Spaces tuo yhteisölliset työ- ja toimistotilapalvelut Tripla Workeryyn

Modernien coworking-tilojen pioneeri tarjoaa tiloja yksinyrittäjistä suuryrityksille vuodeksi, kuukaudeksi, viikoksi tai vaikka päiväksi.

Yhteisölliset työ- ja toimistotilat ovat saapuneet Suomeenkin vauhdilla tarjoamaan helposti skaalautuvia tiloja kaiken kokoisille yrityksille. Toimialan uranuurtaja on Amsterdamissa vuonna 2006 perustettu Spaces, joka tulee monipuolistamaan Pasilaan nousevan Triplan toimistotarjontaa. Toimistotiloja palvelukokonaisuuksina vuokraava Spaces tuo Tripla Workeryyn noin 3 000 neliön tilat, jotka toimivat samalla Triplan koko keskimmäisen korttelin toimistokeskittymän vastaanotto- ja palvelupisteenä.

Tripla on nopeasti Helsingissä laajentuneen Spacesin kolmas kohde. Spacesin omistaman International Workplace Groupin maajohtaja Klaus Koponen toteaa, että Pasilan tulevaan kaupunkikeskukseen laajentaminen oli vaihtoehdoista ehdottomasti luontevin. Valmistuessaan Tripla tulee sijaitsemaan Suomen vilkkaimmassa julkisen liikenteen keskuksessa, jonka läpi kulkee päivittäin 200 000 ihmistä.

”Etsimme toiminnallisia hubeja, joissa on iso määrä palveluita ja muita yrityksiä. Triplan kohdalla julkiset yhteydet ovat erinomaiset kuten myös pysäköintimahdollisuudet. Kun tähän vielä lisätään inspiroiva työympäristö ja yhteisöllisyys, niin valinta oli itsestään selvä. Se oli Tripla tai ei mitään”, Koponen tiivistää.

Spacesin liiketoiminnan filosofia on ”Inspire to Work”, joka tarkoittaa inspiroivaa ympäristöä, mahdollisuuksia verkostoitua ja tehdä töitä tehokkaasti yrityksen tarpeen ja kasvukehityksen mukaan. Konseptin ytimessä on luova työympäristö yrittäjämäisellä hengellä ja ajatus siitä, että menestys ruokkii menestystä: kun samoissa tiloissa toimii yrittäjiä ja usean eri yrityksen työntekijöitä, tapahtuu kohtaamisia, jotka synnyttävät uutta.

Spaces tarjoaa toimistotiloja palvelukokonaisuuksina avaimet käteen -periaatteella. Tilat saa viikoksi, kuukaudeksi, vuodeksi – tai vaikka päiväksi. Jos asiakas on yksinyrittäjä tai startup, hänelle saattaa riittää paikka business club -loungesta, joka on kaikille asiakkaille avoin monitoimitila. Triplassa business club tulee sijaitsemaan kuudennen kerroksen Workery Westissä, jossa se toimii samalla ikään kuin koko toimistokerrosten aulana.

”Me saamme erinomaisen näkyvyyden business clubin kautta, ja kääntäen taas toimimme pk-yrityksille mahdollistajana tulla Triplaan ja saada helposti vuokrattavat tilat, joita voi kasvun myötä laajentaa. Tuomme myös lisäarvoa Triplan isoille vuokralaisille, jotka saavat meiltä joustavasti tilaa esimerkiksi projektien ajaksi.”

Suuremmille tai enemmän omaa rauhaa haluaville Spaces tuo Workeryn yhdeksänteen ja kymmenteen kerrokseen yksityistilat, joista löytyy toimistoja kaikkiin tarpeisiin.

”Moderneissa tiloissamme on kaikki valmiina sähköjä, nettiä, siivouspalveluita, kopiokoneita ja kahvikoneita myöten. Riittää, että ottaa oman läppärin mukaan.”

Koponen sanoo, että Spacesin asiakkailla on tyypillisesti 1–20 työntekijää.

”Pk-yritykset ovat meille suurin asiakasryhmä, mutta mukana on myös suuria yrityksiä. Nykyään trendi on se, että suuret yritykset ottavat skaalautuvat tilat palvelusopimuksena tiimille, joka ei työskentele pääkonttorissa. Näin syntyy säästöjä, ja tiloista voi luopua tai niitä voi skaalata nopeasti tarpeen mukaan.”

 

Spaces on Amsterdamissa vuonna 2006 perustettu jaettuja työtiloja ja toimistoja tarjoava yritys. Spacesista voi vuokrata työtilaa oman tarpeen mukaan joustavasti. Toimistotilojen ohella toimitilajäsenyydet ja kokoustilat auttavat ajattelemaan, luomaan ja toimimaan samalla tavalla ajattelevien ihmisten kanssa. Spacesin tavoitteena on tarjota inspiroiva ja yrittäjähenkinen ympäristö, jossa ideat syntyvät, yritykset kehittyvät ja arvokkaat suhteet rakentuvat. Spaces-toimipisteitä on Euroopassa, Kanadassa, Yhdysvalloissa, Latinalaisessa Amerikassa, Afrikassa, Australiassa ja Aasiassa. Spaces avasi Suomen ensimmäisen toimipisteensä Postitaloon tammikuussa 2018. Toinen Spaces avataan elokuussa 2018 nykyisen maistraatin tiloihin Bulevardille.

Lue lisää Spacesista

Tutustu Triplan Workeryyn

Lue näkemyksiämme tulevaisuuden työstä