Asumisen palvelut kiinnostavat noin kolmannesta kaupunkiasukkaista

Palveluiden houkuttavuus kasvaa. YIT Kotien asiakkaat löytävät asumisen palvelut helposti yhdestä paikasta, YIT Plussan Palvelutorilta.

Noin kolmannes (33 %) suomalaisista kaupunkiasukkaista on kiinnostuneita asumista helpottavista palveluista. Kiinnostuneiden määrä on kasvanut hieman vuodesta 2018 (31 %). Palvelut kiinnostavat eniten lapsiperheitä, iäkkäitä ja taajama-alueella asuvia.

Tulos käy ilmi YIT:n ja Prior Konsultoinnin toteuttamasta Kestävät kaupunkiympäristöt 2019 -barometrista*, johon vastasi yli tuhat kaupungissa asuvaa suomalaista syksyllä 2019. Toista kertaa toteutetun barometrin tavoitteena on selvittää, millaisia kaupunkiympäristöjä Suomessa halutaan kehittää. Kyselyssä kaupunkilaiset ottavat kantaa kodin, työ- ja kaupunkiympäristön, liikkumisen sekä kaupan eri vaihtoehtoihin.

”Sujuva arki on yhä tärkeämpi asia kuluttajille ja palvelut nähdään vähitellen sen mahdollistajana. Jatkossa uskomme kestävän kehityksen mukaiseen elämiseen liittyvien asioiden tulevan tärkeämmäksi. Tätä voidaan edistää palveluiden kautta”, kertoo Asiakkuuksista ja asumisen palveluista vastaava johtajamme Pekka Helin.

Yksi tavoitteistamme YIT:llä on tehdä asumisesta helppoa. Se tarkoittaa käytännössä paitsi toimivaa kotia, myös palveluita, joita tarvitaan sujuvaan arkeen. YIT Kodin asukkaat – omistajat tai vuokralaiset – saavatkin käyttöönsä mutkattomasti laajat asumisen palvelut. Olemme koonneet yhteen joukon luotettavia ja laadukkaita palveluntarjoajia, jotka löytyvät YIT Plussan palvelutorilta.

Lue lisää ja katso video Palvelutorista

Barometrin vastauksista selviää myös, että kaksi kolmesta** (65 %) suomalaisesta kaupunkiasukkaasta haluaisi asuntoonsa lasitetun parvekkeen ja että moni toivoo asuntoonsa edelleen saunaa. Barometrin kotia koskevassa osuudessa kaupunkilaiset ottivat kantaa myös siihen, haluaisivatko he asua mieluummin uudessa, vanhassa ja peruskorjatussa vaiko vanhassa, alkuperäisessä kunnossa olevassa asunnossa.

Lue lisää Asumisen palveluista

*Kestävät kaupunkiympäristöt -barometri 2019
Kestävät kaupunkiympäristöt -barometri toteutettiin nyt toista kertaa. Kysely on suunnattu seuraavien kahdeksan kaupungin asukkaille: Helsinki, Espoo, Vantaa, Tampere, Turku, Oulu, Jyväskylä ja Kuopio. Aineistonkeruu toteutettiin CINT Ab:n ylläpitämällä nettipaneelilla 16.-27.9.2019. Vastaajia oli 1 022. Otos edustaa tutkittujen kaupunkien 18–75-vuotiasta väestöä iän, sukupuolen ja kaupunkien koon suhteen.

**(N=853, rivi- ja kerrostalossa asuvat)

Kestävät kaupunkiympäristöt -barometri