Punos – Itäkeskuksen
uusi moderni
asemakeskus

Punos, Helsinki

Punos on moderni joukkoliikenteen risteys, joka punoo yhteen laadukkaat palvelut ja viihtyisät kohtaamispaikat. Punoksen yläkerroksissa asutaan omassa rauhassa ja kuitenkin kaiken äärellä. Viihtyisä korttelipiha nousee katutasoa korkeammalle omaan rauhaansa, joka luo puitteet niin aktiiviseen toimintaan, kuten kuntoiluun, kaupunkiviljelyyn ja yhteisöllisiin ulkotapatumiin kuin mahdollistaen myös rauhoittumisen ja hiljentymisen. Valmistuessaan Punos tarjoaa nykyaikaisen joukkoliikenneterminaalin, joka mahdollistaa sujuvan liikkumiseen niin bussilla, metrolla, pikaraitiolinjalla kuin kävellen, pyöräillen ja autollakin. 

Punos on YIT:n ja SATOn yhteiskehityshanke, jonka reunaehtoja selvitetään yhdessä Helsingin kaupungin, Raide-Jokerin ja alueen toimijoiden kanssa. Tavoitteena on aloittaa rakentaminen vuoden 2023 aikana, jolloin ensimmäiset asunnot, joukkoliikenneterminaali ja liiketilat valmistuisivat vuonna 2027. Suunnittelun tavoitteena on luoda korttelista energiatehokas, kestävä ja muuntojoustava.

40 000 m²
40 000 m²

Kokonaispinta-ala

50 000
50 000

Ennustettu päivittäinen kävijämäärä

2027
2027

Arvioitu valmistumisaika

 • Liiketiloja
 • Asuntoja
 • Pysäköintipaikkoja
 • Hyvät liikenneyhteydet

Hyödyt

"Punos punoo yhteen laadukkaat palvelut ja viihtyisät kohtaamispaikat."

 

nainen liukuportaissa

Viihtyisyys

Punoksen omaleimainen ilme ja vilkas kaupunkielämä luovat viihtyisän ja turvallisen ympäristön niin sisälle kuin ulkotiloihin.

nainen ja mies katsomassa tablettitietokonetta

Saavutettavuus 

Punos on liikenteen solmukohta, joka on 2020-luvulla saavutettavissa niin metrolla, Raide-Jokerilla, bussilla autolla kuin kävellen tai itäbaanaa pyöräillen.

lapset halaamassa

Monipuolisuus

Punoksen toimintojen monipuolisuus ja erilaiset kulttuurit tuovat alueelle elämää ympäri vuorokauden.

poika keinussa

Arjen helppous

Punoksen monipuoliset palvelut ja liikkumisen vaihtoehdot tekevät arjesta helppoa niin asukkaille, työmatkalaisille kuin asiakkaillekin.

Mitä ja kenelle?

 • nainen liukuportaissa

  Työmatkalainen

  "Aikataulu oli tänään taas tiukka ja pyörästä oli kumi puhjennut. Siinä jäi aamupala väliin, mutta onneksi sain pyörän Punoksen pätevään huoltoon ja eväät katutasosta matkalla metroon."

 • nainen ja mies katsomassa tablettitietokonetta

  Asukkaat

  "Muutimme puolisoni kanssa Punokseen uuteen kaksioon, sillä sen sijainti ja saavutettavuus ovat meille erinomaisia. Työ- ja opiskelupaikkamme ovat raideyhteyksien päässä, joten emme tarvitse omaa autoa laisinkaan. Monet palvelut löytyvät pyöräilymatkan päästä tai vieläkin lähempää, alakerrastamme. Tänään tapaamme ystäväporukkaamme OLOkorttelin ravintolamaailmassa, josta löytyy jokaiselle mieluisa ruokavaihtoehto."

 • lapset halaamassa

  Nuori perhe

  "Hurautamme perheemme kanssa metrolla 10 minuutissa Itäkeskukseen viettämään lauantaipäivää. Itiksessä menemme ensimmäisenä lasten lelu- ja vaateliikkeisiin. Nälän yllättäessä Punoksen ravintolamaailma houkuttelee meitä tuoksuillaan. Jälkiruoalle suuntaamme Tallinanaukiolle."

 • poika keinussa

  Perhekeskuksen asiakkaat

  "Tulimme perhekeskuksen avoneuvolaan hakemaan rokotetta kolmevuotiaan Einomme kanssa. Jouduimme jonottamaan vuoroamme jonkin aikaa ruuhkan vuoksi. Onneksi neuvolan viereen oli avautunut Punoksen ravintolamaailma, josta haimme aamupalaa odotellessamme. Neuvolan jälkeen voikin olla vuorossa jo lounas - vaihtoehtoja kyllä riittää siihenkin."

Sijainti

Määränpää:

Yhteystiedot

sato_logo_small.png

Antti Aarnio
Liiketoimintajohtaja

Yhteydenottolomake