Rakennamme Helsingin kaupungille Atlantinsillan Jätkäsaareen. Se palvelee valmistuessaan sekä alueen asukkaita, että Länsiterminaaliin saapuvia matkustajia. Sillalla tulee kulkemaan niin raitiovaunut kuin autoliikennekin.

Rakennettava silta on vesistösilta, jossa tehdään vedenalaisia sukellus-, kaivuu- ja betonointitöitä. Sillan yhteydessä tehdään pohjarakentamista ja rakennetaan myös ranta- ja laiturirakenteita, katuja, kunnallistekniikkaa, valaistusta ja osa Madeiranaukiosta. Hankkeessa tehdään myös mittava määrä paalutuksia. Esimerkiksi porapaaluja paalutetaan yhteensä noin 14 km.

”Atlantinsillan urakka vaatii urakoitsijalta monipuolista osaamista. Urakan aikataulu on välitavoitteineen tiukka. Urakan läpivieminen vaati hyvää yhteistyötä kaikilta osapuolilta”, sanoo projektinjohtaja Jukka Repo Helsingin kaupungin rakennuttamisen palveluista.

Alueen sijainnin takia työturvallisuuteen on kiinnitetty tavallista enemmän huomiota esimerkiksi tuulisten olosuhteiden vuoksi.

Atlantinsillan rakentaminen saa Euroopan unionin tukea osana Länsisataman ja Tallinnan satamatoimintojen kehittämisen Twin-Port-hanketta.

Atlantinsilta halkoo Itämeren tuulia Jätkäsaaressa

Lehdistötiedote: YIT rakentaa Jätkäsaareen Atlantinsillan

Lue lisää silloista ja niiden rakentamisesta

Tiedot

Projektin nimi
Atlantinsilta
Asiakas
Helsingin kaupunki
Kaupunki
Helsinki
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2021
Projektin status
Rakenteilla
Liiketoiminto
Infra