Rakensimme Helsingin kaupungille Atlantinsillan Jätkäsaareen. Se palvelee sekä alueen asukkaita, että Länsiterminaaliin saapuvia matkustajia. Sillalla kulkee niin raitiovaunut kuin autoliikennekin.

Rakennettu silta on vesistösilta, jossa tehtiin vedenalaisia sukellus-, kaivuu- ja betonointitöitä. Sillan yhteydessä tehtiin pohjarakentamista ja rakennettiin myös ranta- ja laiturirakenteita, katuja, kunnallistekniikkaa, valaistusta ja osa Madeiranaukiosta. Hankkeessa tehtiin myös mittava määrä paalutuksia. Esimerkiksi porapaaluja paalutettiin yhteensä noin 14 km.

”Atlantinsillan urakka vaatii urakoitsijalta monipuolista osaamista. Urakan aikataulu oli välitavoitteineen tiukka. Urakan läpivieminen vaati hyvää yhteistyötä kaikilta osapuolilta”, sanoo projektinjohtaja Jukka Repo Helsingin kaupungin rakennuttamisen palveluista.

Alueen sijainnin takia työturvallisuuteen kiinnitettiin tavallista enemmän huomiota esimerkiksi tuulisten olosuhteiden vuoksi. 

”Merituulen pauhatessa ympärillä tiimityön merkitys korostuu. Selvisimme yhdessä haastavistakin tilanteista, esimerkiksi auttamalla toisia ja olemalla joustavia osaamisalueiden rajoista”, kertoo Atlantinsillan projekti-insinööri Risto Sell YIT:ltä.

Valmistunut silta avattiin liikenteelle toukokuussa 2021. Atlantinsillan rakentaminen saa Euroopan unionin tukea osana Länsisataman ja Tallinnan satamatoimintojen kehittämisen Twin-Port-hanketta.

Atlantinsilta halkoo Itämeren tuulia Jätkäsaaressa

Lue lisää silloista ja niiden rakentamisesta

Atlansinsilta on vuoden silta 2022

Tiedot

Projektin nimi
Atlantinsilta
Asiakas
Helsingin kaupunki
Kaupunki
Helsinki
Maa
Suomi
Valmistumisvuosi
2021
Projektin status
Valmistunut
Liiketoiminto
Infra