Mall of Tripla on jalusta, jonka päälle rakentuvat pihat, hotelli, toimistot ja kodit, kirjoittaa kaupallinen kehitysjohtaja Pirjo Aalto, joka odottaa lapsenlapsensa ristiäisiä Triplassa.

Triplan myynti käynnistyi vauhdikkaasti lokakuisesta avaamisesta alkaen: asiakasmäärät ovat olleet huimia. Ensimmäisinä viikkoina nähtiin useita yli 100 000 asiakkaan päiviä. Kaikkiaan kävijöitä Triplassa oli lähes 6,5 miljoonaa vuonna 2019, kahden ja puolen kuukauden aukiolon aikana.

Osa kävi katselemassa (ja kannattaakin käydä!), mutta suuri osa myös teki ostoksia: Triplan liikkeiden ja palveluiden myynti oli loka-joulukuussa lähes 75 miljoonaa, mikä oli odotusten mukainen.

Tripla_muurahaispesä.jpg

Joulukauppa jakautui marras- ja joulukuun kesken entistä tasaisemmin kahdesta syystä: Veronpalautukset tulivat aikaisin eivätkä muodostaneet piikkiä joulukuun myyntiin. Marraskuisesta Black Fridaysta on tullut selkeästi tärkeä, jopa viikon kestävä kauppatapahtuma. Tämän myös suomalaiset ovat ottaneet omakseen sen jälkeen, kun se somen kautta räjähti globaaliksi ilmiöksi. Vaikka kampanja on jo monelle tuttu ja vahvana tukena joulun avaukseen, Mall of Triplassa onnistumisen takasi myös se, että yrittäjät olivat todella valmistelleet hyviä omia kampanjoita ja etuja asiakkailleen. Selvää on, että tulevaisuudessakin kampanjaviikko tulee olemaan osa joulukauppaa ja hyvin toteutettuna auttaa joulun avauksen onnistumisessa, vaikka kalenterissa se pysyy marraskuulla.

Autoilun helppous voi yllättää

Kieltämättä jännitti, miten Triplan kaltainen vilkas liikenteen solmukohta toimii samalla viihtymisen ja asioinnin paikkana - ihmisillä kun on matkalla yleensä kiire. Mutta alku näyttää hyvältä ja jatkuu vuonna 2020.

Vaikka suurin osa kävijöistä käyttää julkista liikennettä, on asiakkaita, jotka tarvitsevat asiointiinsa autoa. Uuden pysäköintilaitoksen (Tripla-Parkki) löytäminen on ollut Triplassa aluksi haaste. Uskon tämän muuttuvan, kun autoilijat huomaavat, kuinka vaivaton sinne on ajaa uusia reittejä pitkin ja miten näppärästi pysäköinti on kauppojen lähellä. Helposti saavutettavat Prisman ja Supermarketin noutovarastot sijaitsevat pysäköintilaitoksen ensimmäisessä kerroksessa P1 ja tukevat hyvin myös digitaalista kauppaa.

Lisää kävijöitä kodeista, hotellista ja toimistoista

Kuitenkaan Tripla ei ole vielä valmis: kehitys jatkuu ja paljon tapahtuu: ensimmäiset asukkaat muuttivat YIT-koteihin joulukuussa. Odotettu ja tarpeeseen vastannut Sokos Hotel Tripla avattiin tammikuussa, ja jo nyt kevään kalenterissa on ajankohtia, jolloin hotelli on täyteen buukattu.

Tripla_matkailu.jpg

Useat pääkonttorit ja toimistot muuttavat Triplaan maalis-huhtikuun aikana. Se tarkoittaa 4000 - 5000 uutta toimistotyöntekijäasiakasta päivittäin. Käyttäjämäärän kasvaessa kauppakeskukseen avataan lisää ravintoloita, joissa voi lounastaa ja virkistäytyä myös työpäivän päätteeksi. Mall of Triplan lähes 70 ravintolaa ja kahvilaa muodostavat Suomen suurimman ruuan ja juoman kokonaisuuden.

Vinkkinä olemme antaneet Triplaan muuttaville ja alueen muille yrityksille hotellin ja elokuvateatterin tuomat seminaari- ja kokoustilat. Olipa tapahtuma 50:lle tai tuhannelle henkilölle, sen voi nyt järjestää Triplassa. Itse osallistuin Cinamon Triplassa What´s going on in Retail -tapahtumaan, jossa käsiteltiin laajasti vähittäiskaupan suhdetta kestävään kehitykseen. Mieleeni jäi muun muassa se, kuinka suuri ilmastovaikuttaja ruoka ja sen tuotanto on; tärkeä asia, jota myös vähittäiskauppa on jo pitkään aktiivisesti miettinyt. Oli ilo kuulla, kuinka ison askeleen toimiala on harpannut näissä asioissa eteenpäin, myös siinä, miten se käytännössä pystyy löytämään toimenpiteitä ilmastokuormituksen pienentämiseksi.

Lisää kaupunkielämää!

Tripla on kuin valtava muurahaispesä, jossa on elämää 24/7. On hauska saada olla mukana näkemässä, miten kokonaisuus toimii, kun kaikki triplalaiset ovat päässeet muuttamaan ja asettumaan taloksi!

Pian näemme myös, miten toimistotyöntekijät käyttävät Triplan palveluita työhön tullessaan, töissä ollessaan ja kotiin lähtiessään, tai ystävien ja perheen kanssa iltaisin ja viikonloppuisin. Mielenkiinnolla jään myös seuraamaan, miten hotelliasiakkaat hyödyntävät sijaintia Messukeskuksessa, Hartwall-areenalla, Linnanmäki-käyntien tai lyhyiden Helsinki-lomien yhteydessä, tai yöpyvätkö kävijät Triplassa tullessaan pitämään polttareita, syntymäpäiviä ja muita perhejuhlia Mall of Triplaan, joita upea elämyskokonaisuus houkuttelee.

Tripla_tytöt.jpg

Pian varmasti Triplassa juhlitaan myös häitä ja rippijuhlia; kastetilaisuuksiin ja kerhotoimintaan seurakuntalaiset tilan ovat jo löytäneetkin.

Fokus on kaikille avoin seurakunnan monitoimitila, josta voi myös vuokrata tilaa perhejuhlien järjestämiseen. Tyttärenpoikani kastetaan Triplassa helmikuussa. Triplasta versoo uutta, monin tavoin!

Pirjo Aalto

 

Tutustu Mall of Triplaan

Koti Triplasta? 

Lisätietoa YIT:n toimitilaratkaisuista

Pirjo Aalto
Kaupallinen kehitysjohtaja, liike- ja toimitilat