YIT tarjoaa asukkailleen yhä laajemman asumisen palvelukokonaisuuden kumppanien avulla

YIT Kotien asukkaille tarjotaan jatkossa yhä enemmän asumisen mukavuutta sekä turvallisuutta lisääviä palveluita digitaalisen YIT Plus -kanavan kautta.

Palveluita – kuten siivousta, ikkunanpesua, vaatehuoltoa ja kotiapua – tuottavat alueellisesti vahvat kumppanit, joille hyvä asiakaskokemus ja palvelujen jatkuva kehitys ovat tärkeitä asioita. 

”Heimo-tutkimuksemme* mukaan ihmiset arvostavat yhä enemmän asumisen helppoutta ja vaivattomuutta, joten meillekin on tärkeää edistää asioita, jotka sujuvoittajat arkea. Kiinnostus palveluja kohtaan on kasvanut selvästi. Haluttuja kaikenikäisten joukossa ovat etenkin siivous-, remontointi- ja korjauspalvelut. Iäkkäämmät kohderyhmät ovat kiinnostuneita myös terveydenhoitoon liittyvistä palveluista", kertoo YIT:n Asumisen palvelut -kehitysohjelman johtaja Pekka Helin.

YIT Kotien asukkaille tarjottavat palvelut suunnitellaan aluekohtaisesti.

”Kuuntelemme jatkuvasti asiakkaitamme palvelukehityksessä ja panostamme siihen, että palvelut ovat selkeitä ja helposti saatavilla. Asiakas voi valita palvelut tarpeensa mukaan”, Helin kuvaa YIT:n tavoitteita.

Laajempaa palvelutarjontaa pilotoidaan tänä keväänä Helsingin Vallilan Konepajan As. Oy Ragnarissa, joka valmistuu maaliskuun lopussa. Kumppaniksi pilottiin on valittu laajan valikoiman erilaisia kodin palveluja tarjoava Toimiva Koti.

”Yhteistyömme tavoitteena on tuoda arjen palvelut kaikkien asukkaiden ulottuville, luomaan turvaverkkoa koko korttelin asukaskunnalle. Toimivan Kodin tutut ja turvalliset kodinhengettäret ja ammattitaitoiset hoivatiimit huolehtivat ja auttavat niin arjen kiireiden keskellä taiteilevia perheitä kuin tukea tarvitsevia senioreitakin. Olemme innoissamme mahdollisuudesta päästä pilotoimaan palvelukonseptia YIT:n kanssa. Haluamme tuoda asumiseen viiden tähden palvelukulttuuria – kaikki onnistuu -ajattelulla”, kertoo Toimivan Kodin toimitusjohtaja Terhi Kotkansalo.

Palvelutarjontaa kehitetään edelleen pilotista saatujen kokemusten perusteella. Tarjontaa tullaan avaamaan vaiheittain myös muiden YIT Kotien asukkaille eri puolella Suomea. 

*YIT toteutti vuonna 2013 haastattelututkimuksen, jossa selvitettiin asumisen motivaatioita. Tutkimuksessa asukkaat ryhmiteltiin neljään pääryhmään, eli heimoon (Luonto, Yhteisö, Arvo ja Varikko). Tutkimus uusittiin keväällä 2017.

Lue lisää:
Toimivasta Kodista
YIT Plus -palvelusta
Asumisen palveluista