Vierailu Triplan työmaalla: ”Tässä projektissa ei mennä käsijarru päällä”

Merenpinnan taso on saavutettu ja perustukset ovat valmiit. Nyt Mall of Triplan työmaalla valmistuu jo tulevan kauppakeskuksen alainen parkkihalli. Lähde kanssamme katsomaan, miltä siellä näyttää.

”Onko kellään korkeanpaikankammoa?” huomioliiviin ja kypärään pukeutunut opas kysyy poran tasaisen ujelluksen säestämänä. Muutama käsi nousee.

Pienessä neuvotteluhuoneessa Pasilan aseman läntisellä puolella reilu tusina toisilleen tuttuja ja tuntemattomia ihmisiä vetää jalkaansa turvakenkiä ja mallailee suojalaseja kasvoilleen. Ikkunoista avautuu avara näkymä, jossa betoniset pinnat ja ilmassa leijuva kivipöly kohtaavat kevään kirkkaan auringon.

Kohta astumme hissiin ja sukellamme kohti valossa kylpevän rakennustyömaan valtavaa avaruutta.

”Tervetuloa Mall of Triplan työmaakierrokselle”, opas huikkaa.

Vuokralaiskohtaamisia

Mall of Triplan rakennustyöt ovat edenneet sellaiseen vaiheeseen, että työmaalle on helppo tulla. 20 metriä syvä maakuoppa on täytetty ja perustukset luotu. Siksi Triplan väki on kutsunut Mall of Triplan tulevat vuokralaiset ja hankkeen suunnittelutiimin työmaakierrokselle, jossa he pääsevät tutustumaan rakenteilla olevaan kauppakeskukseen. Tällä kertaa paikalla on väkeä muun muassa SOK:lta ja Keskolta sekä FazeriltaArnoldsilta ja Pocket Shopilta. Moni heistä on käynyt vuokrausneuvottelut Pasilassa ja suunnitellut Mall of Triplaan tuloa pitkään, mutta tuskin kukaan on aiemmin päässyt katsomaan työmaata kovin läheltä. Työmaakierroksella oman liiketilan paikka konkretisoituu pohjapiirrokseen merkitystä ruksista ihan oikeaksi, kolmiulotteiseksi tilaksi. 

”Tuohon kohtaan kolme kerrosta ylöspäin tulee meidän myymälä”, joku miettii ääneen.  

Paitsi kurkistuksen kulisseihin, kierros tarjoaa kauppakeskuksen tuleville vuokralaisille myös mahdollisuuden tavata toisiaan. Naapureihin on hyvä tutustua ajoissa.

Image_Tripla_vuokralaiset_tyomaalla_850x478.jpg

Neliöitä silmänkantamattomiin

Kysymys korkeanpaikankammosta saa nopeasti selityksen työmaalla navigoidessa. Täällä täytyy kulkea useamman huojuvan kulkusillan yli päästääkseen paikasta toiseen, ja alas aukeava pudotus huimaa heikkohermoisimpia takuuvarmasti. Mall of Tripla alkanut nousta, konkreettisesti, maan tasalta ylöspäin. Kun sillat on selätetty, puheensorina hiljenee. Eteen avautuu tuhansia neliötä tyhjää hallia. Tähän rakentuu Mall of Triplan pohjakerroksessa sijaitseva valtava pysäköintilaitos; alaa on enemmän kuin kolmen eduskuntatalon verran.

”Tämän mittaluokan projektissa on melkoinen saavutus, että olemme pystyneet pitämään asetetut aikataulut. Mall of Tripla on hankkeena kunnianhimoinen kansainvälisessäkin mittakaavassa”, sanoo Triplan kaupallisen kehitystiimin myyntipäällikkö Anna Rauramo.

Samaa mieltä ovat myös vuokralaiset. Kierroksen päätteeksi yksi ihmettelee Länsi-Pasilan suuntaan kaivautuvaa metrotunnelia, toinen pohtii, millaisella miehityksellä Triplan kokoista rakennushanketta pyöritetään. Kaikki kiittelevät suomalaista insinööriosaamista ja hankkeen kunnianhimoisuutta.

Hyvästejä vaihtaessa iloisen juttelun keskeltä korviin kantautuu päivän iloisin vuokralaispalaute:

”Hienoa, että Mall of Triplassa uskalletaan katsoa suhdanteiden yli. Tässä projektissa ei mennä käsijarru päällä.”