Laadukkaat prosessit onnistuneen linjasaneerauksen takana

Onnistuneen linjasaneerauksen perustana on huolellisesti valmistellut toimintatavat eli prosessit, jotta työmaa etenee suunnitellusti aikataulussa. Remontin aikana saattaa toki nousta esiin odottamattomia haasteita, joihin täytyy nopeasti reagoida, mutta muutoin toteutus etenee hallitusti laadukkaiden prosessiemme mukaan.

YIT Talon Tekniikan Parempien putkiremonttien taustalla on tekemämme Linjasaneerausmanuaali, joka sisältää putkiremontin eri vaiheiden toimintatavat eli onnistuneen remontin prosessit.

Neuvotteluvaiheessa selvitetään tarkasti kaikkien putkiremontin sidosryhmien kesken, millainen remontti on taloyhtiön toiveena. Tämän jälkeen tärkeä prosessi on siirtää neuvotteluissa esille tulleet asiat huolellisesti toteutukseen.  Valmisteluvaiheessa mm. viestitään aktiivisesti asukkaille monin eri tavoin tulevan remontin vaiheista ja valmistellaan tuotantovaihe. Tuotantovaiheen prosesseissa otetaan vastuullisesti huomioon työturvallisuus sekä huolehditaan siitä, että remontti etenee suunnitellusti aikataulussa ja lopputulos on laadukas. 

Hyvä valmistelu takaa erinomaisen lopputuloksen

Yksi onnistuneen putkiremontin tärkeimmistä vaiheista on valmisteluvaihe, joka sisältää runsaasti toimenpiteitä.

”Laadukas toteutuksen valmistelu alkaa viranomaisasioiden hoitamisella sekä ammattitaitoisella resurssien ja materiaalien hankinnalla, johon Korona-aika on tuonut omat haasteensa. Kaikki urakkasuoritteeseen liittyvät asiat sovitaan eri osapuolien kanssa ennen putkiremontin alkua. Alkavan putkiremonttityömaan osalta tehdään myös suuri määrä erilaisia valmisteluja”, toteaa YIT Talon Tekniikan työpäällikkö Jarno Kaarre.

”Valmisteluvaiheen tärkein osa on kertoa taloyhtiön väelle, miten putkiremontti etenee ja miten tulee toimia remontin eri vaiheessa. Viestintää tehdään monin eri tavoin, jotta tieto menee varmasti perille osakkaille ja asukkaille. Asukasinfoissa on mahdollista keskustella ennen remontin alkua mieltä painavista asioista ja huoneistokatselmuksissa sovitaan yhdessä huoneistossa tehtävät työt. Huoneistoon tulevat uudet tuotteet ja mahdolliset lisämuutokset on helppo tilata sähköisestä palvelustamme”.

Ollaan yhteydessä ja jutellaan lisää tavastamme tehdä Parempia putkiremontteja!

Lisätietoja:
Jarno Kaarre, YIT Talon Tekniikka Oy, puh. 044 705 6149, jarno.kaarre@yit.fi