Kivisydän-pysäköintilaitos, Oulu

Rakensimme Oulun keskustan alle Kivisydän-pysäköintilaitoksen, jonka avulla ydinkeskustan palvelut ovat helposti saavutettavissa niin jalankulkijoille kuin yksityisautoilijoillekin. Samalla kaupunkikuvasta vapautui tilaa kaupunkilaisten käyttöön.

Kivisydän laajentaa Oulun kaupallista keskustaa ja parantaa ydinkeskustan pysäköintitilannetta. Autojen pysäköinti maan alle mahdollistaa keskustan kortteleiden täydennysrakentamisen, puistoalueiden kehittämisen ja Rotuaarin kävelyalueen laajentamisen. Pysäköintiliikenteen ja huoltoajojen siirtäminen maan alle parantaa merkittävästi keskustan laajenevan kävelyalueen toimivuutta, viihtyisyyttä ja turvallisuutta.

Hyvällä suunnittelulla varmistimme, että liikenne ja lähikiinteistöt voivat toimia urakan aikana mahdollisimman normaalisti.

Noin 30 metrin syvyyteen Oulun keskustan alle louhittu Kivisydän on modernia tekniikkaa hyödyntävä korkealuokkainen 900 auton pysäköintilaitos. Se edustaa toiminnallisuudessaan, turvallisuudessaan ja viihtyisyydessään pysäköintilaitosten huippua. Pysäköintilaitoksen alapuolelle rakensimme huoltokadun, jonka varteen sijoittuvat neljän kiinteistön huoltotilat.

Aloitimme pysäköintilaitoksen rakennustyöt kesällä ja talotekniset työt loppusyksystä. Louhinta- ja lujitustyöt valmistuivat vuoden 2015 alussa. Hanke valmistui aikataulussaan syksyllä 2015.

OULUN KIVISYDÄN LUKUINA

  • Yli 50 000 neliömetrin laajuinen pysäköintilaitos on ainutlaatuinen Oulussa.
  • 900 autopaikkaa, kaksi ajoluiskaa ja kuusi pysäköintihallia.
  • Yhdeksän henkilöyhteyttä keskustan alueen kiinteistöihin ja katualueelle, 25 hissiä.
  • Keskimäärin sata henkilöä töissä koko rakennustöiden ajan.
  • Ajoneuvo- ja jalankulkuliikenteen maanalainen katuverkko.
  • Keskustan alittava huoltotunneli, jonka kautta huoltoautot ohjataan huoltotiloihin. Neljä huoltopihaa liikekiinteistöihin; kaksi rakennetaan nyt ja kaksi myöhemmin.
  • Väestönsuoja 3 000 hengelle.

Tiedot

Projektin nimi
Kivisydän-pysäköintilaitos
Asiakas
Oulun kaupunki
Kaupunki
Oulu
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2015
Liiketoiminto
Infra
Sulje
Sulje
Lähetetään...