Saimme pieniä vierailijoita Kampin työmaalle

Kampin terveys- ja hyvinvointikeskuksen rakennustyöt Helsingissä ovat täydessä vauhdissa. Valtavassa montussa on parhaillaan meneillään maanrakennus- ja louhintavaihe sekä perustus- ja paikallavalutöitä. Ajattelimme, että nyt on hyvä hetki kutsua päiväkotilaisia tutustumaan työmaahan – heitä, joille tämä kaikki on varmasti kovin kiehtovaa!

Niin saimme kesäkuisena aamuna tavata iloisen lapsiryhmän läheisestä Kampin päiväkodista. Rakennustyömaan kylkeen aidatulla turvallisella alueella lapsia vastassa olivat runkovastaavamme Jarkko Gröndahl ja työmaainsinöörimme Katariina Väätäinen. Alkuesittelyiden jälkeen he pääsivät vastailemaan kysymyksiin, joita pienet olivat pohtineet valmiiksi jo ennen retkeä. Utelias yleisö halusi muun muassa tietää miten seinistä saa tarpeeksi vahvat, teemmekö ikkunat itse, mistä talon rakentaminen aloitetaan ja onko työmaalla purkupallo.

Retken aikana lapset istahtivat vuorollaan traktorin ohjaamoon, ja lisäksi kerroimme heille siitä, miten työmaalla lajitellaan jätteitä. Lopuksi ryhmä kävi ihmettelemässä työmaan elämää kurkistusikkunoista. Saattaa olla, että keskusteluidemme ansiosta kaikki avautuu heille nyt aivan uudella tavalla.

”Olimme hämmästyneitä ja iloisia nähdessämme, kuinka paljon innostusta tärkeä työmme herätti lapsissa. He ovat tottuneet kulkemaan näillä työmaan myötä muuttuneilla kulmilla, mutta kurkistus syvemmälle oli selvästi odotettu hetki. Kiitos vierailustanne!” iloitsee Jarkko Gröndahl onnistuneesta päivästä.

Aamupäivän kruunasi Amppari-mehujäät. Lisäksi lapsille jaettiin pienet muistot mukaan: pienet herkut, heijastimet, hellehatut ja suojalasit. Iso kiitos: K-Market Biilitalo, Caverion, Lambetsson Oy, Ramboll, Sjöman Helsingin Nosturit Oy, Storent Oy, Swerock Suomi ja TerraWise Oy.

Kampin terveys- ja hyvinvointikeskuksen toteutusvaihe aloitettiin vuoden 2024 alussa ja urakan on määrä valmistua loppuvuodesta 2027. Uusi kiinteistö kohoaa Kamppiin, Runeberginkadun, Fredrikinkadun, Kampinkujan ja Salomonkadun rajaamalle katu- ja torialueelle.

Oletko kävellyt työmaan ohi ja vilkaissut työmaan kurkistusikkunoista?

Lisätietoa hankkeesta löydät sivuiltamme: yit.fi/keskustanthk