saat lisätietoja näistä kodeista.

Minua kiinnostaa
Tourulan Pajala
Kyllä kiitos, sähköpostiini saa lähettää viestejä YIT Kodeista ja asumisesta sekä tietojani käyttää sähköiseen suoramarkkinointiin. Antamalla luvan varmistat, että saat tietoa sinua kiinnostavista kodeista ja pääset varaamaan asunnon ensimmäisten joukossa.

YIT Asuntomyynti

Jyväskylän Asuntomyynti
Kympinkatu 3 C, 40320 Jyväskylä