Tehokas työmaa tehtävä- ja aikataulusuunnittelun avulla

Onnistunut työmaa vaatii useiden eri osa-alueiden suunnittelua ja hallintaa. Yksi tärkeimmistä osa-alueista on perusteellinen tehtävä- ja aikataulusuunnittelu, joka tulee tehdä riittävän ajoissa ennen varsinaisten töiden aloittamista.

YIT Talon Tekniikan linjasaneerausten tehtävä - ja aikataulusuunnittelusta vastaa tuotantopäällikkö Tomi Luukka. Tomilla on yli 10 vuoden kokemus putkiremonttien tuotannon kehittämisestä, ja tehtävä- ja aikataulusuunnittelu on aina ollut sen tärkeä osa. Käyttämämme tehtävä- ja aikataulusuunnittelun sähköiset työkalut ovat vahvasti Tomin käsialaa.

”Tehtävä - ja aikataulusuunnittelu on koettu tärkeäksi jo pitkään, mutta aiemmin ei ole ollut riittävän hyviä työkaluja asian käytäntöön viemiseen. Olemme panostaneet viime vuosina tähän kehitystyöhön runsaasti ja olemme ilolla huomanneet, että kiireen tunne tekemisessä on vähentynyt merkittävästi”, Tomi toteaa.

Projektien ennakkosuunnittelun tärkeys on aina tiedetty, mutta nyt siihen voidaan panostaa riittävästi, kun työkalut ovat kunnossa.

Putkiremontti pilkottu vaiheisiin

”Olemme yhdessä porukalla YIT Talon Tekniikassa pilkkoneet putkiremontin tuotannon suunnittelun ja takuuajan päättymisen välisen ajan yli 200 erilaiseen vaiheeseen, jotka toistuvat pääosin jokaisessa putkiremontissa. Tämän lisäksi on varsinaiset työvaiheet, jotka pilkotaan päivätasolle. Näiden hallinta helpottuu huomattavasti sähköisten työkalujemme avulla.” Tomi kertoo.

Tomin mielestä hyvä ennakkosuunnittelu ja toimivat työkalut eivät vielä riitä. Tärkeintä on osaava, sitoutunut ja motivoitunut henkilöstö. ”Tuntuu hyvältä huomata, että tehtävä - ja aikataulusuunnittelua tehdään nyt työmaalla yhdessä. Näin kaikki tekijät päälliköstä asentajaan pääsevät osallistumaan suunnitteluun.”

Me haluamme kehittää jatkossakin linjasaneerausten toteuttamista vieläkin paremmaksi, joten mielellään keskustelemme asiasta lisää.

Ollaan yhteydessä!

Tomi Luukka
Palvelutoiminta


Lue myös: Älyavain tekee työmaalla liikkumisesta helppoa ja vaivatonta niin työmiehille kuin asukkaille

Tutustu putkiremontin vaiheisiin