Trenditietoinen valitsee keväällä 2022 parvekkeelleen kasveja, värejä ja kierrätyskalusteita

Sisustussuunnittelija Niina Ahonen antaa viisi ajankohtaista vinkkiä ajanmukaiselle parvekkeelle.

Parvekkeista on viime vuosina tullut kotien bonushuoneita, jotka sisustetaan yhä useammin osaksi asuntoa. Ne eivät siis ole enää varastoja tai tuuletustiloja. Kehitystä on tukenut ja vauhdittanut lasitusten yleistyminen.

Sisustussuunnittelija Niina Ahonen Stailiasta uskoo parvekkeiden toimivan ikään kuin mikroskooppisina lomakeitaina. Moni menee parvekkeelle rentoutumaan tai nauttimaan erityisestä kahvi- tai ruokahetkestä.


Parvekekampanja2022_Teodor.JPG

Suuntauksesta kertoo myös Kestävät kaupunkiympäristöt -barometri, jonka tulokset kertovat lasitetun parvekkeen suosion kasvaneen nyt jo kolmena vuonna peräkkäin.

Niina Ahonen listasi pyynnöstämme viisi vinkkiä trenditietoiselle parvekesisustajalle. Ne löydät alta!

Yleisohjeeksi Ahonen antaa sen, että parvekkeen sisustaminen kannattaa aloittaa lattialta.

”Mieti ensin, kuinka iso parvekkeen pinta-ala on ja millaisella materiaalilla haluat seistä. Sen jälkeen voit päättää, tuotko parvekkeelle maton vai ehkä puupohjan. Koko taas määrää sen, kuinka isoja huonekaluja kannattaa hankkia. Jos parveke on iso, huonekaluja voi jopa ryhmitellä eri käyttötarkoituksen mukaan. Yhteen nurkkaan sohvia, yhteen istutusaltaita jne. Kalusteet määräytyvät sen mukaan, mitä haluat parvekkeellasi tehdä. Nukkua? Syödä? Tanssia? Telttailla? Mahdollisuuksia on monia.”


Parvekekampanja 2022_parveke_lempihuone.jpg

1. Biofilia, eli viherkeidas parvekkeella.

Yrttien kasvatusta tai hyötypuutarha minikoossa. Jos parveke on kovin kuuma, myös tekokasveista voi saada toivottua kotikeidas tunnelmaa.

2. Kierrätys ja ekologinen ajattelu

Parveke kalustetaan kierrätyskalusteilla. Olemassa olevia kalusteita tuunataan ja uusiokäytetään. Trendikaluste 2022 parvekkeella ovat erilaiset daybedit.


Parvekekampanja 2022_HelsinginKuninkaanpolku.jpg

3. Valaistus

Alku-ja loppukaudesta parveketta voi valaista tunnelmalliseksi. Erilaiset aurinkokennovalaisimet, lyhdyt ja ledivalonauhat koristavat parveketta hienosti.

4. Screen-verhot

Auringon paahtaessa parveketta voi suojata näppärällä screen verholla, joka pitää pahimman paahteen verhon ulkopuolella, mutta joka päästää maiseman lävitseen.

5. Raikkaat värit

Jos sisätilojen sisustus mukailee vaaleaa ja hillittyä linjaa, voi parvekkeella repäistä ja käyttää rohkeasti värejä! Vähintäänkin parvekkeelle voi hankkia talvion sinisiä kesäkukkia – Very Perin sininen on vuoden 2022 trendiväri (pantone)

Parvekekampanja 2022_Helsingin_Linna.jpg

Inspiraatiota lasitetun parvekkeen sisustamiseen

Kevätlahja kodinostajalle

Myytävät asunnot