”Tähän tulee meidän ravintola” – kurkistus Triplan työmaalle

Kauppakeskuksen runko kohoaa jo Pasilansillan tasalle, ja vanhan Pasilan aseman purkutyöt ovat käynnissä. Samalla kauppakeskuksen sisällä muurataan ensimmäisten liiketilojen väliseiniä. Lähde vuokralaistemme seurana katsomaan, mitä Triplan työmaalla tapahtuu.

Syyskuisena aamuna joukko toisilleen tuttuja ja tuntemattomia ihmisiä on kokoontunut Triplan työmaatoimiston Triplaamon neuvotteluhuoneeseen. Kaikki ovat saaneet ylleen turvakengät, huomioliivit ja muut turvavarusteet. Yksi paikallaolijoista kertoo hymyillen, ettei ole koskaan käynyt rakennustyömaalla.

On juuri alkamassa ensimmäinen tämän syksyn työmaakierroksista, jonka aikana Mall of Triplan vuokralaiset pääsevät tutustumaan työmaahan. Viime keväänä aloitetuista vuokralaisten työmaakierroksista saatiin paljon positiivista palautetta, ja jatkossa vastaavia kierroksia järjestetään puolen vuoden välein aina syksyn 2019 avajaisiin saakka.

Kirkkaankeltaiseen takkiin pukeutunut opas laskee työmaakierrokselle tulevien määrän ja antaa vielä viime hetken ohjeet turvalliseen työmaalla liikkumiseen. ”Sitten mennään – tervetuloa työmaalle”, opas toivottaa.

Triplassa muurataan jo seiniä

”Triplan rakentaminen on aikataulussa, ja avaamme suunnitelmien mukaan kahden vuoden päästä syksyllä 2019”, kertoo Triplan kaupallisen kehitystiimin myyntipäällikkö Anna Rauramo.

Sitten viime kevään Triplan työmaalla on tapahtunut paljon. Perustusten päälle on kohonnut useita kerroksia pysäköintilaitosta ja kauppakeskusta. Pysäköintilaitoksen runko on jo valmistunut, ja kauppakeskuksenkin runko saadaan valmiiksi vuoden 2018 alussa. Kesällä myös Pasilan vanha asema suljettiin, ja sen purkutyöt aloitettiin.

Työmaakierroksen aikana kauppakeskuksen ensimmäisessä kerroksessa, ruokaan ja päivittäiseen asiointiin keskittyneessä Food Marketissa, vuokralaiset pääsivät ihastelemaan liiketilaa, jonka seinät on muurattu ja jonka edustalle on asennettu useita erilaisia shopfront-materiaaleja.

Paikalla olevat vuokralaiset saivat myös mahdollisuuksien mukaan nähdä oman liiketilansa. ”Voitko ottaa minusta kuvan tässä kohtaa?” eräs vuokralainen pyytää liikkeensä kohdalla.

Työmaalla pohjapiirroksen neliöt konkretisoituvat fyysiseksi tilaksi, ja myös oman liiketilan ympäristö hahmottuu paremmin.

Yhteensä syksyn työmaakierroksille osallistui noin 30 vuokralaista niin päivittäistavarakaupan, muodin, kulttuurin kuin ravintolatoiminnan aloilta. Paikalla olivat muun muassa LidlPicnic, Varner Group ja Suomen Beach Volley Oy. Osa vuokralaisista oli Triplan työmaalla ensimmäistä kertaa, kun taas osa tuli mukaan katsomaan, miten työmaa on edistynyt sitten viime käynnin.

”Koska saan tulla käymään täällä uudestaan?” kuului useammastakin suusta, sillä moni vuokralainen jäi odottamaan seuraavaa mahdollisuutta nähdä oman liiketilan rakentamisen eteneminen.

Sinua voi kiinnostaa myös nämä jutut:

Tripla nousee vauhdilla - 30 metriä takana, 60 edessä 

Viisi kerrosta täynnä uusia upeita vuokralaisia