Johanna-kortteli, Helsinki

Rakennamme korttelin verran energiapihejä uudisasuntoja meren äärelle Helsingin Sompasaareen.

Rakennamme Helsingin kaupungille, kehittyvälle Sompasaaren alueelle Kalasataman läheisyyteen Johanna-korttelin, jonne tulee HITAS-, asumisoikeus- ja vuokra-asuntoja. Toteutamme urakassa yhteensä 238 uutta ja energiapihiä asuntoa.

Rakennamme myös korttelin yhteispihan sekä pihakannen alle tulevan 110 paikkaisen pysäköintihallin.

Entiselle satama-alueelle, merelliseen ympäristöön valmistuva kohde sijaitsee Kalasataman, Mustikkamaan ja Korkeasaaren naapurissa.

Energiatehokkaita asuntoja

Kaupungin vuokra-asuntokohde Johanna-korttelissa on Helsingin ensimmäinen asuinrakennus, jonka käytön aikainen energiatehokkuuden kulutustaso on asetettu yhdeksi hankkeen tavoitteeksi. Kortteli valmistuu keväällä 2024.

Heka-energiapilottihankkeessa keskitytään siihen, miten rakennus kuluttaisi vähiten energiaa rakennuksen käytön aikana. Rakennukseen tuleva auringon säteilylämpö otetaan talteen ja varastoidaan kaukokylmäverkostoon tai hyödynnetään lämpöpumpun avulla suoraan kiinteistössä. Lämpöä otetaan talteen myös jätevedestä sekä poistoilmasta. Kaukolämmön rinnalla hyödynnetään maalämpöä.

Sähkölaitteet ja valaistukset toteutetaan erittäin vähän energiaa kuluttavina. Sähköenergiaa tuotetaan rakennuksen vesikatolle ja julkisivuun asennettavilla aurinkopaneeleilla ja aurinkosähkölaseilla.

Huolellista jätteiden lajittelua

Johanna-korttelissa on meneillään YIT:n ja L&T:n rakentamisen aikainen pilottiprojekti, jossa keskitytään rakennusjätteiden syntypaikkalajittelun tehostamiseen. Tavoitteena on nostaa jätteiden kierrätysastetta. Kun jokainen jätejae lajitellaan heti tarkasti omiin astioihinsa, jäte on puhtaampaa ja se saadaan toimitettua materiaalinkierrätykseen kustannustehokkaasti.

Ota yhteyttä 

Hankkeen työmaasivut 

Hae töihin hankkeisiimme

Helsingin uudiskohteet

Tiedot

Projektin nimi
Johanna-kortteli, Helsinki
Asiakas
Helsingin kaupunki
Kaupunki
Helsinki
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2024
Projektin status
Rakenteilla
Liiketoiminto
Toimitilat