Seinäjoen asemanseutu, Seinäjoki

Kehitämme Seinäjoen asemanseutua ja toteutamme uusia tiloja asumiselle, palveluille ja yrityksille. Lisäksi teemme lisää pysäköintitilaa.

Toteutamme Seinäjoen asemaan liittyvää hybridihanketta avaimet käteen -sopimuksena.

Hanke koostuu Seinäjoen kaupungille toteutettavasta perhepalvelukeskus Aallokosta, joka on laajuudeltaan 8400 brm2, sekä toimistotiloista, liiketiloista, ravintoloista ja erillisestä toimistorakennuksesta, joka on laajuudeltaan 10 000 brm2. Toteutamme myös pysäköintilaitoksen 450 autolle. Lisäksi hankkeeseen tehdään kolme asuinkerrostaloa.

Hankkeen kokonaisarvo on noin 100 miljoonaa euroa. Pysäköintitalo, toimitilakiinteistö ja ensimmäinen asuinkerrostalo valmistuvat joulukuussa 2024.

Asema-alueella liikkuu yli 2 miljoonaa matkustajaa vuodessa.

Seinäjoen asema-alueen keskustan puoleisten kortteleiden rakentaminen on jaettu neljään vaiheeseen. Ensimmäinen vaihe on Seinäjoen asemalle kohoava Veturikortteliksi nimetty maamerkki, johon rakennetaan perhepalvelukeskus Aallokko ja Asematalon sisältävä toimisto- ja liikerakennus, asuinkerrostalo ja pysäköintitalo.

Ensimmäinen vaihe käsittää kokonaisuudessaan noin 40 000 neliömetriä. Hanke valmistuu vaiheittain, arkkitehtisuunnittelun on tehnyt arkkitehtitoimisto OOPEAA ja rakentamisesta vastaa kokonaisuudessaan YIT.

Vastuullisuus ja LEED Gold

Aallokon ja Asematalon rakentamisessa tavoitellaan LEED Gold –ympäristösertifikaattia.

Hiilijalanjälkilaskelma ohjaa valitsemaan ympäristöä vähemmän kuormittavia materiaaleja. Rakennusmateriaalien valinnoissa Veturikorttelissa tavoitellaan mahdollisimman kattavasti verifioituja EDP-ympäristöselosteen omaavia rakennustuotteita, jolloin niiden ympäristövaikutukset ovat luotettavasti todennettuja. Veturikorttelin rakentamisessa tällaisia tuotteita ovat muun muassa kipsilevyt ja pehmeät eristeet.

Työmaalla käytetään vain tuulivoimalla tuotettua sähköä ja säädettävällä työmaavalaistuksella sähkönkäyttö on saatu minimoitua rakentamisaikojen ulkopuolella. Paalutuksessa käytettävillä jatkettavilla teräspalkeilla onnistuttiin säästämään terästä. Työmaan jätteistä lajitellaan vähintään 75 % kierrätystä varten.

Veturikorttelin Vapaat asunnot ja toimitilat

Seinäjoen asemanseudusta rakentuu kestävän kaupunkikehityksen ydinalue

 

Tiedot

Projektin nimi
Seinäjoen asemanseutu
Asiakas
Seinäjoen kaupunki
Kaupunki
Seinäjoki
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2024
Projektin status
Rakenteilla
Liiketoiminto
Toimitilat