Joensuun Tulliportti on Joensuun Tulliportti

Hauki on kala ja Tulliportti on, no Tulliportti! Järjestimme nimikilpailun, jossa etsimme ehdotuksia perinteisen joensuulaisen alueen uudeksi nimeksi. Kilpailuvastauksia tuli lähes 400 kappaletta, joista ehdottomasti suosituin ehdotus oli Tulliportti. Vastauksista vakuuttuneina emme lähteneet keksimään pyörää uudelleen, mutta arvoimme silti sähköpyörän kaikkien osallistuneiden kesken.

Tulliportinkadun ja Siltakadun välissä olevalle alueelle, lähelle Itä-Suomen yliopistoa tuleva uusi asuinalue on yhdistelmä uutta ja vanhaa. Saimme paljon hyviä ehdotuksia alueen nimeksi, kiitos niistä kaikista. Määrällisesti eniten ehdotettiin Tulliporttia, joten demokratian nimissä Otsolan kaupunginosaan tulevan alueen nimi on nyt päätetty. Tutuista hyvistä asioista kannattaa pitää kiinni, keskitymme nimen sijaan modernisoimaan alueen asumisen mahdollisuuksia.

Modernisti retro E-Jopo löysi uuden kodin joensuulaisen Heikki Hyvärisen luota ja on jo päässyt ensiajelulle.

- Hyvältä tuntuu, varovasti piti kokeilla pienellä teholla, kun on liukasta. Ylämäessä sähköpyörä tuntui erityisen mukavalta. Käytän perinteistä pyörää paljon asiointiin, sähköpyörän myötä varmasti auton käyttö lähiasioinnissa vähenee entisestään, Heikki Hyvärinen kertoo.

- Näin mainoksen nimikilpailusta sanomalehti Karjalaisessa. En muista tarkkaan mitä nimeä itse ehdotin, se liittyi kampus-sanaan. Olen osallistunut moniin nimikilpailuihin, koska pidän sanoilla leikittelystä. Kiva, että nyt osui arpaonni kohdalle.

Lue lisää Joensuun Tuuliportista:

Joensuun Tulliportti