• Taloyhtiöpäättäjän opas

    Taloyhtiöpäättäjän opas

Onneksi päätöstä putkiremontista ei tarvitse tehdä yksin. Kun YIT Talon Tekniikka on kumppanina, vastuulliset työtavat, aikatauluissa pysyminen ja laatu sekä asukkaan huomioiminen tulevat osaksi taloyhtiönne urakkaa.

Suunnittelusta putkiremontin toteutukseen

Taloyhtiön pitkän tähtäimen suunnitelma ja kuntoarvio ohjaavat tehokkaasti päätöstä ryhtyä putkiremonttiin. Taloyhtiön hallitus kartoittaa remontin vaihtoehdot ja urakkamuodot. Yhtiökokous käsittelee ne ja päättää putkiremontin aloittamisesta ja toteutustavasta.

Valittu urakkamuoto vaikuttaa siihen, kuka remontissa vastaa suunnittelusta ja kenen vastuulla on varsinainen remontin toteutus. YIT Talon Tekniikka toteuttaa niin putkiremonttien yleisintä urakkamuotoa kokonaishintaurakkaa kuin myös KVR-, PJU-, ST-, tai allianssiurakoita. Käytämme urakassa apuna luotettavia yhteistyökumppaneitamme.

Remontin rahoitushaasteet ratkaistaan yhdessä

Rahoitusvaihtoehtoja remontille on useita. Perinteisesti taloyhtiö rahoittaa putkiremontin lainalla tai jo olemassa olevilla säästöillä. Halutessanne voimme neuvotella kanssanne putkiremontin urakanaikaisesta rahoituksesta siten, ettei taloyhtiö maksa toteutusaikana urakasta maksueriä vaan urakka maksetaan kokonaisuudessaan vasta sen valmistuttua.

Meidän kanssamme taloyhtiönne rakennusoikeuden ostaminen, kaavoittaminen, täydennysrakentaminen ja uusien osakkeiden myyminen voivat olla osa rahoitusta.  Suomen suurimman rakennusyhtiön hankintaedut ja -varmuus sekä tarjouslaskennan ammattitaito minimoivat urakkatarjouksen ulkopuolisten yllätyskustannusten määrän.

Katso oheiselta videolta, miten putkiremontin urakanaikainen rahoituksemme toimii:

Mallikalustenäyttelyyn suoraan omasta kodista

Mallikalustenäyttely rakennetaan taloyhtiön omiin tiloihin. Kalustenäyttelyssä on esillä sekä taloyhtiön valitsemat, urakkaan kuuluvat tuotteet että vaihtoehtoisia tuotteita ja palveluita. Tuote- ja palveluvalinnat tehdään joko sähköisesti HomeRun.net -palvelussa tai erillisellä paperilomakkeella. Osakkaan hyväksymä huoneistokortti on kirjallinen vahvistus tilatuista tuotteista ja palveluista. Se sisältää myös lisätilauksista valmiit erittelyt kotitalousvähennystä varten.

Putkiremontin ei tarvitse olla vain putkiremontti

Lisäpalveluilla saa putkiremontista vielä enemmän irti. Keittiö- ja muut huoneistoremontit onnistuvat lisäpalveluna samalla kun tehdään putkiremonttia. HomeRun.net -palvelusta löytyy valmiiksi hinnoiteltuja keittiö- ja huoneistoremonttipaketteja sekä mahdollisuus tilata muun muassa kodinkoneita ja apuvälineitä liikuntarajoitteisille.

Avoin ja aktiivinen tiedotus

YIT Talon Tekniikka käyttää remontista tiedottamiseen useita kanavia, puheluita, tekstiviestejä, sähköpostia ja kirjeitä. Pidämme mielellämme tarvittaessa myös asukkaan omaiset tai läheiset ajan tasalla putkiremontin etenemisestä toimittamalla heille kopiot kaikesta huoneistoa koskevasta tiedotuksesta. Lisäksi käytämme tiedotukseen sähköistä palvelua HomeRun.net. Täältä löytyy kätevästi yhdestä paikasta kaikki remonttia koskeva tieto, sen edistyminen ja vaiheet. Palvelussa voi myös keskustella suoraan urakoitsijan kanssa sekä tutustua urakkaan kuuluviin tuotteisiin ja lisäpalveluihin. HomeRun.net -palvelun käyttö opastetaan erikseen.

Ennen remonttia pidetään asukastilaisuus, johon osallistuvat kaikki asukkaat, taloyhtiön edustus ja urakoitsija. Tilaisuudessa esitellään hankkeen toteuttajat, remontin tarkempi sisältö ja ohjeet remontin ajaksi, aikataulu sekä ohjeistetaan tuotevalintojen tekemiseen. Erilaisia tiedotustilaisuuksia järjestetään myös remontin aikana aina tarpeen mukaan. 

Jokaisella YIT Talon Tekniikan toteuttamalla remontilla on oma nimetty yhteyshenkilö, joka vastaa remonttia koskeviin tiedusteluihin. Remontin ollessa käynnissä sen etenemisestä tiedotetaan viikoittain. Mahdollisista poikkeamista ja aikataulujen muutoksista kerromme avoimesti.

Taloyhtiönne turvaksi viiden vuoden takuuaika

Remontti toteutetaan tehtyjen suunnitelmien ja hyvän rakennustavan mukaisesti ympäristö huomioiden. Työmaalla suoritetaan siivousta remontin aikana ja loppusiivous sen valmistuttua. Luotamme tekemämme työn laatuun  ja siksi annamme putkiremonteillemme viiden vuoden takuun. Takuuajan puitteissa mahdollisesti ilmenneet virheet ja puutteet korjataan kootusti.

 

Kiinnostuitko?