Asuntolainan viitekorko on enintään 2 % seuraavat 5 vuotta

Hintojen ja korkojen heilahtelu on saattanut huolestuttaa asunnon ostajaa viime aikoina. YIT haluaa poistaa epävarmuutta ja tarjoaa kodin ostajille korkokaton kaupan päälle 29.1.–30.4.2024. Korkokatto takaa, että asuntolainan viitekorko on enintään kaksi prosenttia seuraavat viisi vuotta. ”Korkokatto on rahanarvoinen etu, joka voi lisätä kodin ostajan mielenrauhaa melkoisesti", YIT:n Pekka Helin summaa.

Viimeisen puolentoista vuoden aikana korkojen nousu on rasittanut monen asuntovelallisen taloutta ja pelästyttänyt asunnonostajat. Vuoden vaihteessa korkojen uutisoitiin kääntyneen laskuun, mutta varmuutta tulevaisuuden korkotasosta ei ole kellään.

”Moni ymmärrettävästi pohtii, uskaltaako uutta asuntoa ostaa, jos viitekorko heittelehtii”, avaa YIT:n asiakkuudet ja asumisen palvelut -yksikön johtaja Pekka Helin.

”Vaikka kodin vaihtamiseen olisi tarve, korkoriski saattaa tuntua liian suurelta.”

YIT on päättänyt vauhdittaa hiljentynyttä uusien asuntojen kauppaa korkokattoedulla.

”Käytännössä se tarkoittaa, että YIT maksaa kodin ostajan puolesta kumppanipankista otetun asuntolainan viitekorolle kahden prosentin korkokaton viidelle vuodelle. Kumppanipankkejamme ovat Aktia ja Nordea”, Helin tiivistää.

Tyypillisesti asuntovelallinen ostaa itse lainaansa korkotason suojauksen, jos ostaa – suojaus maksaa erikseen ja siksi moni jättää sen hankkimatta. Nyt YIT maksaa korkokaton asunnon ostajan puolesta, jolloin seuraavaan viiteen vuoteen asuntolainan viitekorko ei nouse yli kahden prosentin.

”Haluamme piristää hiljentynyttä uusien kotien asuntokauppaa ja madaltaa ostopäätöksen kynnystä minimoimalla asuntolainan korkoriskin.”

Tutustu tarkemmin korkokattoetuun

Korkokatto_artikkelikuva-2.jpg

Uusien asuntojen kauppa on ollut pitkään hiljaista, koska korko- ja asuntomarkkinoiden epävarmuus on luultavasti saanut ihmiset lykkäämään kodin ostamista.

Korkokattoetu voi lisätä mielenrauhaa vuosiksi

YIT:n tarjoama korkokattoetu takaa, että asiakkaan asuntolainan viitekorko on enintään kaksi prosenttia seuraavat viisi vuotta riippumatta markkinoiden viitekorkokäyrien liikkeistä. Jos viitekorko laskisi alle kahden prosentin, niin silloin asuntolainan viitekorko laskisi mukana.

”Kun tietää, minkä suuruisia korkokustannuksia tulevina vuosina maksaa, talouttaan on helpompi suunnitella. Viiteen vuoteen ei siis tarvitse huolehtia korkojen noususta. Se saattaa lisätä mielenrauhaa”, Helin sanoo.

Minkälaisesta rahallisesta hyödystä on kyse?

”Taloudellinen säästö on merkittävä. Säästöä syntyy ensinnäkin siitä, ettei korkokattoa tarvitse maksaa itse. Asiakas voi säästää myös vuosittaisissa korkokustannuksissa, jos korkotaso pysyy vuodenvaihteen tasolla ja hänen nykyisen asuntolainansa viitekorko on yli 2 %."

Korkokatto_artikkelikuva-3.jpg

YIT maksaa kodin ostajan asuntolainan korkokaton. Viitekorko suojataan kahden prosentin tasolle seuraavaksi viideksi vuodeksi, YIT:n Pekka Helin avaa korkokattoetua.

Muuttovalmis koti odottaa

Korkokattoetu koskee kaikkia muuttovalmiita YIT Koteja.

”Eli siis valmiita asuntoja, joihin voi muuttaa vaikka heti”, Helin kiteyttää.

Korkokattoa voi hyödyntää myös autopaikan tai varaston lainaan. Sen sijaan vuokratontin lunastamiseen tai varainsiirtoveron maksamiseen sitä ei voi käyttää.

Ihastu muuttovalmiisiin YIT Koteihin 

Entä miten edun saa käyttöönsä?

”Ottamalla yhteyttä YIT Asuntomyyntiin. Myyntineuvottelija antaa asiakkaalle kumppanipankista riippuen linkin yksilöityyn lainahakemukseen tai kampanjakoodin, ja vain niitä käyttämällä voi saada korkokattoedun. Itse lainaneuvottelu on tietenkin pankin ja asiakkaan välinen, eikä YIT osallistu siihen. Kumppanipankki tekee aina lopullisen päätöksen asuntolainan ja korkosuojatuotteen myöntämisestä.”

Jos korkokattoetu tuntuu houkuttelevalta, ei sopivan asunnon tarvitse olla valmiiksi tiedossa. YIT Asuntomyynti auttaa tarvittaessa myös oikeanlaisen kodin löytämisessä.

”Sopiva koti voi olla valmiiksi katsottuna. Tai sitten voi ottaa yhteyttä, kun haluaa tutustua tarkemmin asuntoihin, joihin etua voi hyödyntää”, Helin muistuttaa.

Korkokatto_artikkelikuva-4.jpg

Esimerkiksi Asunto Oy Helsingin Waltarissa on muuttovalmiita kaupunkikoteja, joihin korkokattoetua voi hyödyntää.

Näin voit saada korkokaton kuluitta asuntolainaasi

  1. Ota yhteyttä YIT Asuntomyyntiin, niin autamme tutustumaan kotivalikoimaamme ja kerromme, miten sinun tulee ottaa yhteyttä kumppanipankkiin. Myyntineuvottelija antaa sinulle linkin yksilöityyn lainahakemukseen tai kampanjakoodin, ja vain niitä käyttämällä voit saada korkokattoedun.
  2. Neuvottele asuntolainasi kumppanipankin kanssa. Lainaneuvottelun käyt pankin kanssa eikä YIT osallistu siihen. Kumppanipankki päättää lainan myöntämisestä ja korkokaton lisäämisestä lainaan. Varmista korkokaton soveltuvuus lainallesi kumppanipankista.
  3. Jatka keskustelua YIT Asuntomyynnissä ja löydä yhdessä myyntineuvottelijamme kanssa juuri sinulle sopiva koti.
  4. Solmi asuntokaupat ja nauti uudesta YIT Kodista 5 vuotta ilman huolta korkojen noususta – me maksamme kumppanipankille puolestasi korkokaton asuntolainasi viitekorolle.

Korkokatto_artikkelikuva-5.jpg
Korkokattoedun voi saada vain kääntymällä YIT Asuntomyynnin puoleen. Myyntineuvottelija opastaa, miten ottaa yhteyttä kumppanipankkiin edun edellyttämällä tavalla.

Tutustu tarkemmin korkokattoetuun

Ihastu muuttovalmiisiin YIT Koteihin