Töissä, ostoksilla ja viihteellä samassa osoitteessa

Helsingin Töölössä asuva Kasper Palin kertoo, miten Triplan tulo Pasilaan on muuttanut hänen asiointiaan ja töissä käyntiään.

Kasper Palin
Kasper Palin

Triplasta on tullut lähin kauppakeskukseni. Käyn täällä muun muassa ruokakaupassa, koska Triplassa on suurempia ja enemmän kauppoja kuin keskustassa ja ne ovat helposti saavutettavissa. Totta kai myös viihde, leffassa käyn täällä aika paljon.

Olen töissä tutkimusyrityksessä, jonka toimisto muutti Triplaan ensimmäisten joukossa. Pääsimme alusta asti suunnittelemaan sellaisia tiloja kuin tarvitsemme. On tosi hienoa, että tilat on juuri meille tehty! Ne ovat modernit, avarat ja valoisat, isoine ikkunoineen ja luonnonvaloineen. Työntekemisen mukavuus kasvaa paljon, kun tilat ovat uudet ja raikkaat.

Meillä on sekä yhteisen tekemisen tilaa sekä kokoustiloja, joissa voi keskustella pienemmissä ryhmissä. On oltu tyytyväisiä tiloihin kokonaisuudessaan.

Työmatkani helpottui. Tänne tulee junaa, bussia ja ratikkaa, yhden bussilinjan varassa ei tarvitse olla. Tripla on liikenteen solmukohta monin tavoin.

Tripla sijaitsee liikenteen solmukohdassa.

Olen tiimityöskentelijä; pidän siitä, että tiimiläiset ovat ympärillä eikä mennä omiin huoneisiin. Meillä on tilavat tilat, joita saamme muokattua helposti, kun tarvitsemme erilaisia työpisteitä. Täällä on avaruutta ja isoja ikkunoita, joista tulee auringonvaloa. Siitä pidän Triplassa todella paljon!

Jo ennen kuin muutimme Triplaan, aloimme katsella sieltä lounaspaikkoja. Lounashetki rytmittää kivasti työpäivää, kun käydään porukalla testaamassa paikkoja.

Lempipaikkojani Triplassa on kaksi. Ensimmäinen liittyy työntekoon: toimistomme on Workery Westissä, kuudennessa kerroksessa. Siellä on mukava vastaanottotila sohvineen ja nurkkauksineen sekä ikkunoista hyvät näkymät Pasilaan. Kun se on vastassa ensimmäisenä aamuisin, tulee hyvä fiilis työpäivän alkuun. Toinen lempipaikkani on aseman alue, joka on tosi elävä. Kun siinä näkee paljon porukkaa liikkeellä, tulee olo, että Helsinki on sykkivä kaupunki.

Viisi vinkkiä toimitilojen valintaan

  1. Tiloja kannattaa miettiä niin, että tämänhetkisen tarpeen lisäksi tilat ovat helposti muokattavia, erilaisiksi muuntautuvia. Järjestystä ja käyttötarkoitusta on pystyttävä vaihtamaan.
  2. Mieti, miten ääni kulkee. Täällä se otettu hyvin huomioon. Akustiikka on tosi toimiva. Toimisto on hiljainen, vaikka kymmenen ihmistä juttelee ja työskentelee samassa tilassa.
  3. Erilaiset työskentelypisteet. Kaikki eivät halua välttämättä olla koko ajan toimistopöydän äärellä. Tarvitaan erilaisia paikkoja, minne mennä, jos tarvitsee omaa rauhaa. Myös ergonomia edellyttää erilaisia työpisteitä, istuma- ja seisomapaikkoja.
  4. Tee toimitiloista yrityksen näköinen. Esimerkiksi, meidän brändivärimme on punainen, ja päätimme laittaa pisimmälle käytävälle punaisen maton. Kun asiakkaat tulevat käymään, he pääsevät meille punaista mattoa pitkin. Toimisto on omanoloinen, kun elämme brändissä. Minusta se on paitsi tärkeää myös hauskaa!
  5. Sijainti. Kun ihmisten helppo tulla, se parantaa jokaisen arkea. Jos työpaikka on Triplassa, ei tarvitse miettiä, missä kävisin kaupassa töiden jälkeen. Ja kun sijainti on hyvien liikenneyhteyksien varrella, pääsee kotiin kätevästi, vaikka kauppakassien kanssa. Mielestäni on tärkeää, että toimitilat ovat palvelujen äärellä.


Katso video Kasperin haastattelusta

TOIMITILARAKENTAMISEN PALVELUMME

eTSI toimitiloja