Pääkaupunkiseutu korjausrakentamisen buumissa – YIT siellä, missä tapahtuu

Tällä hetkellä jopa 58 prosenttia kaikesta korjausrakentamisesta suuntautuu Helsinkiin ja yhdeksään suurimpaan seutukuntaan. Talojen ikääntyessä monet taloyhtiöt tarttuvat toimeen ja taloyhtiöiden korjausrakentaminen kasvaa edelleen.

1960- ja 70-luvuilla rakennetut kerrostalot ovat nyt tai lähitulevaisuudessa saneerauksien tarpeessa. Asuntokannan ikääntyminen Suomessa on vaikuttanut suuresti korjausrakentamisen kasvuun, ja vuonna 2016 korjausrakentamiseen käytettiinkin yhteensä jopa 12,6 miljardia euroa. Luku osoittaa, että Suomessa keski-ikäistyneistä kodeista halutaan pitää hyvää huolta pidentämällä niiden elinikää laadukkaan korjausrakentamisen avulla.

Taloyhtiöiden korjausrakentamista kasvukeskusten kuhinassa

Viimeisten tutkimusten mukaan kaikesta Suomessa tapahtuvasta korjausrakentamisesta jopa neljännes suuntautuu pelkästään Helsingin seudulle. Suuri osa korjausrakentamisesta kohdistuu juuri kerrostalojen putkiremontteihin, joten onko ihmekään että kasvuseuduilla – joilla sijaitsee lähes 80 prosenttia koko maan kerrostalokannasta –  tapahtuu.

Tukea ja turvaa korjausrakentamiseen viiden vuoden takuulla

Taloyhtiön korjausrakentamishankkeen aloittaminen on jo itsessään iso päätös, johon liittyy monia kysymyksiä. Samalla saneeraus on osakkaalle iso taloudellinen panostus sekä taloyhtiöön että omaan kotiin. Taloyhtiöiden remontteihin liittyy alan käytännön mukaan YSE 1998 -sopimusehtojen mukainen kahden vuoden takuu, mutta YIT Talon Tekniikka haluaa tehdä taloyhtiöille urakoitsijan valinnan helpommaksi ja turvallisemmaksi tarjoamalla tekemiinsä remontteihin viiden vuoden takuun. Samalla pidennetty takuu on myös lupaus hyvästä työstä, joka myös halutaan lunastaa ja näin YIT Talon Tekniikka parantaa sekä alan arvostusta että toimintatapoja. Työn laatu ja hyvä palvelu ovat äärimmäisen tärkeitä toimintaperiaatteita, joilla halutaan turvata remontin aikana mahdollisimman hyvä asukaskokemus.

Lue lisää YIT Talon Tekniikan uutisia

Tutustu remonttikohteisiimme