Aviapoliksen liikennelabrassa etsitään ratkaisuja sujuvaan arkeen

Vantaan kaupungin Aviapolis liikennelabra -hankkeen tavoitteena on edistää yhteistyötä julkisten ja yksityisten toimijoiden välillä sekä kannustaa testaamaan uudenlaisia liikkumisen konsepteja.

YIT:n perustehtävä on luoda parempia elinympäristöjä. Toimivan elinympäristön rakentamisesta on kyse myös Vantaan Aviapoliksen liikennelabra -hankkeessa, jossa olemme mukana.

Liikennelabran tavoitteena on edistää yhteistyötä julkisten ja yksityisten toimijoiden välillä ja kannustaa valtakunnallisia ja kansainvälisiä toimijoita testaamaan uudenlaisia liikkumisen konsepteja.

Hankkeessa pohditaan muun muassa sitä, kuinka yksityisautoilu ja julkinen liikenne sidotaan alueella toisiaan tukevaksi kokonaisuudeksi sekä sitä, miten digitaalisuus ja data voisivat parantaa liikkumisen palveluita.

Esimerkki viimeksi mainitusta on hankkeen aikana kehitettävä kimppakyytisovellus, jolla helpotetaan alueen asukkaiden ja työntekijöiden yhteisten kyytien järjestämistä.

YIT haluaa olla aktiivisesti mukana kehittämässä uusia innovaatioita yhdessä kumppaneidensa kanssa. Aviapolis liikennelabra -hankkeessa on mukana laaja edustus alan toimijoita, sillä luova kaupunkikehittäminen onnistuu parhaiten yhteistyöllä.

”Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisimman sujuvaa arkea, joten hanke on kiinnostava kaupunkikehittäjän näkökulmasta. Vaivaton liikenne ja liikkuminen ovat iso osa sujuvaa arkea. Lisäksi hanke tavoitteineen sopii erinomaisesti YIT:n visioon ”Enemmän elämää kestävissä kaupungeissa”, kertoo YIT:n yksikönjohtaja Heikki K. Hannukkala.

Aviapolis Liikennelabra on osa Trafin koordinoimaa Liikennelabra-kokonaisuutta ja se on samalla myös Smart&Clean säätiön muutosprojekti. Hankkeessa ovat mukana meidän lisäksemme Nokia, Sato, Ilmatieteen laitos, Ans Finland, Port of Helsinki, YIT, Veho, Asuntosäätiö, Siemens, Avain, HSL, LAK, App2day, Virta, Niinivirta, Telia, Profium, Forum Virium Helsinki, Espoon kaupunki, Steveco, Kalmar, Fortum, Niinivirta, Fleetonomy sekä Skyports.