Lentolan aluebrändi on yksi Red Dot Awardsin vuoden 2021 palkituista

Red Dot Award on yksi tunnetuimmista ja isoimmista brändi- ja designkilpailuista maailmalla.

YIT:n ja Berry Creativen yhteistyönä syntynyt Lentolan aluebrändi on palkittu Red Dot Awardsin ”Brand design” -kategoriassa.

Red Dot Award on yksi tunnetuimmista ja isoimmista brändi- ja designkilpailuista maailmalla.
Organisaatio itse kuvailee palkintoa suunnittelun laatusinettinä.

Lentola_Frisbeegolfkiekko.JPG


Red Dotin lisäksi Lentolan aluebrändi on tänä vuonna voittanut Transform Award Nordicsin Best place or nation brand -kategorian silver-palkinnon.

Lentola on rakenteilla oleva asuinalue Vantaan Aviapoliksessa, kävelymatkan päässä Jumbon kauppakeskuksesta. YIT on rakentanut alueelle tähän mennessä 8 asuinkerrostaloa ja kaksi erillistä pysäköintilaitosta. Parhaillaan rakenteilla on 3 asuinkerrostaloa lisää.


Lentola_Kuvio_hehkuvat-perhoset.jpg

Valmistuessaan vuonna 2035 Lentolassa tulee olemaan noin 3 000 asuntoa, 2 päiväkotia, puisto, viisi pysäköintitaloa sekä Atomi-yhtenäiskoulu. Korttelipihojen rauhassa sijaitseva Lentola tulee tarjoamaan asukkailleen helppoa elämää ja hauskaa arkea.

Koko Aviapolis puolestaan muuttuu tulevien vuosien aikana 25 000 asukkaan ja 60 000 työpaikan käveltäväksi korttelikaupungiksi.

”Lentola on monipuolinen, eri ikäryhmiä kiinnostava ja palveleva asuinalue. Omaa brändiä alue kaipasi, koska Aviapolis yhdistyy ihmisten mielissä vahvasti toimistoihin, ei asumiseen. Aluebrändin avulla halusimme edistää Lentolan tunnettuutta viihtyisänä ja haluttavana asuinalueena”, kertoo yksikönjohtajamme Heikki K. Hannukkala.

”Lentolan tiivis kaupunkiasuminen, hyvät liikenneyhteydet, kaupallisten palvelujen läheisyys, yhteisöllinen asuminen, viihtyisät pihat ja yhteiskäyttötilat tiivistyvät aluebrändissä yhden lauseen – Lentola. Hyvää ei tarvitse odottaa. Sitä on ilmassa – alle”, kertoo Berry Creativen CEO Timo Berry.

Osana aluebrändäystä YIT ja Berry Creative ovat toteuttaneet Lentolassa useita hyvän mielen tekoja, joiden tavoitteena on ollut edistää Lentolan yhteisöllisyyttä ja tuoda hyvää mieltä ja sujuvaa arkea Lentolan nykyisille asukkaille. Esimerkkeinä näistä voidaan mainita kaupunkiretkikohteet Miniapolis, perhosulkoilureitti sekä kukkaniitty ja frisbeegolfrata.

Lentola_Kimalaiset-perhosniitty.jpg

”Olemme iloisia Lentolan aluebrändin saamista palkinnoista, mutta toden teolla tunnemme onnistuneemme, kun asunnonetsijät osaavat ja etenkin haluavat kirjoittaa Lentola-sanan asuntohakukoneeseen etsiessään itselleen helppoa elämää ja hauskaa arkea pääkaupunkiseudulta”, kuvaavat Hannukkala ja Berry. ”Uskomme myös olevamme jo lähellä tavoitetta.”

Lentola

Vantaan Lentolaan nousee maailman ensimmäinen vähähiilisistä ontelolaatoista rakennettu kerrostalo

Lentola_Kuvio_Perhospeli.jpg