5 asiaa, joita kannattaa miettiä ennen uuden asunnon ostamista

Unelmakoti on yksi suurimmista investoinneista ihmisen elämässä. Unelmaa voi kuitenkin lähestyä myös järkiargumenttien kautta: mieti siis näitä asioita, kun olet ostamassa uutta kotia!

1) Kiinnitä huomio asioihin, joilla on sinulle merkitystä

Kodin ostaminen kannattaa aloittaa visualisoimalla uutta kotia. Millainen unelmiesi koti on? Minkä kokoinen se on? Millaisia huoneita kodissa on? Voidaksesi kuvitella, millaista uudessa asunnossa olisi asua, kannattaa käydä katsomassa malliasuntoja, joita uusissa taloyhtiöissä usein on. Rakenteilla oleviin asuntoihin voi usein tutustua myös virtuaalimaailmassa.

Iso olohuone.jpg

 

2) Voit muuttaa kodissasi monia asioita, mutta et sijaintia

Mitä uuden kotisi lähistöllä sijaitsee? Kaipaatko arkeesi urheilumahdollisuuksia, kauppoja, puistoja tai uimarantaa? Kuinka pitkä matka on kouluun, entä päiväkotiin? Miltä naapurusto vaikuttaa?

Uimaranta.jpg

 

3) Haluatko asua uudessa vai vanhassa taloyhtiössä tai kodissa?

Tähän ei ole oikeaa vastausta. Kestävät kaupunkiympäristöt 2018 -barometrissa kävi kuitenkin ilmi, että asunnon iällä on suuri merkitys etenkin Y-sukupolven nuorille. 18–35-vuotiaista vastaajista 60 prosenttia asuu mieluiten uudessa kodissa, kun taas vain 19 prosenttia suosii vanhaa asuntoa, joka henkii historiaa.

Uuden asunnon puolesta voivat puhua mm. tehokkaat energiaratkaisut, toimiva pohja, remonttivapaus sekä hyvä äänieristys.

Keittiö.jpg

 

4) Budjetti ja rahoitus

Löydät paljon vinkkejä ja lisätietoja aiheeseen liittyen sivuiltamme.

Lähikuva pöydältä.jpg

 

5) Koti on myös sijoitus tulevaisuuteen

Kuinka pitkään koti palvelee tarpeitasi myös tulevaisuudessa? Jääkö koti pian liian suureksi tai liian pieneksi? Onko koti muuntojoustava – toisin sanoen voiko sitä muokata muuttavien tarpeiden mukaisesti.

Ikäihmiset kodissa.jpg

 

Tänäänkin on hyvä päivä etsiä unelmakotia! Aloita täältä!

 

Julkaisemme noin kerran kuukaudessa Ytimessä-sivustolla artikkelin, joka on alun perin julkaistu jonkin YIT-maan verkkosivuilla. Tämä artikkeli on julkaistu alun perin YIT Viron verkkosivuilla.