Taloyhtiöiden kokoukset ja urakkaneuvottelut tehokkaasti etäyhteyksillä

Poikkeusolojen aikana kokoukset ja neuvottelut järjestetään usein etänä. Hyvien nykyaikaisten etäyhteyksien avulla kokoukset ja neuvottelut onnistuvat tehokkaasti.

Kiinteistöalan järjestöt suhtautuvat positiivisesti etäkokouksiin. Isännöintiliitto ja Kiinteistöliitto suosittelevat, että koronaepidemian aikana taloyhtiöt hyödyntävät aktiivisesti kokousten pitämisessä etäyhteyksiä. 

”Lukuisissa taloyhtiöissä on lähdetty kokeilemaan etäpäätöksentekoa niin hallitustyöskentelyssä kuin yhtiökokoustenkin kohdalla. Tämä kehitys on taloyhtiökentällä erittäin tervetullutta ja toivomme, että yhtiökokousten lisämääräajasta huolimatta taloyhtiöissä kokeiltaisiin ennakkoluulottomasti uudenlaisia työskentelytapoja silloin, kun se on mahdollista. Yhtiökokousten kohdalla on hyvä muistaa, että fyysinen yhtiökokous on edelleen pakollinen, mutta kokoontuvien ihmisten määrään voidaan vaikuttaa etäyhteyksin ja etäkannanotoin”, toteaa Kiinteistöliiton päälakimies Jenni Hupli.

”Osallistuminen taloyhtiön kokoukseen etäyhteydellä tai sähköinen kokous on varteenotettava vaihtoehto monessa tilanteessa. Arki on yhä hektisempää, ja toisaalta sähköisten työkalujen yleistyttyä etäosallistumiseen on entistä paremmat mahdollisuudet. Jos osallistuminen mahdollistetaan myös etänä, parhaassa tapauksessa kokouksiin osallistuvien määrä kasvaa”, kertoo Isännöintiliiton toimitusjohtaja Mia Koro-Kanerva.

Myös urakkaneuvottelut etäyhteyksillä

Linjasaneerausten urakkaneuvotteluja on järjestetty onnistuneesti etäyhteyksillä koronatilanteen aikana.

”Urakkaneuvottelut ovat sujuneet hienosti yritysesittelyineen etäyhteyksien kautta, eikä yhtäkään urakkaneuvottelua ole peruttu koronatilanteen vuoksi”, toteaa YIT Talon Tekniikan aluepäällikkö Aki Haapalahti.

”Taloyhtiöiden päättäjät ovat osallistuneet neuvotteluihin ja kokouksiin aktiivisesti. Kokouksen kulku on pysynyt asialistan mukaisena ja tehokkaana. Kasvotusten kokoustaminen on toki luontevampaa, mutta uskomme, että etäkokoustaminen tulee jatkossa yleistymään taloyhtiöiden korjaushankkeissa”, jatkaa Haapalahti.

Lisätietoja:

Aluepäällikkö Aki Haapalahti, aki.haapalahti@yit.fi