Sähköinen asuntokauppa on turvallista myös korona-aikana

Olemme panostaneet viime vuosina sähköisen asuntokaupan kehittämiseen. Työ on jatkunut koronapandemian aikana.

Digitaaliset työkalut ja viestintävälineet ovat nousseet arvoon arvaamattomaan koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilan aikana – näin myös asuntokaupassa.

Koko korona-ajan YIT Kodin osto ja vuokraus ovat onnistuneet käytännössä kotisohvalla istuen. Itse asiassa sähköinen asuntokauppa on muuttunut koko ajan vain helpommaksi uusien käytäntöjen ja aktiivisen kehitystyön ansiosta.

Sähköinen asuntokauppa_YIT.jpg

Uudesta kodista haaveileva asiakas voi tutustua myynnissä ja vuokrattavissa oleviin asuntoihin ja niiden pohjakuviin, hintoihin sekä havainnekuviin helposti YIT:n verkkosivuilla, joiden kautta hän saa myös myös chat-, sähköposti- tai puhelinyhteyden asuntomyyntiin. Poikkeustilan aikana sivuilla hyödynnetään aiempaa runsaammin asuntomyynnin videoesittelyjä. (Esimerkki esittelystä)

”Jos asiakasta kiinnostava uudisasunto on jo muuttovalmis, voi asiakas halutessaan sopia myös yksityisestä asuntoesittelystä, joka toteutetaan poikkeustilan aikana turvallisesti covid-19 ohjeistuksia noudattaen”, myyntipäällikkö Sari Hiilosvuo YIT:n asuntomyynnistä kertoo.

Ajanvarauksen asuntoesittelyyn voi tehdä sähköisesti.

Uusien asuinalueiden ja ennakkomarkkinointiin tulevien taloyhtiöiden esittelyjä järjestetään tätä nykyä verkkowebinaareina. Kutsut webinaareihin lähetetään asiakasrekisterin kautta alueista ja taloyhtiöistä kiinnostuneille ja niihin voi ilmoittautua netissä. Esittelyiden tallenteisiin voi tutustua myös jälkikäteen verkossa.

Asunnot ovat käyneet hyvin kaupaksi koko korona-ajan: esimerkiksi pientalojen kysyntä on kasvanut, samoin parvekkeiden suosio.

Asunnon varaaminen onnistuu verkkosivujen kautta

Sähköinen asuntojen varaaminen otettiin YIT:llä käyttöön asuntokaupassa muutama vuosi sitten.

"Tällä hetkellä lähes kaikki varaukset Suomessa tehdään verkkosivujen kautta. Näin siitä huolimatta, että tarjoamme edelleen mahdollisuutta varata asunnon puhelimitse."

Kauppakirjat tai vuokrasopimukset allekirjoitetaan sähköisesti. Halutessaan asiakas voi kuitenkin allekirjoittaa kauppakirjat perinteiseen tapaan, asuntomyynnissä, jossa on sovittu selkeistä covid-19-käytännöistä turvallisten tapaamisten mahdollistamiseksi.

Asuntokaupat tehtyään asiakas saa välittömästi tunnukset digitaaliseen YIT Plus -kanavaan, jossa hän voi seurata uudisasuntonsa rakentumista. YIT Plus Studiossa asiakas pääsee valitsemaan sisustusmateriaalit tulevaan kotiinsa.

YIT Plus on tärkeä paikka YIT Kotien asukkaille myös asunnon valmistumisen jälkeen. Palvelusta asiakas löytää mm. kaikki kotiinsa liittyvät tärkeät dokumentit ja YIT Plus palvelutorin kautta hän voi tilata erilaisia asumisen palveluita suoraan kotiinsa.

Myytävät asunnot