• Punos logo

Punos - Uusi sisäänkäynti Itäkeskukseen

Punos on moderni joukkoliikenteen risteys, joka punoo yhteen laadukkaat palvelut ja viihtyisät kohtaamispaikat. Punoksen yläkerroksissa asutaan omassa rauhassa ja kuitenkin kaiken äärellä. Viihtyisä korttelipiha nousee katutasoa korkeammalle omaan rauhaansa, joka luo puitteet niin aktiiviseen toimintaan, kuten kuntoiluun, kaupunkiviljelyyn ja yhteisöllisiin ulkotapatumiin kuin mahdollistaen myös rauhoittumisen ja hiljentymisen. Valmistuessaan Punos tarjoaa nykyaikaisen joukkoliikenneterminaalin, joka mahdollistaa sujuvan liikkumiseen niin bussilla, metrolla, pikaraitiolinjalla kuin kävellen, pyöräillen ja autollakin. 

Punos on YIT:n ja SATOn yhteiskehityshanke, jonka reunaehtoja selvitetään yhdessä Helsingin kaupungin, Raide-Jokerin ja alueen toimijoiden kanssa. Tavoitteena on aloittaa rakentaminen vuoden 2020-2021 aikana, jolloin ensimmäiset asunnot, joukkoliikenneterminaali ja liiketilat valmistuisivat vuosina 2023-2024. Suunnittelun tavoitteena on luoda korttelista energiatehokas, kestävä ja muuntojoustava.

Lataa tästä hankkeen kuvat ja konseptisuunnitelma

Mitä ja kenelle?

Punos työmatkalainen
Työmatkalainen

"Aikataulu oli tänään taas tiukka ja pyörästä oli kumi puhjennut. Siinä jäi aamupala väliin, mutta onneksi sain pyörän Punoksen pätevään huoltoon ja eväät katutasosta matkalla metroon."

Punos asukkaat
Asukkaat

"Muutimme puolisoni kanssa Punokseen uuteen kaksioon, sillä sen sijainti ja saavutettavuus ovat meille erinomaisia. Työ- ja opiskelupaikkamme ovat raideyhteyksien päässä, joten emme tarvitse omaa autoa laisinkaan. Monet palvelut löytyvät pyöräilymatkan päästä tai vieläkin lähempää, alakerrastamme. Tänään tapaamme ystäväporukkaamme OLOkorttelin ravintolamaailmassa, josta löytyy jokaiselle mieluisa ruokavaihtoehto."

Punos nuori perhe
Nuori perhe

"Hurautamme perheemme kanssa metrolla 10 minuutissa Itäkeskukseen viettämään lauantaipäivää. Itiksessä menemme ensimmäisenä lasten lelu- ja vaateliikkeisiin. Nälän yllättäessä Punoksen ravintolamaailma houkuttelee meitä tuoksuillaan. Jälkiruoalle suuntaamme Tallinanaukiolle."

Punos perhekeskuksen asiakkaat
Perhekeskuksen asiakkaat

"Tulimme perhekeskuksen avoneuvolaan hakemaan rokotetta kolmevuotiaan Einomme kanssa. Jouduimme jonottamaan vuoroamme jonkin aikaa ruuhkan vuoksi. Onneksi neuvolan viereen oli avautunut Punoksen ravintolamaailma, josta haimme aamupalaa odotellessamme. Neuvolan jälkeen voikin olla vuorossa jo lounas - vaihtoehtoja kyllä riittää siihenkin."

 • Punos on viihtyisä

  VIIHTYISYYS
  Punoksen omaleimainen ilme ja vilkas kaupunkielämä luovat viihtyisän ja turvallisen ympäristön niin sisälle kuin ulkotiloihin.

 • Punos on helposti saavutettavissa

  SAAVUTETTAVUUS
  Punos on liikenteen solmukohta, joka on 2020-luvulla saavutettavissa niin metrolla, Raide-Jokerilla, bussilla autolla kuin kävellen tai itäbaanaa pyöräillen.

 • Punos on monipuolinen

  MONIPUOLISUUS
  Punoksen toimintojen monipuolisuus ja erilaiset kulttuurit tuovat alueelle elämää ympäri vuorokauden.

 • Punoksessa arki on helppoa

  ARJEN HELPPOUS
  Punoksen monipuoliset palvelut ja liikkumisen vaihtoehdot tekevät arjesta helppoa niin asukkaille, työmatkalaisille kuin asiakkaillekin.

Sijainti

Ajankohtaista

Yhteystiedot

Leila Kettuoja
Kauppa- ja liiketilat
Pääkaupunkiseutu
Antti Aarnio
Liiketoimintajohtaja

Yhteydenottolomake

Toivon yhteydenottoa
Sulje
Lähetetään...