Hyvällä yhteistyöllä Vuoden Putkiremontti 2019 -kilpailun voittoon

YIT Talon Tekniikka toimi pääurakoitsijana As Oy Porthaninhovin linjasaneeraushankkeessa, joka on valittu Vuoden Putkiremontti 2019 -kilpailun voittajaksi. Kilpailun teemana oli tänä vuonna virheettömät luovutukset ja energiatehokkuus.

As Oy Porthaninhovin hanke oli 78 huoneiston kerrostalon linjasaneeraus, missä peruskorjattiin LVI-järjestelmät, sähkö- ja telejärjestelmät sekä kylpyhuoneiden ja WC-tilojen pinnat. Lisäksi porrashuoneet ja sisäpihan pintarakenteet kunnostettiin. Urakan yhteydessä asennettiin varaukset lämmöntalteenottoa ja sähköautojen latauspisteitä varten.

Hanke toteutettiin yhteistyössä kumppanuusmallilla Korjauspartnerit Oy:n ollessa vastuussa projektinjohdosta, suunnittelusta ja valvonnasta. Mallissa otetaan urakoitsija mukaan projektiin jo suunnitteluaikana, mikä tekee urakkavaiheesta sujuvamman ja työnaikainen suunnittelu jää vähäisemmäksi. Taloyhtiön edustajat ovat luonnollisesti mukana kaikissa vaiheissa. Tämä mahdollisti tehokkaan ja joustavan tavan reagoida tämän kaltaisten remonttien aikana löytyviin yllätyksiin, kuten esimerkiksi piileviin vesivahinkoihin. 

”Korjaushankkeen osapuolet yhteen saattanut malli tuo hankkeeseen selvää säästöä, parantaa lopputuloksen laatua ja nopeuttaa läpimenoaikaa”, kertoo Korjauspartnereiden toimitusjohtaja Arto Hakkarainen

”Kumppanuusmallin ansiosta Porthaninhovin linjasaneeraus saatiin toteutettua aikataulussa ja budjetissa, minkä lisäksi työn laatu pystyttiin pitämään korkeana koko projektin ajan.”

”Yhteistyökyky ja luotettavuus olivat ratkaisevia asioita urakoitsijan valinnassa”, toteaa Hakkarainen. ”YIT Talon Tekniikka varmisti, että työmaalla oli hyvä henki ja homma toimi.”

”Urakka meni hyvin, koska yhteistyö projektiryhmän kesken toimi erinomaisesti. Eteen tulleet haasteet saatiin nopeasti ratkaistua ja työt pääsivät jatkumaan aikataulussa eteenpäin. Hyvä yhteishenki näkyi työmaan kaikissa toiminnoissa, ja näin saavutettiinkin lähes virheettömiä luovutuksia. Niihin päästiin monivaiheisen luovutuksen avulla. Ensin teimme itselleluovutuksen, jossa havaitut virheet ja puutteet korjattiin ennen valvojien käyttöönottotarkastusta. Tämän jälkeen korjasimme tarkastuksessa havaitut virheet ja puutteet, ja valvojat suorittivat vielä jälkitarkastuksen ennen asukkaiden sisään muuttoa”, kertoo YIT Talon Tekniikan aluepäällikkö Aki Haapalahti.

”Kohteen projektipäällikkö Jori Kuikka, työnjohtaja Jukka Saarelainen ja asiakaspalveluvastaava Susanna Mikkonen olivat erittäin päteviä sekä kohteeseen valitut aliurakoitsijat ammattilaisia, jotka hoitivat oman työnsä laadukkaasti ja ajallaan”, Haapalahti jatkaa.

Kohteen isännöitsijä Olli Paavonsalo Realia Isännöinti Oy:stä on myös hyvin tyytyväinen hankkeeseen:

”Minulla oli isännöitsijänä useampi linjasaneeraus menossa yhtä aikaa. Ainoastaan tämä yksi oli ongelmaton minulle.”

Vuoden Putkiremontti 2019_940x600.jpg


Vuoden Putkiremontti -kilpailun järjestävät alan keskeiset järjestöt, Kiinteistöalan hallitusammattilaiset AKHA ry, Suomen LVI-liitto SuLVI ry, LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry, Rakennusteollisuus RT ry ja Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry.


Lisätietoja:

Urakointi: Aluepäällikkö Aki Haapalahti, YIT Talon Tekniikka Oy, aki.haapalahti@yit.fi
Tilaajan projektinjohtaja: Arto Hakkarainen, Korjauspartnerit Oy, arto.hakkarainen@korjauspartnerit.fi
Markkinointi- ja viestintäpäällikkö: Tommi Vienonen, YIT Talon Tekniikka Oy, tommi.vienonen@yit.fi


Tutustu muihin kohteisiimme