Unelmien koti, ostovoimainen asukas

Mikä sen parempi paikka asua kuin kattojen yllä keskellä urbaania sykettä, aivan Helsingin uuden keskustan ytimessä? Triplan ensimmäiset asunnot ennakkovarataan nyt ­– varaudu kohtamaan alueen uudet, kulutusvoimaiset asukkaat.

Pasilassa liikkuvalta ei ole voinut jäädä huomaamatta, että uusi juna-asema ja sen yhteyteen nouseva Mall of Tripla rakentuvat jo kovaa tahtia. Näkyvissä olevan rakentamistyön lisäksi meneillään on kuitenkin myös paljon muuta: Tripla Kotien suunnittelu ja ennakkomarkkinointi on jo hyvässä vauhdissa.

Ensimmäisiä YIT Koteja alettiin rakentaa Triplaan joulukuussa 2017 ja ne valmistuvat hieman Mall of Triplan jälkeen. Ensimmäiset kodit tulivat ennakkovaraukseen marraskuussa 2017.

Uusien kotien myötä alueen asukasmäärä yli kaksinkertaistuu: tiedossa on yli 10 000 uutta asukasta aivan Mall of Triplan kupeeseen.

”Alueen neliöhinnat liikkuvat keskustahinnoissa. Ostajat ovat kulutusvoimaista porukkaa, jotka arvostavat lähipalveluluita.”, kertoo YIT Asuntomyynnin myyntipäällikkö Sari Hiilosvuo.

Ensiksi varaukseen Fredika

Uudet YIT Kodit rakennetaan Triplan läntiseen kortteliin, hieman muuta korttelirakennetta ylemmäs. Näin ne ovat yhtä aikaa suojassa katseilta ja auringonvalon ulottuvilla mutta kuitenkin suorassa yhteydessä keskisen ja itäisen korttelin palveluihin. Keskikortteliin tulee Mall of Triplan liikkeitä, toimitiloja ja hotelli, ja uusi juna-asema toimii itäisessä korttelissa.

Taloyhtiöitä Triplaan nousee neljä: Fredika, Firdo, Klyyga ja Bööle. Niihin tulee yhteensä yli 400 asuntoa, joiden koot vaihtelevat pienistä yksiöistä reilun 90 neliömetrin neliöihin. Asuntoja on myös mahdollista yhdistää.

Ensimmäiseksi varaukseen tuli asuintalo Fredika. 12-kerroksinen talo nousee Triplan kauppakeskuksen ja Pasilan aseman tuntumaan. Kodeista voi valita joko sisäpihan suuntaan katsovan, lasitetulla parvekkeella varastetun asunnon tai kauppakeskuksen puolelle tulevan kodin ranskalaiselle parvekkeella.

Yhteisöllisyyttä ja elämyksellisyyttä

Modernia kuluttajaa palvelevat modernit asuinratkaisut. Siksi Triplan kotien suunnittelussa on otettu huomioon isot megatrendit, kuten nousussa olevat yhteisöllisyyden ja elämyksellisyyden arvot.

Yhteisöllisyyteen on Triplassa satsattu muun muassa jaettujen tilojen kautta: rakennusten välissä on yhteinen, tilava asukaspuisto. Yläkerrosten saunaosastot ja terassit ovat yhtiöläisten  käytettävissä. Asuinkorttelin keskelle nousee kylätalo Greija, jonne suunnitellaan erilaisia toimintoja asukaskyselyjen ja muun osallistamisen kautta.

”Kun sata asuntoa on myyty, kutsumme ostajia ideoimaan, millaista toimintaa he haluaisivat kylätalossa nähdä”, Hiilosvuo kertoo.

Elämyksellisyys näkyy erityisesti Mall of Triplan alueelle tuomassa sykkeessä.

“Palvelut ja elämykset beach volley- ja surffimahdollisuuksista hyvinvointipaveluihin… kaikki löytyy kotiovelta. Liikenneyhteydetkin ovat kunnossa. Kun muutat Triplaan, ei muualle juuri tarvitse lähteä”, Hiilosvuo summaa.

Tutustu Triplan koteihin

Tutustu Mall of Triplaan