Toimivan työtilan voi toteuttaa jokaiseen kotiin

Uudisasunnon ostajan kannattaa miettiä työtilaa, sen sähkö- ja valaistusratkaisuja sekä akustiikkaa jo rakennusaikana.

Miten YIT Kotien asukkaat voivat mahdollisimman helposti pystyttää koteihinsa työpisteen, jonka ergonomia, valaistus, sähköpisteet ja muut toiminnot ovat kunnossa. Tähän kysymykseen on meillä pureuduttu erityisesti koronapandemian aikana.

Työn tuloksiin voi tutustua nyt verkkosivuillamme.

Sahramirinne 44_2400x1420-15.jpg

”Toimiva etätyöpiste on mahdollista rakentaa niin olemassa, suunnitteilla kuin rakenteilla olevaan asuntoon”, tuotekehityspäällikkömme Eeva Seppänen sanoo. ”Olemassa olevassa kodissa kannattaa aluksi miettiä, löytyykö asunnosta ylimääräinen huone, alkovi, vaatehuone tai portaikon alusta, jonka voi muuttaa etätyötilaksi erilaisin kalusteratkaisuin?”

Tai vaihtoehtoisesti: voiko ison huoneen jakaa tilaa jakavien elementtien kuten liikuteltavien kalusteiden, sermien tai akustiikkalevyjen avulla työtilaksi. Muun muassa kaikkia edellä mainittuja tuotteita on nyt tarjolla YIT Plus -palvelussa, missä YIT Kotien asukkaat voivat inspiroitua valmiiksi valittujen, tunnettujen valmistajien etätyökalusteista ja -ratkaisuista. Jokainen YIT Kodin ostanut tai vuokrannut saa YIT Plus -palvelun käyttöönsä.

Rakenteilla tai suunnitteilla olevaan YIT Kotiin taas on mahdollista tehdä rakennusaikaisena muutostyönä myös erillinen työtila. Työtila voidaan erottaa isommasta huoneesta esimerkiksi kevyellä väli- tai lasiseinällä tai muuttaa erillinen vaatehuone tai huone työtilaksi. Sähkö- ja valaistusmuutoksia on helppo tehdä rakennusvaiheessa. Muutostöihin vaikuttaa oleellisesti se, missä rakennusvaiheessa uusi koti on.

imager3brn.png

”YIT:n muutostyöpalvelun osaava henkilökunta auttaa jokaista asiakastamme suunnittelemaan juuri hänen tarpeitaan vastaavan työtilan. Toimiva ja viihtyisä työtila voidaan toteuttaa jokaiseen YIT Kotiin, koosta riippumatta”, Seppänen lupaa.

Teetimme Prior Konsultoinnilla viime syksynä kyselyn, jonka tavoitteena oli selvittää, miten työntekijöiden odotukset etätyötä, toimistoja, työmatkustamista sekä asuinalueen palveluita kohtaan ovat muuttuneet Covid-19-pandemian aikana. Kysely toteutettiin nettipaneelilla elokuussa 2020 ja siihen vastasi Suomessa 1085, Tšekeissä 1050 ja Venäjällä 1073 vastaajaa*.

Kyselystä kävi ilmi, että koronapandemian aikana suomalaiset etätyöskentelijät ovat tehneet etätöitä pääasiassa olohuoneissaan, pöydän ääressä (43 %).

Muita suosittuja paikkoja etätyöhön ovat olleet: erillisessä työhuoneessa kotona (26 %), olohuoneessa, sohvalla (23 %), makuuhuoneessa, pöydän ääressä (15 %), makuuhuoneessa, sängyssä (11 %), keittiössä (22 %), terassilla tai parvekkeella (9 %), lastenhuoneessa (3 %) ja varastossa (1 %).

Suomalaisvastaajat kertoivat myös, että pienentäisivät mieluiten joko makuu- tai vaatehuonetta saadakseen tilaa työpisteelle. Kolmannes kertoi olevansa valmis maksamaan lisää saadakseen kodin, jossa olisi erillinen työhuone.

*Suomessa kysely kohdistettiin kaupungeissa asuville työntekijöille, Tšekeissä Prahassa, Brnossa, Plzenessä sekä Kladnossa asuville ja Venäjällä YIT:n toimintakaupungeissa eli Pietarissa, Jekaterinburgissa, Kazanissa sekä Tyumenissa asuville.

Etätyöpiste uuteen kotiin

Myytävät asunnot