Tuultenristiin uniikki ravintolakonsepti

Tapiolan Tuultenristin tuleva ravintoloitsijapariskunta Mika ja Nora Harlo aikovat tuoda Tapiolaan uniikin ja konstailemattoman ravintolakonseptin, jossa keskiössä on asiakkaan viihtyminen monipuolisen elämyskonseptin äärellä. Tällä hetkellä Porkkalan Marinaa Kirkkonummella pyörittävällä pariskunnalla on pitkä kokemus ravintola-alalta. Kun aika oli kypsä ja ainutlaatuinen tilaisuus tarjoutui, paljasjalkaiset espoolaiset halusivat laajentaa toimintaansa ja avata uuden ravintolan tutuille kulmilleen Tapiolaan.

Haastattelussa yrittäjäpariskunta Nora ja Mika Harlo


Hei Nora ja Mika, hienoa saada teidät ravintolayrittäjiksi Tuultenristiin! Millä fiiliksillä ja mitä odotuksia teillä on Tuultenristin uusista ravintolatiloista?


"Kiitos kysymästä - oikein hyvät ja positiivisen odottavat fiilikset. Tuultenristin sijainti on mitä parhain, sillä se on keskellä Tapiolan uutta, virkeää keskustaa ja lisäksi saavutettavissa myös kauempaa metrolla, bussilla, omalla autolla, kevyestä liikenteestä puhumattakaan. Kiinteistö itsessään on moderni ja meillä on mahtavasti naapureita jo valmiiksi, joita haluamme palvella ravintolakonseptillamme ja catering -palveluillamme. Odotamme myös innolla, että Tuultenristiä ympäröivät asuintalot valmistuvat ja alue täyttyy uusista asukkaista", kertovat Mika ja Nora ja lisäävät, että uuden ravintolan nimeksi tulee Tapiolan Klubi.


Pariskunnan molemmat osapuolet ovat syntyperäisiä espoolaisia ja Mika vieläpä Tapiolasta, mikä oli merkittävä tekijä ravintolan sijainnin valinnassa. Voisi sanoa, että Tapiolan Klubi palauttaa ravintoloitsijat omille juurilleen.


”Olemme toimineet ravintola-alalla meren äärellä, saaristossa ja satamissa sekä laskettelu ja golf keskuksen ravintoloitsijoina Olemme asuneet välillä useita vuosia Virossa ja toimineet toisen alan yrittäjinä. Viron vuosina ravintolayrittäjyys kuitenkin kutkutti takaraivossa ja vuonna 2018 palasimme takaisin Suomeen ja perustimme 2020 tuolloin Porkkalan Marinan”,
Nora Harlo jatkaa.


”H
aluamme luoda tapiolalaisille uuden kohtaamispaikan, jota voisi kuvata vaikkapa yhteiseksi olohuoneeksi. Tunnelmaltaan Tapiolan Klubi tulee korostamaan Tapiolan vanhaa kivijalkaa, missä paikallinen historia ja alueen kulttuuri on vahvasti läsnä. Sitä nostetaan esiin sisustuksen lisäksi muun muassa musiikki- ja esiintyjävalinnoilla, paikallisuus ensisijaisesti huomioiden”, Mika kertoo.


Millaisen ravintolakonseptin tuotte Tuultenristiin?


”Tapiolan Klubi luottaa selkeään reseptiikkaan ja laadukkaisiin raaka-aineisiin. Ravintola palvelee aamusta iltaan ja viikonloppuisin yön tunteihin saakka. Arkipäivisin tarjoamme ensiluokkaista lounasta. Àla carte annosten lisäksi meillä on bistro lista. Tarjoamme myös catering-palveluita niin yksityisasiakkaille kuin yrityksillekin.


Yhtenä isoimpana juttuna tulee olemaan torikannen laaja hyödyntäminen, jossa järjestämme vuotuisia tapahtumia muun muassa joulu- ja vapputoritapahtumia, erilaisia kisakatsomoita, stand uppia ja ulkotapahtumia. Pyrimme pitämään Tapiolan Klubin elävänä ja monimuotoisena ja siksi siellä voi olla yhtenä viikkona taidetta, seuraavana jazz-festareiden iltajameja ja kolmantena vaikkapa suurien urheilukisojen kisakatsomot.


Haluamme luoda Tuultenristiin Me-henkeä kalenteroimalla yhteisiä tapahtumia ja sitä kautta mahdollistaen kohtaamisia. Emme haluaisi lokeroitua mihinkään tiettyyn perinteiseen ravintolaluokitteluun tai kategoriaan, vaan haluamme aidosti luoda uudistuvan ja elävän elämyskonseptin. Ohjelmakokonaisuuksia suunnitellaan rautaisten ammattilaisten kanssa ja reseptiikkaa on kehittämässä ja henkilökuntaa kouluttamassa kansainvälisissä kuvioissa merinoitunut Samu Koskinen. Tapiolan klubin taustavaikuttajina toimii ryhmä kovia tekijöitä, jotta voimme varmistaa, että pystymme tarjoamaan tasaisesti korkeaa laatua”,
Mika kertoo.


Kuulostaapa hyvältä! Entä terveisenne tuleville naapureillenne?


”Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi Tapiola Klubiin Tuultenristin nykyiset yritykset ja heidän asiakkaansa, kauppakeskus Ainoan asiakkaat, uudet ja vanhat tapiolalaiset, joiden toivotaan löytävän uuden kohtaamispaikan Tapiolan Klubilta. Tavoitteena ei ole enempää tai vähempää kuin luoda tapiolalaisille uusi yhteinen olohuone, jonne kokoonnutaan niin arjessa kuin juhlassakin aamusta myöhään yön tunneille saakka. Tavoitteet on ja niiden pitää pysyä korkealla!” linjaa Nora.


Lämpimästi tervetuloa Tuultenristiin Nora ja Mika Harlo ja koko Tapiolan Klubin väki!

Lue lisää Tuultenrististä