Olemme mukana Hakunilan kehittämisessä

Käynnistimme vuonna 2017 yhdessä SATOn kanssa yhteisen tarkastelun Hakunilan kehittämisestä. Nyt me, SATO, M2-Kodit ja As Oy Hiirakkokuja 6 olemme allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen uusien asuntojen ja keskitetyn pysäköintilaitoksen suunnittelusta Hiirakkokujan alueelle.

Vuonna 2017 Vantaan kaupunki julkaisi Hakunilan kaavarungon, joka tavoittelee Hakunilaan merkittävää täydennysrakentamista ja keskustan kehittämistä. Samana vuonna YIT ja SATO käynnistivät yhteistyön, jonka aikana on tarkasteltu laajasti Hakunilan alueen kehittämismahdollisuuksia. Nyt käynnistyvä hanke on jatkoa Hiirakkokujan pohjoispuolella sijaitsevan Raudikkokujan korttelin täydennyskaavoitukselle. Raudikkokujan hanke tulee mahdollistamaan noin 300-360 uuden asunnon rakentamisen ja Hiirakkokujan hanke noin 260-320 asunnon rakentamisen.

Hakunila on kiinnostava alue muun muassa hyvien harrastusmahdollisuuksien ja kehittyvien joukkoliikenneyhteyksien ansiosta. Esimerkiksi monipuolinen urheilupuisto, läheinen Sipoonkorven kansallispuisto ja Håkansbölen kartanomiljöö tarjoavat mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon. Hakunilan liikenneyhteydet ovat toimivat ja suunnitteilla oleva pikaraitiotie Tikkurilan suuntaan parantaa joukkoliikenneyhteyksiä entisestään.

Esikaupunkien kehittäminen yhteinen tavoite

YIT:n visio on ”enemmän elämää kestävissä kaupungeissa” - niin kaupunkikeskustoissa kuin esikaupunkialueilla. Esikaupungeissa tämä voi tarkoittaa sekä korjausrakentamista että uudisrakentamista. Tavoitteena on parantaa elinympäristön laatua ja viihtyisyyttä sekä lisätä alueen asukasmäärää ja sitä kautta myös palveluiden kysyntää ja tarjontaa. Usein kehittämiseen liittyy myös pysäköinnin uudelleenjärjestelyjä.

”Hakunilassa on paljon potentiaalia ja täydennysrakentamisen avulla kehitystä voidaan vauhdittaa. Yhteishankkeessa voimme myös kehittää aluekehityksen konseptiamme edelleen”, kertoo YIT:n kaupunkikehityksestä vastaava johtaja Juha Kostiainen.

Lue koko tiedote uutishuoneessamme

Lue lisää YIT:n kaupunkikehityksestä

Myytävät asunnot ja uudiskohteemme Vantaalla