Tällainen on tulevaisuuden kauppakeskus – 5 esimerkkiä meiltä ja maailmalta

Ostoksilla käynti ei ole enää pelkkää pakollisten päivittäistavaroiden hankkimista kerran viikossa. Nykykuluttajat arvostavat laadukkaita palveluita, hyvää sijaintia ja elämyksellisyyttä. Kauppakeskukseen tullaan usein kiinnostavien kohtaamisten, viihtymisen, yhdessäolon ja kulttuurikokemusten perässä. Vastuullisuus ja yhteisöllisyyskin kiinnostavat kuluttajia entistä enemmän. Nämä viisi uutta kauppakeskusta näyttävät, millainen on tulevaisuuden ostoskokemus.

1. Mall of Scandinavia

Tukholman Solnassa sijaitseva, marraskuussa 2015 avattu Mall of Scandinavia on lähes 250 tunnetun huippubrändin ja -palvelun keskittymä vain seitsemän minuutin junamatkan päässä Tukholman keskustasta. Lippulaivamyymälöille varattu oma käytävä on houkutellut Mall of Scandinaviaan suuria kansainvälisiä muotimerkkejä, ja nouseviin kykyihin on mahdollista tutustua vaikuttavassa The Designer Galleryssa. Massiivisen ostoskeitaan yhteydessä toimii 15 salin elokuvateatteri sekä maailmanmatkaajaankin vaikutuksen tekevä tornihotelli. Mall of Scandinavian hienostunut, sulavalinjainen ja led-valoilla leikittelevä arkkitehtuuri rakentuu tulen, ilman, veden ja maan elementtien ympärille tarjoten kansainvälisen ostoselämyksen vaativammallekin vierailijalle.

Lue lisää tästä

2. Mall of Tripla

Vuonna 2019 aukeava Mall of Tripla mullistaa ajatuksen kauppakeskuksesta tarjoamalla uudenlaisen ostokokemuksen Suomen parhaalla paikalla Helsingin Pasilassa. Pasilan aseman yhteyteen rakentuva Mall of Tripla ei jää yksinäiseksi saarekkeeksi keskelle kaupunginosaa: vuosina 2019–2022 kauppakeskuksen ympärille nouseva uudisalue Tripla kokoaa yhteen toimitilat, asunnot, hotellin, kaupan sekä kaupunkielämän. Mall of Triplassa voi suunnata elokuviin, käydä hieronnassa, shoppailla designin erikoisliikkeissä ja kokea aitoa kauppahallitunnelmaa kokonaisen kerroksen valtaavassa ruokamaailmassa. Pasilan uudistuva asema tekee Triplasta myös Suomen vilkkaimman julkisen liikenteen keskuksen – pääsy ostosparatiisin äärelle on tehty helpoksi kaikenlaisille liikkujille.

Lue lisää Mall of Triplasta tästä

3. Mall of Europe

Vuosina 2019–2022 avautuvasta Mall of Europesta kaavaillaan monipuolista kaupan, viihteen ja liike-elämän keskittymää Belgian Brysseliin. 230 kauppapaikan oheen tulee myös mittava ravintolamaailma, Belgian suurin elokuvateatteri, massiivinen vapaa-ajankeskus, asuinrakennuksia, päiväkoteja sekä liiketoiminnan yksiköitä. Visuaalisesta elämyksestä huolta pitävät avarat ostosalueet, epäsymmetrialla leikittelevä arkkitehtuuri sekä kauppakeskukseen tuotu luonnonpuistomainen vehreys.  

Lue lisää tästä

4. Two Rivers

Itä-Afrikan suurimman kauppakeskuksen paikkaa hallussaan pitävä Two Rivers avattiin kesäkuussa 2016 Kenian Nairobiin. Two Rivers tuo uudenlaisen shoppailu- ja lifestyle-elämyksen sykkivään miljoonakaupunkiin luoden uusia aktiviteetteja sekä turisteille, paikallisille että bisnekselle. Nimenä Two Rivers kuvastaa kahta kaupungin läpi virtaavaa jokea, Giichia ja Ruiruakaa, joiden pientareille kauppakeskuksen ikkunoista aukeaa henkeäsalpaava näkymä. 3600-paikkainen ulkoilmateatteri toimii tapahtumanäyttämönä live-esityksille ympäri vuoden. Two Rivers on kuin pienoiskaupunki, joka yhdistää ulko- ja sisätilat hurmaavaksi kokonaisuudeksi.

Lue lisää tästä

5. Dixi

Lähes 10 miljoonaa vierailijaa vuositasolla saavuttava, Vantaan Tikkurilan juna-aseman yhteydessä sijaitseva toimisto- ja liikekeskus Dixi laajenee toisen rakennusvaiheen myötä täyteen loistoonsa kevääksi 2017. Laajennusten jälkeen Dixissä on yhteensä 12 000 neliön edestä liiketilaa sekä kaksi vaikuttavaa toimistotornia jo olemassa olevan päivittäis- ja erikoistavaratarjonnan lisäksi. Ympäristöajattelun omakseen ottanut Dixi on ensimmäinen platinatason ympäristösertifikaatin saanut kauppakeskus Suomessa. Kauppakeskuksessa on jopa viherkatto, jonka ympäristöhyödyt ulottuvat koko Tikkurilan alueelle tehden Dixista pelkkää ostopaikkaa moniulotteisemman kaupunkikeskuksen.

Lue lisää Dixistä tästä

Sinua saattaisi kiinnostaa myös nämä: 

10 syytä tulla Triplaan

Lontoon menestysmalli Helsinkiin

Tutustu näkemyksiimme kaupan alasta