Punos-suunnitelmaa ehdotetaan suunnitteluvarauksen saajaksi Itäkeskuksen Jokerikortteliin

Helsingin kaupunki järjesti keväällä 2018 Itäkeskuksen Jokerikorttelin kehittämiskilpailun, jonka voitti YIT:n ja SATOn yhdessä tekemä esitys nimeltään Punos.

YIT ja SATO hakevat suunnitteluvarausta Itäkeskuksen metroaseman alueelle tulevan asema-, raide- ja katualueista, asemakeskuksesta, asunnoista ja liiketiloista muodostuvan Punos-hybridikorttelin suunnitteluun. Hankkeen taustalla on Helsingin kaupungin keväällä 2018 järjestämä Itäkeskuksen Jokerikorttelin kehittämiskilpailu, johon YIT ja SATO tekivät yhteisesityksen. 

Hankkeen teknistä ja taloudellista toteutettavuutta selvitetään yhdessä Helsingin kaupungin, Raide-Jokeri-allianssin, HKL:n, HSL:n ja alueen toimijoiden kanssa. Tavoite on aloittaa rakentaminen vuonna 2020, jolloin ensimmäiset asunnot, joukkoliikenneterminaali ja liiketilat valmistuisivat vuosina 2023–2024. Punokseen on suunnitteilla noin 350 asuntoa sekä noin 9 000 neliötä vuokrattavaa toimi- ja liiketilaa.

Entistä toiminnallisempi ja viihtyisämpi kaupunkikeskus

Itäkeskus on merkittävä liikenteen risteyskohta, joka on saavutettavissa niin metrolla, bussilla, autolla kuin kävellen tai pyöräillen sekä tulevaisuudessa pikaraitiovaunulla. Tavoitteena on rakentaa nykyisen metroaseman päälle kaupunkikuvallisesti ja arkkitehtuuriltaan tasokas, toiminnallinen ja viihtyisä kaupunkikeskus, Punos, jonka tiloissa on helppo siirtyä liikennevälineestä toiseen mukavasti sisäkautta ja hoitaa samalla nopeat päivittäiset asioinnit.

Punoksen liikenteellisesti keskeinen sijainti ja palvelut yhdistettynä läheisten kauppakeskusten tarjontaan luovat pohjan kaupunkilaisten sujuvampaan arkeen niin alueen asukkaille kuin siellä kävijöillekin.