Sosiaalisesti älykkäät toimitilat, ihmiseltä ihmiselle

YIT suunnittelee yhdessä kumppaneidensa ja asiakkaidensa kanssa toimitiloja joustamaan muuttuvien tarpeiden mukaan. Workery-toimistot ovat tästä hyvä esimerkki.

Etätyön voimakas kasvu ei poista yhteisöllisyyden tarvetta. ”Yhteisöllisyyttäkin rakennetaan monimuotoisesti. Uudet tilat suunnitellaan ihmiseltä ihmiselle, työnteon arjen polkua sujuvoittamaan”, sanoo Tuula Klemetti YIT:ltä. 

”Workeryt tarjoavat monipuolisen, sosiaalisesti älykkään työympäristön ihmiseltä ihmiselle ja sopivat isoista pääkonttoreista pieniin start-uppeihin. Tilojen suunnittelun lähtökohtana on työpäivää rytmittävä monitilaympäristö ja erilaisia tarpeita omaavat loppukäyttäjät. Tiloja on joustava muokata tilatarpeen muuttuessa.” 

Digitaaliset ratkaisut ja apuvälineet tulisi olla valjastettuina työntekijän tueksi. Hyvät tilat helpottavat oman työn ohjaamista, mikä vähentää työpäivän kuormittavuutta. 

”Hallinnan tunne, merkityksellisyyden kokemukset, into, oppiminen, innovaatiot, turvallisuus, rauha ja palautuminen ovat tärkeitä työtehokkuuteen ja työhyvinvointiin vaikuttavia tekijöitä. Uskon, että työkulttuurin muutoksilla ja työtilojen paremman suunnittelun avulla saadaan petrattua työhyvinvointia, luovuutta ja jaksamista.” 

Klemetti korostaa tilojen käyttöopastuksen merkitystä. ”Uudenlainen tila edellyttää vähintäänkin uudenlaista lähestymistä työntekoon. Työntekijät tulee opastaa kulttuurin ja työtapojen muutokseen.” 

Tuula_Klemetti_1920x1080px.jpg

Tuula Klemetillä on monen vuoden kokemus työympäristöjen kehittämisestä sekä toimitilavuokrauksesta. Triplan Workery-toimistot ovat hyvä esimerkki kehityssuunnasta, johon tulevaisuuden työympäristöt ovat menossa.


St1
 – panostaa uusiutuvan energian ratkaisuihin, jätepohjaisiin biopolttoaineisiin, teolliseen tuulivoimaan ja maalämpöön 

”Saimme YIT:n ammattilaisten kanssa suunnitella meille sopivat uudet pääkonttoritilat. Kysyimme myös henkilöstöltämme ideoita. Päädyimme ratkaisuun, jossa vierailijatilat sijoitettiin eri kerrokseen kuin työskentelytilat. Näin saimme koko henkilöstön samaan kerrokseen, mikä lisää sosiaalista kanssakäymistä. Työtiloissa säilyy rauhallisempi ilmapiiri eikä älytaulujen ja näyttöjen sisäinen informaatio näy vierailijoille”, kertoo St1:ltä Matti Paatero.

Calcus_Tripla_1920x1080px.jpg

Triplan Workery-toimistotornit West ja East ovat sijainniltaan ja julkisilta liikenneyhteyksiltään Suomen vilkkain. LEED Platinum -ympäristösertifioidussa Triplassa on helppo toteuttaa vihreitä arvoja. 
 

Telia Finland – media- ja teknologiayritys, joka tarjoaa yhteyksien lisäksi elämyksellistä sisältöä ja IT-palveluita 

Telia Suomen pääkonttori Triplan kattojen yllä tarjoaa myös tulevaisuuden työntekijöille inspiroivat puitteet. 

”Upea sijainti ja ympäröivät kattavat palvelut sekä avarat ja älykkäät tilat, jotka mittaavat sensoreilla mm. käyttöastetta”, kertovat Marko Ylä-Autio ja Dennis Fagerström

”Monimuotoisissa tiloissamme on alueita erilaisiin tapaamisiin niin keskittymistä vaativaan hiljaiseen työskentelyyn kuin aktiiviseen yhteistyöhönkin. Tilat ja sisustus on suunniteltu paitsi käyttäjätarpeiden pohjalta muunneltavaksi, myös tukemaan arvopohjaista työkulttuuriamme sekä luomaan erinomaista henkilöstökokemusta.” 

Calcus_Pasila_1920x1080px.jpg

Keski-Pasilasta tulee Triplan ja Trigonin (kuvassa oikealla yläkulmassa) myötä Helsingin uusi ja elävä keskus.


Halton – raikasta ilmaa ja viihtyisää tilaa monimuotoisiin työympäristöihin 

Halton Group on vaativiin sisäympäristöratkaisuihin erikoistunut suomalainen perheyritys. 

”Luomme organisaatiotarpeiden pohjalta sisäilmaltaan, akustiikaltaan ja valaistukseltaan hyviä työympäristöolosuhteita mm. toimistorakennuksiin, sairaaloihin, ammattikeittiöihin ja raskaaseen teollisuuteen. Missionamme on ihmisten hyvinvointi ja työn tuottavuuden parantaminen”, toteaa Haltonilta Hannu Hallila, jonka työpiste siirtyy niin ikään Triplan Workeryyn.

Artikkeli on toteutettu yhteistyössä Calcus.comin kanssa.