Sisustussuunnittelijan kolme vinkkiä viihtyisään kotiin

Sisustussuunnittelija Heli Virtanen auttaa ihmisiä saamaan toimivan ja tasapainoisen kodin.

Usein ammattilainen pyydetään avuksi, jos punainen lanka kodin sisustamisesta puuttuu. Myös remonttitilanteet, tai jonkun tietyn tilan toimimattomuus kannustavat sisustussuunnittelijan pakeille. Ihmiset haluavat kodin, jossa viihtyä, vaikka läheskään kaikki eivät palkkaa siihen ammattilaista avuksi. Helin vinkeillä meillä jokaisella on mahdollista saada kotiin ripaus harmoniaa.

1. Joka tavara ansaitsee oman paikan
Konmaritus, järjestely ja kotimuotoilu ovat todella muodikkaita. Tähän liittyy tarve saada koti harmoniseksi ja viihtyisäksi. Tavaran määrää tarkastellaan kriittisesti. Tärkeä vinkki onkin yksinkertainen: päätä jokaiselle tavaralle oma paikka, ja säilytä tavara tällä paikalla.

 

2. Ole fiksu: hyödynnä kaapit lattiasta kattoon ja sisuksia myöten
"Älykkäät kaapit" ovat nyt in. Kaapin sisukset voi suunnitella tarkasti eri tavaroille ja vaatteille, jolloin säilytystilan saa näppärästi käyttöön viimeistä senttiä myöten. Imurin letkulle teline, vaatekaappeihin vetolaatikot sukille, ja kuka sanoo, että kaapin pitäisi loppua ennen kuin katto tulee vastaan?

 

3. Tuo rakkaat esineet esille
Vaikka tavaraa paljon karsitaan, ne rakkaat ja tärkeät asiat näkyvät sisustuksessa yhä enemmän. Nyt kodeissa näkyy stailaamisen jälki: esineitä nostetaan esille ja asetellaan sommitelmiksi. Jopa patsaita, maljakoita, ja muita pieniä esineitä saa näkyä ja niillä leikitellään, kun vielä viisi vuotta sitten pienet esineet olivat monen sisustajan mielestä kauhistus.

 

Habitare_sisustusjuttu4.jpg Mikä sitten on sisustussuunnittelijan oman kodin tärkein juttu?

 "Kotini jakautuu useampaan kerrokseen ja tilaan. Koska teen töitä kotona, minusta on ihanaa, että saan vaihtaa tilaa ja   tunnelmaa fiiliksen mukaan. Kuitenkin nostan kaikista tärkeimmäksi asiaksi siivotun, siistin kodin. Siitä tulee   harmoninen  olo, kun asiat ovat järjestyksessä", Heli Virtanen kertoo.

 

 

 

 

Oletko kiinnostunut fiksuista sisustamisen ratkaisuistaTutustu kotimuotoiluun.
Lue, mitä mieltä Habitare-kävijät olivat kotinsa tärkeimmästä asiasta? 
Etsitkö uutta kotia? Tutustu ihaniin asuntoihimme ja katso, löytyisikö sieltä sinulle seuraava koti.